HTML - XHTML - CSS


  1. » djantonik
    Salut,
    As dori sa stiu cum as putea face sa schimb design-ul la un div/class atunci dupa ce apas click pe el. Explicatie :
    .buton {...
    Ultimul mesaj » djantonik
    Mersi mult pentru ajutor. Pana la urma am rezolvato astfel :
    <div id= buton onclick= ChangeColor(); class= invalid >Click here!</div>...


  2. » soul_reaper
    Salut :D

    deci.. sa zicem ca avem 3 file : index.php ,fila1.php si fila2.php

    in fiecare fila exista o functie de cautare simpla ,in genul de mai...
    Ultimul mesaj » MarPlo
    Salut
    Fara JavaScript se poate adaugand cate un buton pt. fiecare adresa, si folosind atributul formaction= fisier.php ( adaugat nou in HTML5 )....

  3. iFrame 1545 3

    » claUdiu
    Buna:), am si eu o problema cu iframe. Deci...vreau sa fac doua fisiere intr-unul....Ex: Sus sa fie: player.php iar jos sa fie playlist.php iar astea...
    Ultimul mesaj » claUdiu
    Deschizi notepadul, scrii o pagina simpla:

    <html>
    <head>
    <title>Prima pagna in HTML</title>
    <!-- Aici se pot pune si...


  4. » lauma
    Salut,

    Ma poate ajuta cineva cu niste sfaturi despre cum as putea include un video in cod HTML?
    De exemplu as vrea sa folosesc cateva videouri de...
    Ultimul mesaj » MarPlo
    Salut
    Sub imaginea de la YouTube e un buton Share , dupa ce apesi pe el, apare adresa URL pt. acel video, care are codul de acces.
    De exemplu,...

  5. Taguri SEO 1179 1

    » romeo
    Salut
    deci ce reprezinta, ce face ,cu ce ma ajuta, si cum se face chestea asta la un site ?
    Aici este o imagine ca sa vedeti la ce se refera...
    Ultimul mesaj » MarPlo
    Salut
    Din cate cunosc, acele tag-uri sunt precum cuvintele cheie (keywords) din meta-tag, dar in pagina.
    Scopul lor e pentru SEO ( gasesti pe net...


  6. » claUdiu
    Buna, am si eu o intrebare. In site cand pun un text intre tagul <h2> imi pare cu litera mare, chiar daca in db am scris asa: Un Text

    Nu am...
    Ultimul mesaj » romeo
    Si la mne aceiasi problema dar am rezolvat-o din css asa:
    div {
    text-transform:lowercase;
    }

    Ms mult


  7. » shcarmens
    Buna ziua! Am inceput de curand sa invat sa creez un website, insa am intampinat o problema la atasarea extensiei .css in fisierul html. Am pus codul...
    Ultimul mesaj » shcarmens
    Da, acum merge si la mine.Iti multumesc foarte mult pentru ajutor!


  8. » MarPlo
    - Acesta este un tutorial primit de la un utilizator ( Duduta ) .

    CSS (foile de stil in cascada)
    Introducere
    Foile de stil reprezinta viitorul...


  9. » nutzu123
    Salut am imaginea urmatoare care am scris pe ea cum as vrea sa fie background-position.
    Am incercat asa: background-position: 0px 0px; am incercat...
    Ultimul mesaj » MarPlo
    Salut
    Nu prea ma pricep la meniu cu o singura imagine pt. background, dar incearca asa:
    #wrap {
    width: 990px;
    height: 150px;
    background: #FFF...


  10. » MarPlo
    - Acesta este un tutorial primit de la un utilizator ( Duduta ) .

    Structura si elementele paginii html

    O pagina (x)html trebuie sa aiba cel...


  11. » claUdiu
    Buna seara! Am si eu codul acesta:

    #content blockquote p
    {
    border-left: solid 8px #667700;
    padding-left: 1em;
    margin-bottom: 0em;
    }

    dintr-un...
    Ultimul mesaj » MarPlo
    Salut,
    Incearca asa:
    #content blockquote p
    {
    background:url('adresa_imagine.gif') 100% 0% no-repeat;
    border-left: solid 8px #667700;...


  12. » djantonik
    Salut Marplo,
    Am si eu o curiozitate. Se poate sa incluzi o clasa intr-o alta clasa sau un id intr-un alt id ?
    Ca sa intelegi mai bine iti dau un...
    Ultimul mesaj » djantonik
    Daca vrei sa colorezi elementele cu .doi , incluse in .unu , merge ca in exemplu urmator ( adaugi class= doi la toate care trebuie colorate )....


