PHP - MySQL - XML


  1. » dim
    Salut
    am si eu o baza de date zona_geografica in care am rubricile
    id |nume_tara |nume_oras |id_tara |id_oras | nume_zona | id_zona | data
    1 |...
    Ultimul mesaj » MarPlo
    Salut,
    Incearca asa:

    $zona_geografica= $this->db->query( SELECT * FROM . DB_PREFIX . zona_geografica WHERE id_oras =' . $data . ' ORDER BY...


  2. » Stefan
    Salut, se poate afisa continutul unui fisier .php fara a folosi php-ul? Din cate am cautat am vazut ca mereu folosea php
    Ultimul mesaj » royal27
    Se poate cu htaccess

    Sa spunem ca tu vrei sa faci un fisier index.marplo
    #Redirectioneaza link-uri catre fisiere .marplo:
    RewriteCond...


  3. » royal27
    Am tot cautat pe net un script js ca atunci cand vreau sa dau click pe o camera de chat sa o incarce in pagina respectiva fara sa am refresh la...
    Ultimul mesaj » MarPlo
    Salut,
    Depinde cum ai chatul construuit. Daca ai camera de chat afisata intr-un iframe, faci ca la clic pe butonul pentru camera sa se schimbe...


  4. » royal27
    Am functia asta care iti adauga un mesaj in camera de chat bun venit

    function addtochat($uid, $rid)
    {
    global$xyz;
    $timeto = 200;
    $timenw =...
    Ultimul mesaj » royal27
    Am rezolvat,am creat cum ai spus si tu un fisier php aparte care atunci cand intru in camera de chat sa trec prima data prin acel fisier cu mesajul...


  5. » cadou
    Pentru a evita ca cineva sa trimita date nedorite din exteriorul site-ului, m-am gandit sa fac urmatorul lucru:

    if(isset($_SERVER )) { $adresa =...
    Ultimul mesaj » royal27
    In index.php introduci

    define( 'comanda ta', true );

    eu am creat un folder de unde preiau toate fisierele de exemplu system/login/index.php...


  6. » royal27
    Am creat sintaxa asta in home php
    Cand este setat 1 in baza de date la userul respectiv ar trebui sa imi arate true iar cand e 0 sa imi arate false....
    Ultimul mesaj » royal27
    Era o problema unde nu trebuia adaugat acel cod, am rezolvat ,mersi


  7. » PHPoff
    Buna seara,
    caut sa inteleg dar nu pot. Am in site acest script care a functionat si functioneaza inca dar nu cu versiuni noi de PHP, cum ar fi 7....
    Ultimul mesaj » MarPlo
    In mysqli nu se foloseste mysql_query($sql).
    Modulul mysqli e bazat pe obiecte si foloseste: $mysqli->query($sql);
    Unde $mysqli e obiectul...


  8. » ionatan
    Salut, am acesta functie cu care vreau sa generez un id unic . Intrebarea mea este : ar trebuii sa fac o verificare in baza de date daca mai exista...
    Ultimul mesaj » MarPlo
    Depinde si cat de multe coloane sunt in tabel.
    Cu cat tabelul e mai mare cu atat dureaza mai mult selectarea datelor.
    Deci, creste timpul de...


  9. » dim
    Salut

    Am o singura baza de date cu adrese
    si am o pagina adresa_facturare.php in care afisez adresele disponibile din care pot sa selectez adresa...
    Ultimul mesaj » giulian9
    Salut, ai incercat sa treci variabila intr-o sesiune?
    ex:
    $_SESSION = $variabila;
    atunci cand adresele sunt identice , iar pe cealalta pagina...


  10. » giulian9
    Salutare forum,

    Am un doua tabele :
    infos ( ID , Client_ID , Product_ID,Name_ID )
    Client (ID,Referinta,Nume,Status)

    Client_ID --> infos...


  11. » Stefan
    Salut, am urmatorul array

    Array (
    => A1,A2,A3,A6,A8,A10,H8,H12
    => H13,H14,H15
    => K1,K2,K3
    )

    Cum as putea concatena toate...
    Ultimul mesaj » MarPlo
    Salut
    Concatenarea elementelor unui array in php se poate face cu functia implode() .
    Pentru exemplu tau ar merge asa:

    $ar1 = ;

    $ar2 =...


  12. » Stefan
    Salut, cum as putea prelua datele dintr-o coloana din baza de date care sunt in format JSON?

    Valoarea din coloana `articole`

    {
    afisare : ,...
    Ultimul mesaj » MarPlo
    Nu stiu, depinde de mai multi factori:
    - structura tabelului,
    - ce coloane, ce date si cu ce sa le modifici,
    - ce formular ai pentru ele.

    Daca...


