HTML - XHTML - CSS


  1. » MenCar
    Salutare MarPlo.net
    Am si eu ceva, daca ma puteti ajuta.
    Deci sa zicem ca avem acest cod html pt text:
    <span style= color: rgb(000, 000, 000);...
    Ultimul mesaj » MarPlo
    Salut,
    Vezi tutorialul de la adresa:

    La Font Embedding explica cum se poate folosi un font particular, sau altele de pe internet, in documentul...


  2. » adi94
    Nu reusesc sa-mi modific meniul astfel incat sa fie drop down...codul e asta pana acum...aveti vreo idee?
    #navigation {
    background:...
    Ultimul mesaj » MarPlo
    Este usor daca inceerci sa intelegi si explicatiile din tutorial, si mai studiezi lectiile CSS.
    Pornesti de la codul din exemplu, care...


  3. » k0rupe
    Se poate ascunde un link de pe site (Ex.: <a href= >)? Cum?
    Obligatoriu sa se vada doar in sursa paginii.
    Ultimul mesaj » MarPlo
    Salut
    Proprietatea CSS: visibility: hidden; ascunde continutul elementului html, dar lasa vizibil ca loc gol spatiul pe care l-ar ocupa acel...


  4. » MenCar
    Am o intrebare..
    La lectia aceasta:

    Acele ferestre le pot pune in stanga dreapta.
    Intrebarea este jos sau sus pot pune?
    Ultimul mesaj » MarPlo
    In loc de atributul COLS se folooseste ROWS pentru cadre aliniate pe orizontala.
    Vezi toate explicatiile din acea lectie.
    <FRAMESET ROWS=...


  5. » MenCar
    Salutare,
    Ma puteti ajuta si pe mine cu un script pt text fix pe pagina undeva jos sau sus sa fie textul...
    Dar sa functioneze bine.
    Merci...
    Ultimul mesaj » MarPlo
    Exemplu urmator e testat si functioneaza si in Internet Explorer.
    <!doctype html>
    <html lang= ro >
    <head>
    <meta charset= utf-8...


  6. » alexinio3d
    Stie careva de ce ar putea sa nu functioneze un CSS pe webhosting, daca inainte sal urc CSS ii functional pe localhost, deoarece eu cand il incerc pe...
    Ultimul mesaj » MarPlo
    Salut
    O cauza ar putea fi locatia fisierului pe server in raport cu adresa paginii accesate.
    Sau denumirea fisierului si a extensiei, trebuie sa...


  7. » cadou
    Poza cred ca explica tot, adresa:...
    Ultimul mesaj » MarPlo
    Salut
    Daca e vorba de culoare background, se modifica valoarea de la background sau background-color .

    - Doar cine are cont pe acel site poate...


  8. » cadou
    Nu stiu daca titlu e destul de potrivit dar am vazut pe un site asa ceva :
    Daca esti cu mouse-ul pe poza apar niste informatii, daca nu ai mouse-ul...
    Ultimul mesaj » cadou
    Mersi marplo, am rezolvat problema, cu position:absolute;.


  9. » cadou
    Am asa in css :
    body, html {
    margin: 0px;
    background: #ffffff;
    font: 12px Arial;
    }
    img {border: 0;}
    a {text-decoration: none;}

    #mos {...
    Ultimul mesaj » cadou
    Nu am reusit sa editez asa cum vroiam eu. Adica e bun tutorialul daca copiez exemplu tau asa cum este, e ok merge, dar daca doresc sa il editez cum...


  10. » djantonik
    Salutare,
    N-am gasit un alt topic asemanator asa ca am deschis unul nou, sper sa nu deranjeze pe nimeni.
    Am o problema referitoare la un camp de...
    Ultimul mesaj » djantonik
    Am mai gasit recent o solutie destul de buna dar neprobata pe toate browser-ele.
    <style type= text/css >
    .test{
    word-wrap : break-word;
    }...


  11. » patricia
    Cum definesc un stil CSS pentru Body astfel incat in partea de sus sa am background o imagine ,iar jos o culoare de fundal /background. Partea de sus...
    Ultimul mesaj » steell
    Daca vrei sa fie background doar in partea de sus pui repeat-x nu y . Iar ca sa setezi si culoarea in aceeasi declaratie scri asa:
    background:...


  12. » patricia
    Am 3 divuri organizate astfel:
    <div id= area-total >
    <div id= cat-imag >
    <img src= imag.jpg >
    </div>
    <div id=...
    Ultimul mesaj » MarPlo
    Suprafata /zona ocupata de un Div (sau alt element HTML de tip bloc) este egala cu lungimea (/inaltimea) [ care de fapt se refera la continut ] +...


