JavaScript - jQuery - Ajax


  1. » andras
    Salut,
    Am hotarit sa trec la ajax fara JQuery. Am functiile (simplificat, cu metoda POST ):
    <script>
    ob_ajax.open('POST', 'fisier.php',...
    Ultimul mesaj » andras
    Am reusit cu prima varianta (obiect javascript). Ma bucur ca incep sa-mi schimb standardele de programare, toate incursiunile in baza de date le fac...


  2. » andras
    Salut,
    Intr-un formular am un array asociativ constituit din variabilele POST (id element=>valoare variabila POST). Care este cea mai eficienta...
    Ultimul mesaj » andras
    La varianta cu sir JSON intr-un cimp hidden nu m-am gindit, der ideea este foarte buna. Voi studia variantele.


  3. » ionatan
    Salut,
    Am un input in care vreau sa se introduca doar un anumit interval de cifre
    <td> Densitate (30 - 60 kg/mc): </td>
    <td>...
    Ultimul mesaj » MarPlo
    Salut
    In codul tau verifici daca valoarea e un numar mai mic decat 30 sau mai mare de 60.
    Uite un exemplu:
    <input type='text' class='densitate'...


  4. » bogdaneu
    Marplo,
    si acum intrebarea de nota 10. Am instalat un script de geolocatie.
    unde pot sa trec parametrii pe care-i scoate scriptul pentru afisearea...
    Ultimul mesaj » MarPlo
    Din curiozitate, m-am jucat putin cu obiectul geolocation in JavaScript si a rezultat acest script; poate e de folos.
    Click this button to show a...


  5. » andras
    Salut,
    Vreau sa salvez imaginea JPG pe server dar nu pune nimic in fisierul jpg. Am incercat (simplificat):
    <script>
    var dia =...
    Ultimul mesaj » MarPlo
    Am facut o modificare in script, am adaugat o optiune, un Prompt dialog prin care se poate da un nume pentru imagine inainte de a fi trimisa la...


  6. » andras
    Salut,
    Am luat sa folosesc scriptul de la:
    Din pacate n-am priceput chiar totul, la mine nu functioneaza butonul Enable drawing . Am 2 div-uri in...
    Ultimul mesaj » andras
    Multumesc, s-a rezolvat. Am adugat id cu:
    <script>
    html2canvas( document.getElementById('board'), { // pozitia initiala
    onrendered:...


  7. » andras
    Salut,
    Exista o posibilitate sa trasez o sageata din punctul A in punctul B pe o suprafata? Spre exemplu cu tasta CTRL apasata (sau alta tasta) dau...
    Ultimul mesaj » MarPlo
    Vezi script-ul de la pagina:

    - deseneaza sageti marcatoare in element Canvas, intre coordonatele clic-ului. Are si optiune de a salva continutul...


  8. » andras
    Salut,
    Datepicker nu functioneaza pentru ca formularul care contine <input type= date > este in clasa class.AddTurneu.php, iar aceasta clasa...
    Ultimul mesaj » andras
    Am reusit, multumesc. Nu stiam exact cind se aplica functia datepicker, dar dupa ce mi-ai explicat a fost simplu. Am pus in ajax la success: codul...


  9. » General
    Bună, incarc niste comentarii din json si incerc sa fac si un random
    function buildCom(id) {
    $.getJSON( json/comment.json , function(data) {
    var...
    Ultimul mesaj » General
    da, ai dreptate, multumesc mult!


  10. » andras
    Salut,
    Am un <div id= diagrama > cu display: none; iar in momentul cind (cu un buton) il fac display: block; se adauga un element cu id=...
    Ultimul mesaj » MarPlo
    Daca vrei sa-i schimbi id-ul dupa ce il pui in Div, poti face asa:
    document.getElementById('diagrama').appendChild(canvas); //pune #boardnou in...


  11. » andras
    Salut,
    Am un buton care deschide un <div> cu poze dintr-un anumit folder, incarcate cu Ajax (cu scopul afisarii lor ulterioare in lightbox)....
    Ultimul mesaj » andras
    Multumesc, functioneaza. Am si pus pe server impreuna cu noua varianta de MPGal.


  12. » adrian_ady
    Salut,
    am un popup cu fancybox care se afiseaza dupa 2 secunde si un cookie care se seteaza dupa 3 secunde pentru a preveni ulterioare afisari si nu...
    Ultimul mesaj » adrian_ady
    De data asta am facut-o lata! Cookie Control functiona in fundal, eu uitasem ca este activat deci va dati seama unde era necazul... Cer scuze lui...


