Curatator de deşeuri spațiale brevetat în Rusia

Stiri deosebite, remarcabile din diverse domenii, din intreaga lume.
MarPlo
Administratorul site-ului
Mesaje: 4343

Curatator de deşeuri spațiale brevetat în Rusia

O navă spațială care captează și reciclează deşeurile spaţiale de pe orbita Pământului şi, care apoi îl transformă în combustibil, a obţinut două brevete în Rusia.
Problema reciclării deşeurilor spaţiale de pe orbită a devenit o problemă care necesită soluții şi măsuri urgente. Printre aceste deşeuri spaţiale se numără vehicule spațiale de diferite dimensiuni, ieşite din uz, sonde spațiale și fragmente ale acestora, sateliţi și fragmente de sateliţi, precum şi alte deşeuri.

space debrisspace junk

Pentru a rezolva această problemă, Barkova își propune să creeze un aparat care să capteze și să recicleze deşeurile spaţiale pe orbită de pe o suprafaţă de 800 de km şi să le transforme în combustibil pseudolichid. ‘Colectorul’ de deşeuri spaţiale le va detecta și captura, având un detector din titan cu un diametru de 100 de metri, care poate prelua până la jumătate de tonă de metal, îl poate recicla și obținere metan și apă, prin reacția chimică Sabatier.
"Durata de viață a dispozitivului este de zece ani", a declarat Barkova, într-un interviu acordat Agenţiei de presă Interfax.