Eroare: Could not connect to SMTP in Formular Contact

Aici prezentati probleme, intrebari, sau orice subiecte legate de scripturi si tutoriale de pe site.
bvlucretiu
Mesaje: 88

Eroare: Could not connect to SMTP in Formular Contact

Bună ziua!
Am o problemă cu formularul de contact care l-am descărcat din siteul dv. (https://marplo.net/php-mysql/formular_contact-s.php), am respectat toate instrucțiunile din fișierul "citeste.html" iar la trimitere primesc următorul mesaj:

Cod: Selectaţi tot

SMTP Error: Could not connect to SMTP host. Eroare: SMTP Error: Could not connect to SMTP host.
Siteul este folosit în localhost.
Trebuie modificat ceva în servarul local?

MarPlo Mesaje: 4343
Salut
Ca sa poti trimite email cu php de pe serverul local, trebuie sa ai instalat si un server de e-mail configurat sa lucreze cu PHP.
Script-ul Formular de Contact are si posibilitatea folosirii serverului de e-mail GMail de la google, pentru asta trebuie sa ai un cont de GMail inregistrat.
Apoi, in fisierul "contact_mail.php" setezi valoarea 1 la variabila $gmail = 0; si adaugi adresa de email de la GMail si parola de conectare la aceste variabile:

Cod: Selectaţi tot

$gmail_user = 'contul_dv@gmail.com';
$gmail_pass = 'parola_gmail';
- Eroarea: "SMTP Error: Could not connect to SMTP host" indica faptul ca script-ul PHP nu se poate conecta la serverul SMTP, probabil adresa de gmail sau parola incorecte.

bvlucretiu Mesaje: 88
Eu am un cont de gmail și am făcut întocmai la $gmail am introdus ”1” iar contul de email și parola le-am introdus corect doar mă conectez cu ele zilnic.
Sau trebuie ”instalat si un server de e-mail configurat sa lucreze cu PHP” chiar dacă folosesc gmail?

MarPlo Mesaje: 4343
Daca folosesti serverul SMTP de la GMail, nu este necesar un server de e-mail instalat pe calculatorul local, fiindca datele /email-ul se trimit prin contul tau de GMail.
Problema se pare ca e de la o setare in fisierul "php.ini", si anume, lipseste sau nu e activata instructiunea: extension=php_openssl.dll
Daca in "php.ini" ai ;extension=php_openssl.dll (cu punct si virgula ' ; ' la inceput), sterge caracterul punct-si-virgula din fata.
Daca aceasta instructiune lipseste din "php.ini", adauga direct

Cod: Selectaţi tot

extension=php_openssl.dll
Apoi salveaza fisierul si restarteaza serverul.

- Tocmai am testat Formularul de Contact cu un cont de GMail si a aparut aceeasi eroare, dar dupa ce am adaugat in "php.ini" instructiunea mentionata mai sus (lipsea), a functionat.
- Daca eroarea mai apare, posibil sa lipseasca fisierul " php_openssl.dll " din modulul PHP.

bvlucretiu Mesaje: 88
MarPlo scrie:- Daca eroarea mai apare, posibil sa lipseasca fisierul " php_openssl.dll " din modulul PHP.
Am modificat ce mi-ați specificat mai sus și am primit aceeași eroare și am verificat și fișierul php_openssl.dll care chiar lipsește, acest fișier se poate lua de undeva sau ar fi indicat să folosesc altă triadă, acum folosesc ”wamp server 2” ?

MarPlo Mesaje: 4343
Incesrca XAMPP (e actualizat cu PHP 5.4), in care la fel sa vezi daca are activat in php.ini:
extension=php_openssl.dll

AndreyIstetul Mesaje: 53
Buna. Instaleaza hmailserver pentru server smtp. Cauta pe google php_openssl.dll si gasesti pt download acel fisier; pune-l in folderul php-ului.
Sau instaleaza xampp. Eu unul nu-l folosesc si nici nu am de gand. Prea mare, uneori complicat, cu multe chestii de care n-ai auzit si nici nu-ti trebuie.

Subiecte similare