PHP - MySQL - XML

Discutii despre script-uri si coduri PHP-MySQL, precum si lucru cu XML in PHP.

  1. » cadou
    La un scrip php /js de upload.
    Codul php:
    session_start();

    if(isset($_SESSION ))
    {
    $savefolder = 'poza-profil';
    $max_size = 5000;
    $allowtype =...
    Ultimul mesaj » cadou
    Ok, ms. Am incecat cate ceva, dar nu am reusit. Asa ca am renuntat si am pus un gif loading si aia e... am renuntat la progress bar with procent ...


  2. » cadou
    Am modificat un cod de upload (am adaugat o redimensionare) dar si inainte si dupa modificati primesc o eroare.

    session_start();...
    Ultimul mesaj » cadou
    Multumesc Marplo !!!
    Done :) :) :)


  3. » sterica
    Salutare,

    Am o pagina de login.php unde introduc user, parola si am un buton de submit, daca este introdus corect, imi face trimitere cu:
    header...
    Ultimul mesaj » cadou
    Pai si pentru fisiere care nu ar trebui accesate extern/din browser, sa inteleg ca trebuie sa punem cumva conditii sa nu fie accesate direct din...


  4. » cadou
    In baza de date stochez in coloana 'online' data in format UNIX cu time().
    Cand cineva se logheaza pe site coloana online se updateaza cu time()....
    Ultimul mesaj » MarPlo
    Incearca asa:
    // start online/offline //
    $time = time();

    // daca este sesiune, reactualizeaza timpul pt. online
    if(isset($_SESSION )){...


  5. » cadou
    Pentru a evita ca cineva sa trimita date nedorite din exteriorul site-ului, m-am gandit sa fac urmatorul lucru:

    if(isset($_SERVER )) { $adresa =...
    Ultimul mesaj » cadou
    Toate datele sunt trimite prin post.
    Azi cineva a putut sa se logheze pe site fara a avea cont, cum a facut si cum as putea sa ma protejez de asta,...


  6. » cadou
    Am o coloana care doresc sa o verific sa vad daca are scris ceva in ea, iar daca are peste cateva caractere (ex: 2 3 caractere) sa imi afiseze aceea...
    Ultimul mesaj » cadou
    Multumesc, nu stiu unde imi statea capul ... am uitat de strlen() ...


  7. » cadou
    Am o baza de date ce contine adrese de email si doresc sa trimit la toti din aceasta baza de date, un email (il voi trimite odata la saptamana, sau...
    Ultimul mesaj » cadou
    ok, multumesc, voi studia mai mult pentru asa ceva. pentru moment ma multumesc cu atat, am alte probleme de constructie site, si sper sa le rezolv...


  8. » cadou
    Am tot cautat pe google ceva informatii in acest sens, nu prea am gasit ceva pe intelesul meu.
    Am in baza de date 'data' in format UNIX ->...
    Ultimul mesaj » cadou
    Multumesc frumos !
    A 2 a varianta mi sa parut mai simpla si am rezolvat problema in 2 minute :D


  9. » cadou
    Salut. Revin cu alta postare.
    Nu am idee cum as putea sa fac urmatorul lucru:
    Vreau sa selectez din tabelul X Y Z informatii care sa le afisez in...
    Ultimul mesaj » cadou
    Multumesc frumos pentru raspunsuri, dar am facut altceva :D un tabel separat unde bag ce informatii sau adaugat in celelelate tabele :D si am scapat...


  10. » sterica
    Salutare,

    Am urmatorul cod:

    <?php
    if(isset($_POST )){
    $an = $_POST ;
    $id_furnizor = $_POST ;

    $array_fnc =...
    Ultimul mesaj » MarPlo
    In situatia de afisare text dupa Submit, se poate face asa:
    1. Inainte de header() se adauga textul intr-un $_SESSION.
    2. Dupa redirect, se...


  11. » cadou
    Salut!
    Vreau sa aflu valoarea ultimului camp denumit`id` dintr-un tabel.
    id - este AUTO_INCREMENT .

    De exemplu daca am in tabel id-urile
    1 2 3...
    Ultimul mesaj » cadou
    multumesc pentru ajutor marplo!


  12. » cadou
    Salut!
    Nu gasesc greseala al acestui cod ce l-am facut ...

    fisierul logare.php arata cam asa

    <?php session_start();...
    Ultimul mesaj » MarPlo
    Cand se lucreaza cu header() , la fel ca si la session_start(), nu trebuie sa ai cod care genereaza date de iesire inainte de linia cu header()....


