input type file sa deschida director de pe server

Coduri intrebari, probleme legate de HTML, XHTML si CSS
andras
Mesaje: 430

input type file sa deschida director de pe server

Salut,
Am int-un form un <input type "file"> care la rulare afiseaza un buton Browse (in Firefox) sau Choose (in Opera).
Cum ii spun acelui buton (care trebuie sa incarce un .png sau .jpg) sa deschida direct in folderul Poze ? Folderul Poze se afla pe server in acelasi loc cu fisierul principal.php. Am facut partea de upload in Poze, acum trebuie sa le preiau de acolo cu ajutorul form-ului.
Serverul e pe Linux.

MarPlo Mesaje: 4343
Salut
Din ce stiu, butonul de la <input type="file"> deschide o fereastra client side, in director de pe calculatorul utilizatorului, si asta nu poate fi modificat la acel <input>. Rolul lui e pentru incarcare fisiere de pe calculator pe server.
Pentru ce vrei tu trebuie un script gen file manager, cu Ajax, care la apasare pe un buton sa preia pozele din directorul de pe server si sa le adauge intr-un Div unde sa poata fi selectate, sau orice ai vrea sa faci cu ele.

andras Mesaje: 430
Ok. Exista pe undeva un link, un exemplu din care ma pot inspira?
sau chiar un tutorial? De preferinta tutorial MarPlo.
Multumesc.

MarPlo Mesaje: 4343
Nu cunosc tutorial pt ce vrei. Dar e Cursul Ajax pe site.
Daca inveti Ajax, poti face singur scriptul, iar unde nu te descurci in codul pe care il faci, poti intreba pe forum.

Sau mai simplu:
- Daca tot ai pozele pe server, le poti adauga cu tag-uri <img> in pagina, intr-un Div ascuns, iar la clic pe un buton doar afisezi acel Div, cu javascript.

andras Mesaje: 430
Am rezolvat-o pana la urma mai profesionist (zic eu) tot cu input type='file', incarca fisierul de pe local pe server cu functia upload pe care am gasit-o pe acest site. Exista foarte multe solutii pe acest site, trebuie doar sa le gasesti. Multumesc mult, MarPlo !

Subiecte similare