  13. » andras
    Salut,
    Am o pagina in care se creaza o tabla de sah cu ChessBoard JS, cu functia aceasta (simplificat):
    <script type= text/javascript >...
    Ultimul mesaj » andras
    Intr-adevar, functioneaza. Asta era, nu stiam cum sa eliberez din memorie variabila #board. Am mai intilnit astfel de situatii, acum e clar cum...


  14. » andras
    Salut,
    am in pagina o functie in JS (simplificat):
    <script type= text/javascript >
    function afiseazasetare(){ // afiseaza tabla pentru setare...
    Ultimul mesaj » MarPlo
    Salut,
    Asa cum ai codul, la clic pe butonul #okBtn nu se modifica nimic la variabila board, ci se executa ce e in functia punefen(), unde doar preia...


  15. » andras
    Salut,
    Vreau sa verific codul cu Inspect element in Opera si am pus citeva instructiuni console.log (ex. console.log( Start mutare: );). Imi da...
    Ultimul mesaj » andras
    Ai dreptate, cred ca si eu o sa ma reorientez pe ajax cu javascript. Multumesc.


  16. » General
    Buna, am urmatoarea functie:
    function LoadContent() {
    var items = $( .accordion__items );
    items.on( click ,function(e){
    e.preventDefault();...
    Ultimul mesaj » General
    din pacate nici asta nu merge.
    E din cauza ca in acesta ajax request se face response la toata pagina, dar trebuie sa primesc numai contentul, se...


  17. » General
    In codul asta este o problema, cind fac click pe elementul dat $('#products > li > a') se adauga stilurile css de mai sus, dar cind deja fac...
    Ultimul mesaj » MarPlo
    Incearca si acest cod, retine si imaginea separat. Daca nu merge, nu stiu care-i problema.
    var prev_elm =0;
    var prev_img =0;
    $('#products > li...


  18. » General
    Stiu ca cind ai o singura variabila, de exemplu:
    (function() {
    var test = $('.home');

    $(this).appendTo('.class');
    })();
    in asa situatie this e...
    Ultimul mesaj » MarPlo
    Salut,
    Sintaxa this se refera la un obiect. De exemplu, in cazul unui eveniment click pe un element din pagina, this contine o referinta la...


  19. » andras
    Salut,
    Cum inchid automat window.open? window.open functioneaza, dar vreau sa se inchida automat dupa 3 secunde. Am incercat dar nu functioneaza:...
    Ultimul mesaj » andras
    Acest cod (prima varianta) imi functioneaza acum si mie. Nu stiu cum de nu a mers in varianta mea initiala dar nu mai conteaza. Multumesc!


  20. » andras
    Salut,
    Am pus in pagina o instanta CKEditor + buton si vreau ca la onclick buton sa deschid un folder cu imagini aflat pe server (imaginile au fost...
    Ultimul mesaj » andras
    Am facut separat pentru ca si aici am integrat lightbox-ul (class= mpgal ) ceea ce permite vizualizarea imaginii inaintea inserarii ei in ckeditor.


  21. » andras
    Salut,
    am urmatoarea instructiune in HTML cu JS care functioneaza corect (simplificat):
    <th><input type= checkbox id= cec' onchange= if...
    Ultimul mesaj » andras
    Am adoptat ultima varianta si functioneaza foarte corect. Multumesc!


  22. » adrian_ady
    Salut,
    am un script pentru accept cookies. Js-ul minificat contine si css-ul. Imi este greu sa fac anumite schimbari(culoare, font, etc.) datorita...
    Ultimul mesaj » MarPlo
    Am sters acea postare; am incercat sa ajut cu ce am stiut, mai mult nu ma bag in acel script.


  23. » andras
    Salut,
    Am urmatoarea secventa in html (simplificat):
    <?php
    include('tpl/baner.php'); 
    include('meniuorizontal.php');
    ?>
    <div id= poze...
    Ultimul mesaj » andras
    Intre timp am realizat ca lightbox-ul (clasa fotorama) din fisierul lightbox.php deschide o fereastra modala peste continutul paginii, deci restul...


  24. » ionatan
    Cand dau clic pentru editare, in textarea imi apare si tagurile <br> dar in baza de date nu se vad, defapt este \n .
    Cum fac sa nu se mai vada...
    Ultimul mesaj » MarPlo
    Am gresit ordinea, trebuia replace() dupa preluarea continutului html.
    var descriere = $(tds ).html().replace(/\<br *\>/ig, '\n');
    - Dar e...


  25. » royal27
    Salut
    Am un script care posteaza instantaneu dar nu face afisarea instantanee ca la un chat (cu refresh), problema e ca campul de postare si codul...
    Ultimul mesaj » royal27
    scuze de intarziere dar in seara asta am reusit sa refac scriptul care mi-ai dat tu...nu am avut timp pana acum,merge perfect,mersi mult pentru...