Cum se face o pagina html din php

Discutii despre script-uri si coduri PHP-MySQL, precum si lucru cu XML in PHP.
R32Alin
Mesaje: 27

Cum se face o pagina html din php

buna seara:
vreau sa stiu daca se poate cum se modifica un fisier din html in php
exemplu
incerc sa fac un site. problema ca il fac in html dar vreau ca site'ul sa fie in php
va multumesc de raspunsuri

andras Mesaje: 430
Simplu, schimbi terminatia fisierului din .html in .php. Dar nu e numai asta. Fisierul tau html este rulat numai de catre browser, daca-l transformi in php el va fi rulat de server, deci trebuie sa ai instalat PHP si un server Web (eu folosesc Apache). Cel mai bine ar fi sa instalezi un pachet de programe integrate (eu folosesc XAMPP) care contine PHP, Apache, MySQL plus citeva utilitare si care dupa instalare sint gata configurate, nu-ti ramine decit sa le pornesti (are panou de administrare) si sa rulezi fisierul tau php.

MarPlo Mesaje: 4343
Salut
In php poti sa scrii codul care vrei sa fie returnat si afisat in browser, folosind instructiunea "echo" in php.
De exemplu, un fisier "test.php":

Cod: Selectaţi tot

<?php
echo 'Cod html h2: <h2>- Iata vine-un sol de pace ..</h2>';
?>
Sau:

Cod: Selectaţi tot

<?php
echo 'Cod html h2: <h2>- Iata vine-un sol de pace ..</h2>';
?>
<div>Alt cod html, un Div, dupa php</div>
Si in browser se acceseaza adresa fisierului de pe server (cu "http"):

Cod: Selectaţi tot

http://localhost/test.php
- Daca vrei sa faci pagini de site cu php si esti nou in acest limbaj de programare, recomand sa incepi cu lectiile de pe site, de la Cursul PHP-MySQL.
Explicatii si exemple pentru raspunsul la intrebarea ta sunt exact in prima lectie: https://marplo.net/php-mysql/scriere_scripturi.html
- De folos iti poate fi si tutorialul: https://marplo.net/php-mysql/creare_site.html

R32Alin Mesaje: 27
andras scrie:Simplu, schimbi terminatia fisierului din .html in .php. Dar nu e numai asta. Fisierul tau html este rulat numai de catre browser, daca-l transformi in php el va fi rulat de server, deci trebuie sa ai instalat PHP si un server Web (eu folosesc Apache). Cel mai bine ar fi sa instalezi un pachet de programe integrate (eu folosesc XAMPP) care contine PHP, Apache, MySQL plus citeva utilitare si care dupa instalare sint gata configurate, nu-ti ramine decit sa le pornesti (are panou de administrare) si sa rulezi fisierul tau php.
unde instalez acel XAMPP in calculator sau in directorul www

andras Mesaje: 430
Daca lucrezi pe local (banuiesc ca aici vrei sa-ti dezvolti programele) se instaleaza (varianta Windows) pe c:/xampp (iti sugereaza el folderul de instalare), iar folderul de root in acest caz (pentru XAMPP) este c:/xampp/htdocs (echivalent cu localhost). Aici faci (sau nu) un folder in care ai pus fisierul tau php. Apoi rulezi cum ti-a spus MarPlo

Cod: Selectaţi tot

http://localhost/test.php
sau
http://localhost/folderultau/fisierultau.php
Dar inainte de toate pornesti Apache (si ce mai trebuie) din panoul de administrare al XAMPP.
Mai ai nevoie de un editor de texte sa scrii codul (eu folosesc Notepad++).
XAMPP exista si in varianta Linux, dar aici n-ai nevoie decit de PHP, Apache si eventual MySQL daca lucrezi cu o baza de date si se instaleaza in functie de configuratia Linux. De obicei pe Linux folderul de root este var/www/html.
Foloseste-te de cursurile de pe acest site. Parerea mea este ca putine site-uri sint atit de "generoase" in a oferi atitea cursuri, tutoriale, scripturi si detalii precum acest site, este meritul lui MarPlo.

Subiecte similare