HTML - XHTML - CSS


  1. » Marius
    Am un Div pe care vreau să-l rotesc de la 0 la 90 grade, pauză 2s, apoi de la 90 la 180, iar pauză 2s .., tot asa până la 360 de grade.
    Vreo idee...
    Ultimul mesaj » MarPlo
    Puteți face cu animații CSS transform: rotate() , ca în exemplu de mai jos.
    Setezi timpul de rotatie la 12 secunde si incepi cele 4 rotatii...


  2. » evident
    Am o problema,
    De curand am inceput sa invat Bootstrap si nu inteleg care e faza cu bootstrap.min.css... Cand il includ in pagina imi arunca toate...
    Ultimul mesaj » MarPlo
    Se poate ca setarile din boostrap css sa rescrie regulile css definite de tine.

    1. Include boostrap.min.css inainte de alte stiluri.

    <link...


  3. » d_alinus2004
    Buna ziua,

    As dori sa stiu daca se poate creea un fundal cu ajutorul CSS ceva de genul ca in imagine:
    imgur.com/diSxFsi

    Adica, sa creez o...


  4. » Para81szs
    Salutare am de modificat un formular de contact care nu mai primeste cifre si doar litere; si nu stiu unde am gresit. eu doresc doar cifre si nu...
    Ultimul mesaj » Para81szs
    Gata, a mers acum. Mersi mult!


  5. » chimie
    Buna ziua, vreau sa fac o functie, care sa coloreze prima litera din nickname, dar nu prea reusesc, ma poti ajuta si pe mine, multumesc frumos
    Ultimul mesaj » chimie
    ok, multumesc frumos, merge perfect


  6. » giulian9
    Salutare, am tot incercat sa ma uit pe diverse exemple insa nu gasesc imi trebuie mie. In mod normal lucrez doar in back-end. Am de facut o pagina...
    Ultimul mesaj » giulian9
    Mutumesc Marplo. Codul postat de tine functioneaza perfect, insa probabil nu am stiut eu sa explic de vreau.
    Postez si solutia gasita de mine, ideea...


  7. » Stefan
    Salut, cum as putea afisa un div in acelasi div cand duc mouse-ul pe el? Am incercat, dar functioneaza doar daca este inafara div-ului respectiv.....
    Ultimul mesaj » MarPlo
    Salut,
    Ca sa afisezi div-ul ascuns in div-ul pe care faci hover , il pui pe cel ascuns direct in el. Apoi aplici stiluri css pentru pozitionare,...


  8. » andras
    Salut,
    Cum aliniez 2 div-uri aflate in fisiere html diferite sa-mi apara intr-o singura pagina si sa aiba spre exemplu acelasi margin-top?
    Adica am...
    Ultimul mesaj » andras
    Functioneaza, m-a ajutat combinatia float: left; clear: both (am mai multe div=uri).


  9. » cadou
    Ca orice utilizator, si eu mai folosesc cateodata adblocker pe site-urile unde chiar reclamele sunt in top...
    Pe site-ul meu as dori sa afisez...
    Ultimul mesaj » MarPlo
    Din gresala nu era postat tot codul.
    Acum am adaugat si partea de cod pt. AdBlock in scriptul din raspunsul de mai sus.
    - Am testat cu AdBlock...


  10. » cadou
    Sunt la inceput de creare a unui website si ma intrebat ce tag-uri se scriu in partea de head a unei pagini, presupun ca aceste randuri sunt...
    Ultimul mesaj » cadou
    Multumesc pentru raspuns!
    Asa voi face :) ... :D


  11. » octavvvyo
    M-am apucat de curand sa invat HTML si CSS dar am o problema foarte mare. Indiferent ce as scrie in fisierul style.css nu imi apare nimic atunci cand...
    Ultimul mesaj » MarPlo
    Salut
    In fisierul .css se scriu coduri css pentru setare pozitiei si designul elementelor din pagina.
    Vezi lectiile de la Cursul CSS de pe site.
    -...


  12. » ionatan
    salut,
    Am intr-un formular un input type number, totul e ok mai putin atunci cand sunt pe telefon mobil nu pot adauga de ex: -200 (minus douasute)....
    Ultimul mesaj » ionatan
    Salutari din nou pe aici, pe acelasi subiect...
    Nu am rezolvat inca aceasta problema..
    intr-un formular un input type number, totul e ok mai putin...