  13. » sterica
    Salutare,

    Incerc sa instantiez o clasa si sa apelez la o metoda a aceleasi clase intr-o functie, insa nu reusesc sa definesc in parametrii...
    Ultimul mesaj » sterica
    multumesc foarte mult de ajutor!


  14. » sterica
    Salutare,
    In timp ce browserul aduce datele de pe server, in locul unde vreau sa expun valorile vreau sa afizez un preloader.
    Ca si exemplu am...
    Ultimul mesaj » MarPlo
    Salut
    Din ce stiu, pentru afisare preluader se foloseste JavaScript, deoarece dupa incarcarea datelor acel preluader trebuie scos din afisare, iar...


  15. » sterica
    Salutare,
    Am doua interogari query, prima este in mysql iar cealalta in mssql.
    Prima interogare returneaza:
    $row si $row

    A doua returneaza:...
    Ultimul mesaj » sterica
    multumesc mult de ajutor, functioneaza!


  16. » Stefan
    Salut, cum as putea face sa vad toate sesiunile utilizatorilor si daca doresc, mai apoi sa pot sterge o anumita sesiune? Exemplu: intra pe cont iar...
    Ultimul mesaj » Stefan
    Am reușit și asta, îți mulțumesc foarte mult!


  17. » sterica
    Am urmatoarele tabele in sql:

    tbl_1
    +---+--------+
    |ID | NUME |
    +---+--------+
    | 1 | Nume_1 |
    | 2 | Nume_2 |
    | 3 | Nume_3 |
    +---+--------+

    tbl_2...
    Ultimul mesaj » sterica
    Am reusit cu un alt select pe care l-am introdus la form


  18. » adrian_ady
    Salutare,
    revin dupa o perioada relativ mare cu o nedumerire.
    Timp de circa 10 ani, site-ul a functionat cu acest tip de aranjament :
    <?php...
    Ultimul mesaj » MarPlo
    Salut
    Conform noilor versiuni php, sintaxa cu php short-tags nu mai e sustinuta; deci modificarile respective trebuie facute.
    - Daca ai un numar de...


  19. » sterica
    Salutare,

    Am o coloanda dintr-un tabel care are numai valori de: null, 1 si 2 .
    Vreau sa filtrez coloana si sa scot numai randurile cu valoarea...
    Ultimul mesaj » MarPlo
    Salut
    Poti sa folosesti una din aceste variante:
    SELECT * FROM table_name WHERE col !=2 OR col <=> NULL
    Sau
    SELECT * FROM table_name WHERE...


  20. » sterica
    Salutare,

    Pentru afisarea datelor in browser mult mai rapid nu vreau sa mai stresez serverul de fiecare data modificand query-ul sql (valorile din...
    Ultimul mesaj » sterica
    Multumesc mult de indrumare, am inceput sa lucrez dupa recomandarea ta.


  21. » andras
    Vreau sa generez codul de bare direct in php si sa salvez ca imagine intr-un fisier. Ceva de genul (pseudocod):
    $barcode =...
    Ultimul mesaj » andras
    Am clarificat, multumesc pentru ajutor.
    Clasa DNS2D genereaza in base64, functioneaza cu secventa:
    $barcode = DNS2D::getBarcodePNG($vanz->id,...


  22. » sagap
    Salut,

    Am un tabel varchar cu mai multe date, mai exact categorii. Tabelul este sub forma urmatoare:

    id,...,categories
    1...
    Ultimul mesaj » sterica
    Incearca direct din codul sql:

    SELECT * FROM tabelul_tau
    WHERE categories LIKE '%jocuri%';


  23. » Stefan
    Salut, pun o poza ca sa fie mai evident ce vreau sa fac:
    imgur.com/a/PeKMX

    Deci vreau sa verific un numar generat random cu altul, dupa...
    Ultimul mesaj » MarPlo
    Salut
    Ar fi doua variante:
    1. Inainte de trimitere formular retii primu $numar intr-un camp 'hidden' in formular. De exemplu:
    <input...


  24. » sterica
    Salutare,

    Codul de mai jos functioneaza perfect pana cand adaug aceasta linie de cod AND tbl_1.column = 2

    SELECT *

    FROM tbl_1

    where...
    Ultimul mesaj » sterica
    Am folosit varianta cu IN si functioneaza perfect, multumesc mult de ajutor!


  25. » sterica
    Salutare,

    Pentru codul SQL:

    SELECT *

    FROM tbl_1

    LEFT JOIN tbl_2
    ON tbl_1.id = tbl_2.idtbl

    Care este logica lui LEFT JOIN in acest query?...
    Ultimul mesaj » MarPlo
    Nu am folosit astfel de instructiuni LEFT JOIN. Cel mai bine e sa testezi codul sql in phpmyadmin si vezi ce rezultat returneaza.