JavaScript - jQuery - Ajax


  1. » royal27
    Am pagina de login in care vreau sa imi arate un mesaj de success sau fail care sa preia din do_login ,un script ajax care sa apara success cand se...
    Ultimul mesaj » royal27
    Gata am rezolvat,cu ajutorul ultimei sintaxe ca imi arata eroare undeva,multumesc mult


  2. » royal27
    Am in fisier chat, divul asta si incarcarea paginii cand e adaugata provine din alt fisier, eu vreau ca divul asta sa fie afisat intr-un patrat cu...
    Ultimul mesaj » MarPlo
    Acel cod javascript pt. scroll-down trebuie implementat in codul js din scriptul de chat.
    Eu l-am folosit la scriptul de chat de la pagina:...


  3. » Stefan
    Salut, cum as putea prelua datele dintr-un fisier JSON cu ajutorul unor parametri folosind javascript?

    Date din fisierul json

    {
    Nume1 : {...
    Ultimul mesaj » MarPlo
    Incearca asa (ca index de array):

    var param = 'Pers1';
    nume1 = jsn .nume;

    In codul tau:

    $(function() {
    $.ajax({
    url: 'detalii.json',...


  4. » giulian9
    Servus , are cineva idee cum as putea face un reload la un tabel fara sa folosesc butonul ?
    Momentan folosesc :
    <input type= button id=...
    Ultimul mesaj » giulian9
    Salut . Am adaptat prima solutie data insa am folosit onload pentru a apela scriptul la incarcare.

    Ms


  5. » mluci
    Salut si sarbatori fericite!
    As dori sa descompun o imagine in functie de culorile pe care le detine si sa grupez pe zone.
    Ceva de genul:...
    Ultimul mesaj » MarPlo
    Sarbatori fericite.
    Nu stiu cum sa descompui o imagine in culori cu vreo aplicatie.
    Am gasit o clasa php apropiata de ceea ce vrei:...


  6. » liviumoc
    buna
    sunt incepator in js.inteleg diferenta intre js- client php- server.
    vreau ca o variabila dintr-o functie sa devina o variabila grobala...
    Ultimul mesaj » MarPlo
    Salut,
    In JavaScript variabilele definite cu declaratia var in afara functiei sunt variabile globale, pot fi folosite si modificate in tot...


  7. » ionatan
    buna, accesez un fisier php care face un insert in BD cu coloana url_pagina cu javascript
    <script type= text/javascript >
    AccesariSite =...
    Ultimul mesaj » MarPlo
    Salut,
    Daca vrei sa preiei in php o adresa url transmisa din javascript cu ajax, la adresa de accesare din ajax asociaza adresa url cu un nume,de...


  8. » Stefan
    Salut, vreau ca atunci cand se apasa pe tag-ul <a> sa se apeleze o functie in php care sa actualizeze ceva in baza de date, cum as putea face?...
    Ultimul mesaj » MarPlo
    Salut,
    Da, se poate cu ajax.

    <a href= link.php id= id_lnk >Apasa aici</a>
    <script>...


  9. » valy
    Salutare,

    In cadrul unei aplicatii web am urmatoarea problema:
    - pagina index1.php incarca intr-un div cu ajutorul unui script o alta pagina...
    Ultimul mesaj » MarPlo
    Daca si in pagina 2 ai alta apelare cu ajax, lucrurile se complica. Elementele html care sunt folosite in scriptul din pagina 2 trebuie sa fie si ele...


  10. » Stefan
    Salut,
    Lucrez la un script de listare a fisierelor de pe server, dar in momentul actual nu este prea eficient deoarece pentru fiecare...
    Ultimul mesaj » MarPlo
    Salut
    Nu stiu ce cod vrei sa nu se repete si unde sa apara o singura data; dar ca sa modifici la clic atributele unui elemen html, se foloseste...


  11. » sterica
    Salutare,
    Am un livesearch ajax, php, mysql care este format din urmatoarele:

    am un json din php de forma:

    {
    421 : {
    nume_j : SC CLIENT 1...
    Ultimul mesaj » sterica
    am primit un raspuns pe al forum si il postez aici pentru cei care se vor mai intalni cu problema mea
    <input type= text name= client id= client...


  12. » ionut
    Salutare,

    Lucrez la un site in SharePoint si vreau ca imaginile din galeria foto sa se deschida intr-o fereastra modal.

    Teoretic stiu ce e de...
    Ultimul mesaj » MarPlo
    Salut,
    Poti sa adaugi o clasa css la acele elemente /imagini, apoi inregistrezi evenimentul 'click' la acea clasa, cu addEventListener()
    -...