  13. » giulian9
    Salut Marplo,
    Am un script php pe o singura pagina , la apasarea unor butoane se afiseaza date din sql dupa anumite filtre .
    E ceva de genul :...
    Ultimul mesaj » giulian9
    Salut din nou , din pacate trebuie sa folosesc doar php si html . Am reusit doar cu html , pun aici codul folosit.

    Am folosit un input 'filtru' sa...


  14. » bvlucretiu
    Bună!
    Am încercat să introduc pe un sit, acest cod

    <style type= text/css ><!--
    #id1 {
    width:300px;
    height:120px;...
    Ultimul mesaj » bvlucretiu
    Bună!
    Parțial am găsit o soluție astfel că am introdus în codul css (în <style>) a imaginilor următorul cod:

    z-index:1;

    și a funcționat...


  15. » MarPlo
    Acest cod html /css poate fi utilizat pentru a face responsive elemente <iframe> din pagina, atat pe lungime cat si inaltime. Se vor...


  16. » Senior70
    Sal ! Scuze ca vin tot cu o problema de incepator...
    Cum pot include in diferite pagini HTML a unei secvente de cod HTML predefinita, asa cum pot...
    Ultimul mesaj » MarPlo
    Salut
    HTML nu are o astfel de functie, nu e construit cu structura dinamica.
    1. Indicat e sa faci paginile (documentul html) cu php; iar in php...


  17. » Alex07
    Salut vreau sa imi fac un website care sa fie optimizat si pentru telefon.
    Folosind bootstrap (getbootstrap.com) am facut un mediu header foarte...
    Ultimul mesaj » misat
    Daca doresti sa utilizezi bootstrap, atunci tre sa ai aproximativ urmatoarea structura:
    <div class= container >
    <div class= row style=...


  18. » cata1241
    Salut, Marplo, inca o intrebare, cum gestionezi tu font size-ul atunci cand vorbim despre un design responsive? Folosesti marimi relative precum: %,...
    Ultimul mesaj » MarPlo
    Salut
    Pentru font-size am folosit em si px (pixeli). Pixeli pentru continut, em mai mult la meniu si titluri. Dar nu ma consider prea cu experienta,...


  19. » cata1241
    Salut, Marplo, am si eu o intrebare pentru tine, dat fiind faptul ca probabil ai o experienta mult mai mare.Ce metoda folosesti pentru crearea unui...
    Ultimul mesaj » cata1241
    Interesant, multumesc pentru raspunsul detaliat!


  20. » bvlucretiu
    Bună!
    Într-un form am mai multe câmpuri input, pe care doresc să le aranjez în pagină în diferite locuri; am încercat să le introduc într-un div dar...
    Ultimul mesaj » MarPlo
    Vezi cum apare codul paginii rezultate in Sursa paginii din Browser. Daca acele stiluri css sunt intr-un fisier css extern, asigura-te ca este inclus...


  21. » cadou
    Am bara de cautare pe site in meniul de sus si este afisat pe toate paginile site-ului.
    daca sunt pe o adresa de genul
    site.ro/xyz.php - cautarea...
    Ultimul mesaj » MarPlo
    Salut
    Probabil ca adresa php de la action din form e ceva de genul cautare.php . Formularul e trimis la adresa acelui fisier, dar raportat la...


  22. » cadou
    Am Div-uri cu id-uri unice; stau sa ma gandesc cum as putea sa scot in evidenta Div-ul cu id= id_unic cand este accesata: .../pagina.php#id_unic .
    Ultimul mesaj » cadou
    multumesc! problema rezolvata :) !


  23. » andras
    Salut,
    Am o imagine 600 x 400 (exemplu: <img src= img/chess.jpg />) care e afisata in pagina la deschidere. Vreau ca la o anumita rezolutie...
    Ultimul mesaj » MarPlo
    Acum mi-am dat seama ca se poate si fara a adauga imaginea special intr-un Div. Simplu, ii adaugi un id sau class si ii setezi dimensiunea width in...


  24. » andras
    Tot aici mai am o intrebare: care este modalitatea de baza ca in 2 div-uri imbricate (parinte-copil), div-ul copil sa-si pastreze pozitia relativa...
    Ultimul mesaj » andras
    Da, am aplicat la un div copil si acum functioneaza mult mai bine. Banuiesc ca atunci cind am 2 div-uri copil intr-un div parinte principiul e...


  25. » andras
    Salut,
    Iar am probleme cu aliniere div-uri: am 5 div-uri toate egale ca dimensiuni si toate acelasi format, unul sa fie centrat in mijlocul paginii...
    Ultimul mesaj » andras
    E foarte fain si idee simpla. Multumesc!