PHP - MySQL - XML


  1. » sterica
    Salutare,

    Am urmatoarea clasa:

    class getTest {
    public $prop1;
    public $prop2;

    function fnc1 ($argument){
    try {
    $arr1 = array();
    ........
    Ultimul mesaj » sterica
    Am inteles, multumesc mult de explicatie si de ajutor!


  2. » Stefan
    Salut, se poate afisa continutul unui fisier .php fara a folosi php-ul? Din cate am cautat am vazut ca mereu folosea php
    Ultimul mesaj » MarPlo
    Nu se poate cu limbaje care se executa la nivel de browser, cum e javascript, ci e nevoie de ceva la nivel de server.


  3. » Stefan
    Salut, cum as putea extrage parametrii din url cu exceptia unuia?
    Adica, sa zicem ca este url-ul urmator:...
    Ultimul mesaj » MarPlo
    Salut,
    Poti sa folosesti functia queryToArray() din urmatorul exemplu (returneaza un array cu parametri query din $url). Apoi, cu unset() stergi...


  4. » giulian9
    Intr-un array multidimensional sunt niste produse care sunt cumparate(shop). Eu vreau sa salvez in baza de date numele produsului, pretul si...
    Ultimul mesaj » MarPlo
    Poti sa folosesti codul din urmatorul exemplu. Daca array-ul are aceeasi structura ar trebui sa functioneze.
    $arr =[
    'login_user'=>'julian',...


  5. » giulian9
    Salut ,

    Nu am reusit sa inteleg cum se pot pot prelua variabilele dintr-o sesiune php si sa le introduc intr-o baza de date. E de ajuns sa...
    Ultimul mesaj » giulian9
    Salut ,

    Am gasit ca mysql_real_escape_string nu functioneaza cum ar trebui, este asteptat un string insa el e array. Pentru un singur array merge...


  6. » razvik
    Salutare.
    Stie careva cum pot sa fac sa extrag si eu (intr-o pagina php) ultimele posturi facute pe un anume forum ? (platforma phpbb3).
    Sa dezvolt...
    Ultimul mesaj » MarPlo
    Am modificat codul scriptului de pe site pt. afisare ultimile subiecte din forum ca sa functioneze cu phpbb 3.2.


  7. » ionut
    Salutare,

    Am creat recent un site pentru cineva dar cand l-am pus pe serverul unde urmeaza a fi gazduit am intalnit o problema neasteptata....
    Ultimul mesaj » MarPlo
    Salut
    Prin aplicatia FTP, sau prin File-Manager din cPanel seteaza permisiuni CHMOD 0777 (sau 0755) la directoarele in care vrei sa scrii fisiere....


  8. » sagap
    Salut,

    Am 2 tabele in urmatoare forma:

    date
    id,descriere,categories
    1 unu muzica,desene,filme
    2 doi filme

    categories
    id,categories_name
    1...
    Ultimul mesaj » MarPlo
    Salut,
    In tabelul cu datele paginilor sa folosesti id-ul categoriilor la care apartine fiecare (fiecare id sa fie intre virgule, necesar pt....


  9. » Stefan
    Salut, cum as putea sa afisez doar directoarele dintr-un url?

    Ex: ceva.ro/folder1/folder2/folder3/fisier.php?x=2&y=3

    Sa afiseze doar :...
    Ultimul mesaj » MarPlo
    Salut,
    Poti sa folosesti in php functia parse_url() (adresa url sa aibe la inceput sau apoi dirname() .
    Exemplu:
    $url ='
    $ar_url =...


  10. » Stefan
    Salut, lucrez la un script de listare a fisierelor si directoarelor si am anumite optiuni ( imgur.com/a/PM1X9 ), iau totul pe rand si momentan am...
    Ultimul mesaj » MarPlo
    Cum adica sa descarci un fisier prin url?
    Prin url poti sa iei continutul din browser returnat de la acea adresa url.
    Prin url nu poti descarca...


  11. » sterica
    Salutare,
    Am urmatorul tabel sql:

    +----+-------+------------+
    | ID | NAME | ACTIVE |
    +----+-------+------------+
    | 1 | Name1 | 31.03.2018 |
    | 2 |...
    Ultimul mesaj » sterica
    In timp ce sunt sterse randurile in cauza, as putea prelua valorile din coloana NAME?

    Multumesc mult de ajutorul acordat!


  12. » cipriand
    daca introduc in baza de date texte cu caractere â ă ş in php pe pagina le vede patratele. Ce-i de facut?
    Ultimul mesaj » dianagaby2017
    Vad ca postarea este mai veche. O sa scriu totusi o solutie, care mi-a mers mie, in caz ca mai intra cineva cu aceeasi intrebare.

    1). In pagina...


  13. » sterica
    Salutare,

    Am urmatoarele doua array-uri:
    primul array este rezultat din query:
    $rows = $stmt->fetchAll(PDO::FETCH_ASSOC);

    Array
    (
    =>...
    Ultimul mesaj » sterica
    Lucrez pe un server ce are instalat php 5.3 si nu recunoaste string $ki din functie.
    Am eliminat string si a ramas doar $ki.

