Clasa PHP pentru joc de Sah

Aici este locul unde puteti scrie despre orice probleme /intrebari, in limita bunului simt, care nu au legatura cu subiectele din celelalte forumuri, sau cu materialele de pe site.
andras
Mesaje: 430

Clasa PHP pentru joc de Sah

Salut,
Stie cineva unde pot gasi clase PHP specializate pe jocul de sah? Ma refer nu numai la elementele grafice (tabla, piese) ci si la posibilitatea de a se lucra cu ele (spe exemplu sa setez o pozitie sau sa pot urmari o partida jucata).
Exista foarte multe site-uri de sah care folosesc asa ceva, dar o clasa (compatibila PHP) n-am gasit.
Vreau sa fac o aplicatie pentru antrenorii de sah, pentru predarea sahului in scoli.
Multumesc.

MarPlo
Salut
- Poti incerca pe acesta: DHTML Chess , e cu JavaScript si php. Este bun pentru ceea ce vrei.
Din ce am vazut prin el, poti sa faci si probleme de tactica, mutari, poti sa salvezi jocul in baza de date sau fisier "pgn" apoi sa urmaresti partida jucata; dar trebuie sa-i inveti documentatia daca vrei sa faci un script propriu cu el.

- Sau pe acesta: phpchess.com , e destul de vast ca fisiere /clase.

Mai e si un framework php pentru a face joc de sah, adresa:
github.com/NicoNet/PHPCheckMate

- PHPCheckMate contine doar partea de server side, clase si functii php pe care sa le folosesti sa faci un script propriu pentru sah.
Din ce am vazut pe pagina de download, nu da prea multe instructiuni, nu are exemple si nici documentatie.
Nici partea de client side: html, css, javascript nu e cuprinsa in framework. Este pentru avansati in php care vor sa faca un script de sah.

andras
DHTML Chess este foarte buna, nu stiam de ea. O voi folosi sa fac propriile mele scripturi. Sper sa iasa o aplicatie profesionista. Nu sint chiar novice in sah (am titlul de maestru), dar tot trebuie sa invat documentatia sa pot face modificarile.

Subiecte similare