  13. » cadou
    Deci am un formular de inregistrare ce contine urmatoarele date :
    Utilizator:
    Parola:
    Tara:
    Data de nastere:
    Sex:
    Stare:
    Interes:
    Id de messenger:...
    Ultimul mesaj » cadou
    imi pare rau dar nu functioneaza


  14. » bvlucretiu
    Bună
    Nu reușesc să-mi dau seama ce și unde trebuie să modific în fișierul .css pentru ca fiecare filă să se extindă pe vertical doar atât cât este...
    Ultimul mesaj » MarPlo
    Asa fara cod, mai greu de dat raspuns exact.
    Incearca sa pui meniul vertical in dreapta sau stanga cu float: right; (sau left;), ori cu positionare...


  15. » hi_ella
    Salut,
    Am incercat sa adaug un Video Clip in pagina folosind HTML5 cu tagul <video>, dar nu stiu de ce nu il deschide nici in chrome, nici in...
    Ultimul mesaj » MarPlo
    Salut
    Codul <video> e corect, Firefox si Chrome folosesc fisierul OGG. Probabil fisierul video cu extensia .ogg nu e cum trebuie.

    2. Nu...


  16. » hi_ella
    Salut
    Modul in care un site arata intr-un browser depinde de versiunea acestuia? Exceptie Internet Explorer banuiesc.
    Adica daca verific in mozilla...
    Ultimul mesaj » MarPlo
    Buna
    Felul in care o pagina web arata in navigatoarele web depinde de multi factori.
    In primul rand de codul HTML, CSS si JavaScript din pagina....


  17. » AndreyIstetul
    Buna.
    Am, de exemplu, aceasta imagine:

    As vrea ca prima imagine sa apara atunci cand nu este apasat si nu este tinut mouse-ul, a doua cand este...
    Ultimul mesaj » MarPlo
    Se poate face cu CSS. Ideea este sa ai cele 3 aspecte /pozitii ale imaginii pt buton (normal, hover si active) pozitionate intr-o singura imagine,...


  18. » hi_ella
    Salut MarPlo,
    Am creat niste legaturi pe niste imagini: <a href= index.html ><img src= img.jpg ></a>
    Problema este ca in IE apare...
    Ultimul mesaj » MarPlo
    Salut
    Daca marginea /bordura aceea apare la imagine, trebuie sa faci referire si la img in CSS.
    Incearca asa:
    a {text-decoration:none; }
    img {...


  19. » steell
    Salut.
    Am un textarea cu wrap= hard iar continutul se salveaza intr-un fisier txt.
    Problema este ca nu imi salveaza exact in modul cum l-am...
    Ultimul mesaj » MarPlo
    Din ce am vazut pe net, atributul wrap are aceste 3 valori: soft, hard si off (virtual si physical sunt variante vechi pt hard , care nu se mai...


  20. » steell
    Salut
    In Google Chrome cand dau click pe un <input> te dip text sau textarea imi creaza o bordura aurie la acel <input>.
    Se poate...
    Ultimul mesaj » MarPlo
    Salut
    Rolul acelei borduri care apare in jurul elementelor <input> activate, sau selectate, e acela de a fi utilizate de diferite programe...


  21. » Skeptic
    Salut,
    Am in pagina <article> text text text </article> cu inaltimea de 400 px daca am de scris un text mai lung care depaseste...
    Ultimul mesaj » MarPlo
    Vezi exemplu de mai jos, testeaza-l asa cum e, apoi adapteaza-l la ce ai tu, dupa cum stii.
    Inlocuiesti 50px cu ce valoare vrei pt inaltime...


  22. » kidupk
    Salutari
    Nu demult am invatat oleaca de css. Am facut in photoshop o bara de meniu acuma as dori sa imi ziceti cum sa o pot face activa in html si...
    Ultimul mesaj » kidupk
    Vreau sa iti multumesc foarte mult ca mai ajutat. Ma chinui de foarte mult timp cu bara de meniu.


  23. » patricia
    Imi puteti recomanda o carte cu exercitii css de nivel mediu si avansat (tradusa in romana)?
    Sunt incepatoare ,mi-am asimilat teoria la nivel...
    Ultimul mesaj » tycyssg
    Tot ce ai nevoie este aici pe site. Ca sa inveti css trebuie sa incepi cu un website.Si ti-l modelezi dupa bunul plac in CSS.
    CSS3 e putin mai...


  24. » evident
    Salut Marplo,
    Am nevoie de o informatie pe care o caut de mai mult timp.
    Am un fiseier records.css de genu:
    .records {
    width: 510px;
    margin:...
    Ultimul mesaj » MarPlo
    Chiar este indicat sa ai proprietatile CSS intr-un singur fisier extern css, deoarece se reduc numarul de cereri si asteptari de la browser la...


  25. » steell
    Salut.
    Am adaugat in fisierul css acest cod:
    body {
    scrollbar-3dlight-color:#ffd700;
    scrollbar-arrow-color:#ff0;
    scrollbar-base-color:#ff6347;...
    Ultimul mesaj » MarPlo
    Salut
    Din ce am vazut pe net, stilurile CSS pentru Scrollbar nu sunt in standardul W3C, prin urmare, Mozila Firefox nu are proprietati CSS pt asa...