Afisare notificare dupa modificare in baza de date

Discutii si intrebari legate de scripturi si functii JavaScript, jQuery si Ajax, cod JavaScript in general.
Stefan
Mesaje: 117

Afisare notificare dupa modificare in baza de date

Salut, cum as putea afisa o notificare unui anumit utilizator cu jquery, dupa ce se modifica o valoare din baza de date de la contul respectiv?
Ex: utilizatorul respectiv a fost deconectat de catre administrator si sa ii apara o notificare

MarPlo Mesaje: 4343
Salut
E nevoie de o functie ajax care sa se execute automat la un anumit interval de timp (cu functia setInterval() ).
Acea functie ajax preia valoarea de la php si o retine intr-o variabila in JS.
Apoi, cand valoarea de la php e diferita de cea retinuta in Javascript, emite notificarea.

Stefan Mesaje: 117
Si daca exista mai multe astfel de functii care se repeta la un anumit interval de timp, sa zicem o secunda, nu va afea vreun efect asupra performantei site-ului? Nu ma refer la un numar care depaseste ordinul sutelor, sa zicem 5-6 functii ajax. Dar in cazul in care exista foarte multe astfel de functii va reduce viteza intr-un mod considerabil? Doar din curiozitate

MarPlo Mesaje: 4343
Cred ca e cam mult 5-6 functii ajax cu apelare la o secunda, poate solicita excesiv resursele de pe server (daca sunt zeci de utilizatori in acelasi timp pe site).
Personal, toate acele apelari la secunda le-as cumula intr-o singura functie ajax in care transmit toate datele necesare la un fisier php.
Scriptul php include /executa instructiunile necesare in functie de datele primite, iar ca raspuns returneaza un array in json.
Apoi, in functia ajax se creaza rezultatele dorite dupa prelucrarea si verificarea datelor din json.

- Partea de notificare o poti face cu apelare mai rara, de exemplu la 4 sau 5 secunde; depinde cat de importanta o consideri.

Stefan Mesaje: 117
Deci daca as face o singura functie ajax care sa trimita datele la un singur fisier php (in care se verifica mai multe lucruri) la un interval de 5-10 secunde, ar fi mai eficient?

MarPlo Mesaje: 4343
Sigur ca ar fi eficient cu repetarea unei sigure apelari (chiar si la 2 secunde, ca la un script de chat). Se reduce semnificativ solicitarea resurselor de pe server.

Subiecte similare