  13. » evident
    Am gasit pe net acest script de upload imagini.
    Imi puteti spune de ce primesc erorile astea:
    Notice: Constant DESTINATION already defined in...
    Ultimul mesaj » MarPlo
    O constanta poate fi definita o singura data.
    Eroarea Constant already defined indica faptul ca acea constanta se incearca a fi definita dupa ce a...


  14. » evident
    Am urmatorul script pentru upload si resize imagini cu php:
    <?php
    if(isset($_POST )){
    include include/initialize.php ;

    $targetDir =...
    Ultimul mesaj » MarPlo
    1. Ca sa redimensioneze toate imaginile, urmatorul cod ar trebui sa fie in cadrul foreach():...


  15. » evident
    Cum as putea sa limitez numarul de fisiere care se pot urca pe un site cu un input?
    De exemplu sa se poata urca doar 3 fisiere.
    Cum pot construi...
    Ultimul mesaj » evident
    Genial, functioneaza! Multumesc!


  16. » dim
    Buna dimineata.

    Revin cu o noua provocare.
    1.De data asta am o db in care am urmatoarele campuri :
    utilizator id, Nume , prenume,...
    Ultimul mesaj » MarPlo
    Contine ceva variabila asta din codul tau:
    $data
    Daca am inteles bine ca numele coloanei din tabel este exact: firstname/lastname , si vrei sa...


  17. » evident
    <div class= form-group >
    <label>Imagine</label>
    <input type= file name= avatar >
    </div>

    $fileName = $_FILES ;...
    Ultimul mesaj » MarPlo
    Adauga in <form> tagul enctype , si spatiu intre atribute.

    <form action= add.php class= form-horizontal method= post enctype=...


  18. » Stefan
    Salut, cum as putea numara cate IP-uri de acelasi tip sunt intr-o baza de date dupa care sa le afisez?
    Sa spunem ca in baza de date sunt IP-urile...
    Ultimul mesaj » Stefan
    Pana la urma am rezolvat

    Comanda SQL:
    SELECT `ip` FROM `coduri` GROUP BY `ip` HAVING COUNT(`ip`) >1


  19. » Giurgiu
    Am folosit script utilizatori inregistrare autentificare de la: marplo.net/php-mysql/utilizatori-inregistrare-autentificare-logare si primesc...
    Ultimul mesaj » MarPlo
    1. Pentru redirect la o anumita pagina dupa inregistrare /logare, inlocuieste in fisierul functions.js (din usrjs/) aceasta linie de cod:...


  20. » sterica
    Salutare,

    intr-un folder am:
    - images (director)
    - logo.png

    Cum pot copia imaginea logo.png in folderul images cu ajutorul PHP-ului?...
    Ultimul mesaj » MarPlo
    Cu functia copy() se poate copia un fisier dintr-un director in altu.
    Exemplu:

    $f_source ='logo.png';
    $f_dest ='images/logo.png';...


  21. » sterica
    Salutare,
    Am un aparat medical pe care este instalat un linux personalizat si la deschiderea aparatului ruleaza o aplicatie dedicata.
    Aparatul prin...
    Ultimul mesaj » MarPlo
    Cu functiile exec() si system() se pot executa comenzi de sistem sau programe (fisiere .bat, .exe) de pe hard.
    Poate iti e de folos exemplu si...


  22. » sterica
    Salutare,

    Am un array de forma:

    arr1 =

    si un array de forma:

    arr2 =
    Array
    (
    => stdClass Object
    (
    => tip1
    => 8
    )

    =>...
    Ultimul mesaj » sterica
    Am gasit si o varianta cu unele laravel:

    $arr2 = collect($arr1)->map(function ($item) use($arr2) {
    $foo = collect($arr2)->first(function...


  23. » royal27
    Incerc sa intru pe un site in interfata admin nu pot,imi eroarea
    PHP Notice: Undefined variable: ssid in /home/goridetr/public_html/admin/aaa.php on...
    Ultimul mesaj » MarPlo
    Din ce am vazut in cod, variabila $ssid nu e folosita in interogarile SQL.
    Poti sa o definesti goala inainte de if() si se rezolva cu acea eroare....


  24. » mihai
    buna ziua
    am acest fisier,index.php si incerc sa il editez astfel incat sa imi dea ceva de genu hello world. am deschis fiserul respectiv mai intai...
    Ultimul mesaj » MarPlo
    Nu stiu care e problema, si nici nu pot afla; oricum undeva e ceva gresit.
    Incearca sa vezi niste tutoriale video de inceput si testezi cum vezi ca...


  25. » sterica
    Salutare,

    Am urmatorul tabel mysql:

    tblA
    +----+--------+-------+------------+
    | ID | CLASA | NIVEL | ID_PARINTE |...
    Ultimul mesaj » MarPlo
    Nu inteleg logica, nu e nici un produs, clasa sau nivel la fel pe aceeasi coloana; dar poate poti sa obtii ce vrei cu doua Select-uri.
    In primul...