    Multumesc mult de...


  14. » sterica
    Salutare,

    Exista posibilitatea ca valorile unui tabel sa depinda de valorile unei coloane dintr-un alt tabel?
    Si anume:
    Am urmatoarele tabele:...
    Ultimul mesaj » MarPlo
    Ca sa nu deviez de la subiectul acestui topic, am creat altul cu explicatii despre DELIMITER $$, folosind ca exemplu codul dat de tine aici.
    Vezi...


  15. » MarPlo
    Iata la ce foloseste DELIMITER $$ in MySQL.
    In mod implicit, terminarea unei comenzi in mysql se indica prin caracterul punct-virgula ; ....


  16. » Stefan
    Salut, de curand am inceput sa fac si la liceu php.
    Desi ma descurt binisor in a implementa acest limbaj intr-un website, o problema foarte simpla...
    Ultimul mesaj » MarPlo
    Salut,
    E mai mult o problema de algoritm ce se cere aplicat in php.
    O data ce algoritmul e inteles poate fi aplicat in orice limbaj.
    Vezi acest...


  17. » sterica
    Functioneaza!
    Am cautat cateva detalii despre get_defined_vars() insa nu am inteles foarte bine.
    Am facut un test:

    <?php
    $b = 'test';
    $c =...
    Ultimul mesaj » MarPlo
    Aceasta functie returneaza un array multidimensional ce contine lista tuturor variabilelor definite in mediu unde e apelata.
    Ca sa vezi structura...


  18. » sterica
    Salutare,

    Cum pot apela la o variabila aflata intr-o functie. Am urmatorul cod:

    function test () {
    $var1 = test1 ;
    $var2 = test2 ;
    }

    Cum...
    Ultimul mesaj » Stefan
    Salut, am incercat sa fac ce ai spus insa nu stiu daca este prea eficient.

    Preluam fiecare variablia din functie dupa care verificam daca aceasta...


  19. » sterica
    Salutare,

    Incerc sa introduc in propriul meu tabel mysql datele unor societati, facand acest lucru automat, fara a mai fi nevoit sa completez cu...
    Ultimul mesaj » MarPlo
    Salut,
    Nu stiu despre openapi si ce date returneaza, dar, in general in php pentru a lucra cu date in format json, se aplica functia:...


  20. » sagap
    Salut,
    Am nevoie de o a variabila care se extraga ultimele 3 numere din tabelul id. De ex:

    $id = 123456 ; // (in loc de acel numar voi face un...
    Ultimul mesaj » MarPlo
    Poti sa folosesti in php functia getNId() din urmatorul cod.
    Returneaza primele sau ultimele $n caractere dintr-un numar sau sir.
    //return a number...


  21. » sagap
    Salut,

    Am o baza de date structurata astfel:

    id url embed_url title duration date_added thumb1 thumb2 ... thumb10 categories
    1 link1...
    Ultimul mesaj » MarPlo
    Salut
    La un tabel cu asa multe randuri, orice reducere de coloana conteaza.
    1. Nu e nevoi de coloane pentru adrese de thumbnails in baza de date....


  22. » Stefan
    Salut,
    Cum as putea trimite date altui site? Adica eu de pe site-ul X sa trimit pe site-ul Y, unde pe Y se afla un formular.
    Am gasit mai multe...
    Ultimul mesaj » MarPlo
    Salut
    Se poate de pe server cu php cUrl.
    Poti sa folosesti functia sendPostData() din urmatorul exemplu; sau vezi ce gasesti pe internet la...


  23. » Stefan
    Salut, cum as putea afla ultimele 5 ip-uri de logare a unui utilizator? M-am gandit cum as putea face, dar nu este prea eficient.. Imi poti sugera te...
    Ultimul mesaj » MarPlo
    Salut
    Poti face asa:
    1. In tabelul cu utilizatorii din baza de date creezi o coloana ips de tip VARCHAR DEFAULT '[]' .
    - In aceasta coloana se vor...


  24. » sterica
    Salutare,

    Am o pagina de login.php unde introduc user, parola si am un buton de submit, daca este introdus corect, imi face trimitere cu:
    header...
    Ultimul mesaj » Stefan
    Pai si pentru fisiere care nu ar trebui accesate extern/din browser, sa inteleg ca trebuie sa punem cumva conditii sa nu fie accesate direct din...


  25. » andras
    Salut,
    Am un formular care trimite la server 2 variabile: una tip data (ex.: 2018-01-14) si una tip ora (ex: ora 15).
    Din aceste 2 variabile...
    Ultimul mesaj » MarPlo
    Salut
    Poti sa folosesti in codul php functia diffDateTime() de la: marplo.net/php-mysql/diferenta-dintre-doua-date-timp-ore.html
    Poate fi folosita...