  13. » sterica
    Salutare,

    Incerc sa creez un obiect cu continutul unor div-uri care au aceasi clasa, insa nu reusesc:

    <body>
    <div id= first >...
    Ultimul mesaj » sterica
    Functioneaza, multumesc mult de ajutor


  14. » sterica
    Salutare,

    Am un cod sub forma aceasta

    <div></div>
    <div></div>
    .....
    <div></div>
    <form></form>...
    Ultimul mesaj » MarPlo
    Salut,
    Poti sa folosesti functia getTg1BeforeTg2() din urmatorul exemplu. Returneaza elementul html cu tag $tg1 care se afla imediat inaintea...


  15. » sterica
    Salutare,

    Am un input de tip data si vreau sa ii schimb mesajul de required in functie de o conditie.
    <input type= date id= data required...
    Ultimul mesaj » sterica
    Multumesc frumos pentru ajutor!


  16. » sterica
    Salutare,

    Am doua select option:

    <select id= sel1 onchange= myfunction ><option>test</option></select>
    <select id=...
    Ultimul mesaj » sterica
    Multumesc mult de ajutor! Mi-a reusit scriptul


  17. » sterica
    Salutare,

    Am un buton de submit care executa un form, fara artificii ajax, pe acel buton de submit am un onclik= myfunction() .
    Action-ul din...
    Ultimul mesaj » sterica
    functioneaza perfect, multumesc mult de ajutor!


  18. » Stefan
    Salut, in ultima perioada incerc sa ma imprietenesc cu Javascript (chiar daca el nu prea vrea) si vreau sa inteleg cat mai mult, de aceea postez cam...
    Ultimul mesaj » MarPlo
    Functia setInterval() se execuuta prea repede, nu tinusem seama de valoare miimilor de secunda la apelarea ei.
    Am corectat, in loc de:
    var timp =...


  19. » sterica
    Salutare,
    Scriptul meu js adauga noi div-uri la apasarea unui buton, tot la apasarea aceluiasi buton vreau sa mai adaug un buton (langa cel de...
    Ultimul mesaj » sterica
    Am rezolvat problema, butonul remove nu avea setat type si facea un submit formului unde se afla.
    Dupa ce am definit type='button' functioneaza,...


  20. » Stefan
    Salut, cum as putea afisa live o valoare din baza de date fara a repeta o functie la fiecare secunda? Nu de alta, dar daca va fi executata de mai...
    Ultimul mesaj » MarPlo
    Salut,
    Din ce stiu, se poate cu Node.js, care e un JavaScript la nivel de server. Dar asta necesita un hosting care sa aibe nodejs, apoi, sa faci...


  21. » Stefan
    Salut,
    Cum as putea face ca un buton sa nu se poata apasa de mai multe ori consecutiv si rapid?
    Ultimul mesaj » MarPlo
    Salut,
    Poti aplica un disabled pentru scurt timp, sau cat vrei; dupa instructiunile de efectuat la acel buton.
    Un exemplu, dezactiveaza butonul...


  22. » ionut
    Salut,

    Am un formular textarea si vreau sa introduc in el BBCode dupa apasarea unor butoane care le reprezinta alaturi de textul deja existent in...
    Ultimul mesaj » MarPlo
    Salut,
    Vezi script-ul Texarea with buttons to format text, colors and smiles de la adresa:...


  23. » sterica
    Salutare,

    M-am folosit de acest tutorial pentru a cauta live intr-un tabel din mysql cu ajutorul unui input....
    Ultimul mesaj » sterica
    Dupa multe batai de cap am rezolvat problema.

    Am adaugat un input de tip hidden cu id= id_country , iar in //fetch.php am schimbat din:
    $data[] =...


  24. » Stefan
    Salut, cum as putea afisa o notificare unui anumit utilizator cu jquery, dupa ce se modifica o valoare din baza de date de la contul respectiv?
    Ex:...
    Ultimul mesaj » MarPlo
    Sigur ca ar fi eficient cu repetarea unei sigure apelari (chiar si la 2 secunde, ca la un script de chat). Se reduce semnificativ solicitarea...


  25. » Stefan
    Salut,
    Cu ajutorul acestui script: Verificare-accesare-fereastra-pagina , cum l-as putea modifica, ca dupa ce utilizatorul paraseste pagina, sa...
    Ultimul mesaj » MarPlo
    Ce ai incercat sa faci, sa modifici?
    Faci o functie pentru pornire cronometru, care dupa accesare se auto-apeleaza la fiecare secunda timp de 15...