  13. » Komfort
    am o problme a foarte mare
    de ex in fisierul css pun .eu {position:absolute; top:23px; left:234px;}

    si apoi in fisierul html sau php pun: echo...
    Ultimul mesaj » djantonik
    Incearca la top sa scrii cu px iar la right /left cu procente.
    Daca nu e cum vrei, altfel nu cunosc; poate altcineva ...
    La position din cate stiu...


  14. » evident
    se poate sa fac un link sa nu apara subliniat?
    daca da..cum?
    Ultimul mesaj » alves
    Poti pune codul de mai jos in head-ul paginii sau intr-un alt fisier css.

    <style type= text/css >
    a {text-decoration: none}
    </style>


  15. » vali911
    daca am un fisier xxx.html care are si javascript in el si il redenumesc cu xxx.php,
    va rula pe server? sau tot pe browserul userului
    Ultimul mesaj » MarPlo
    Salut
    Codurile HTML /CSS /JavaScript sunt procesate de browser pe partea de client. Pe server e prelucrat codul /operatiile PHP.
    Daca pagina are...

  16. meta taguri 1163 1

    » ali
    Am citit despre meta taguri in site-ul dvs, vreau sa va intreb ceva legat despre :
    Meta tagurile se pot adauga si in posturi de exemplu ?!!!
    Ma...
    Ultimul mesaj » MarPlo
    Salut
    Meta tag-urile se adauga doar in zona <head>...</head] a codului HTML.
    Nu cunosc despre acea functie tag , dar ca sa vezi daca...


  17. » GarryOne
    care e diferentra dintre id si class ?
    Ultimul mesaj » MarPlo
    ID-ul se foloseste pt. un singur element ca sa poti aplica anumite proprietati doar aceluia.
    ID-ul e util si in JavaScript, cand se lucreaza cu un...

  18. aranjare tabel 2528 11

    » trif
    salut, am si eu o problema si acesta este, am facut un site si am vrut sa pun inca un tabel mai jos pt ceva informatii dar cand scriu in el mi se...
    Ultimul mesaj » bvlucretiu
    Am incercat si eu tabelul respectiv in localhost dar continutul a trecut ok pe randul urmator, s-a intins pana la 400 cat apare la width .


  19. » trif
    salut, as avea o intrebare, exista vreun script sau css care sa il pun pe sitele meu si sitele sa se vada bine pe tot ecranul indiferent de rezolutia...
    Ultimul mesaj » MarPlo
    Salut
    Problema este left:12%; . Cand se schimba rezolutia se modifica si valoarea data de 12%.
    Daca vrei sa ramana in acelasi loc, incearca sa...


  20. » romeo
    Salut

    Iarasi eu , alta problema care stie cum se poate seta border-radius pentru internet explorer 6,7,8,9 sau un link catre un tutorial unde pot...
    Ultimul mesaj » MarPlo
    Salut
    Vezi tutorialul de la pagina Rounded corners in Internet Explorer .
    Are solutie si exemple exact pentru problema cu rotunjirea colturilor in...


  21. » romeo
    Salut
    O mica problema pe care o am cu situl meu este ca nu stiu si nu am gasit pe taticul google nici un tutorial cum sa creez pt site map, un fel...
    Ultimul mesaj » romeo
    ms mult incep sa-l adaptez incet incet pt cerintele mele,daca vrei sa vezi si tu cam ce am facut ete aici target= _blank si eu unul consider pe...

  22. text sub poza 1585 1

    » trif
    salut, nu stiu cum sa fac in css urmatoarea faza: am poza [] si sub ea sa fie scris ceva ca atunci cand imi dau un array sa imi puna la fiecare poza...
    Ultimul mesaj » MarPlo
    Ar merge sa creezi un array cu textele pt. fiecare poza, in aceeasi ordine.
    Dupa asta depinde cum preiei si adaugi pozele, cu o bucla WHILE() sau...

  23. imagine 1058 1

    » Komfort
    am uitat cum sa fac sa fie o imagine peste alta imagine sa nu fie sub ea...sau invers...daca ma puteti ajuta
    multumesc
    Ultimul mesaj » Komfort
    gata am aflta

    z-index:3 etc
    multumesc oricum


  24. » Wayn3
    Buna ziua..
    am acest cod din styles.css :
    #gazda {
    display:block;
    background:url( no-repeat right top;
    padding:20px 90px 24px 30px;...
    Ultimul mesaj » Wayn3
    am rezolvat.. multumesc de raspuns


  25. » cosminelus
    Salutare, am si eu o intrebare. Cum fac ca atunci cand dau click pe numele index sa apara linkul simplu (http:// www .site.ro de ex) si nu http://...
    Ultimul mesaj » cosminelus
    Ms pentru raspuns. Am rezolvat, inlocuind <a href= /index.php ....... cu <a href= / ..........