PHP - MySQL - XML


  1. » andras
    Salut,
    Am un formular care trimite la server 2 variabile: una tip data (ex.: 2018-01-14) si una tip ora (ex: ora 15).
    Din aceste 2 variabile...
    Ultimul mesaj » MarPlo
    Salut
    Poti sa folosesti in codul php functia diffDateTime() de la: marplo.net/php-mysql/diferenta-dintre-doua-date-timp-ore.html
    Poate fi folosita...


  2. » cadou
    Vroiam sa modific in aceasta interogare:

    $sql = 'SELECT date_added FROM '.TBL_USER_VOTES.'
    WHERE `for`=? AND ( `from`=? OR `ip`=? )
    AND...
    Ultimul mesaj » cadou
    Am folosit varianta a doua , si pentru moment este ok


  3. » cadou
    Lucrez la un cod care sa faca urmatorul lucru:
    Utilizatorul X ce intra pe profilul Y vrea sa cumpere un serviciu pentru utilizatorul Y.

    La...
    Ultimul mesaj » cadou
    Am rezolvat-o in modul acesta:

    $service_to_coins =...


  4. » sterica
    Salutare,

    Am urmatorul tabel in sql tbl_1:

    +---------+--------+---------+
    | ID_PROD | PRODUS | VALOARE |
    +---------+--------+---------+
    | 1 |...
    Ultimul mesaj » MarPlo
    Salut,
    Nu stiu cum se poate face direct in mysql, dar poti face usor in php. Retii intr-un array, dupa ID, randurile selectate; si raman doar...


  5. » giulian9
    Salut ,

    Ar putea careva sa imi spuna , cum ar putea introduce intr-o baza de date , valorile dintr-un tabel cu 1450 de randuri si ca. 2800 de...
    Ultimul mesaj » MarPlo
    Salut,
    Incearca pe localhost, cu phpmyadmin.
    In fisierul de configurare mysql: my.ini sau my.cnf, mareste valoarea la aceste variabile:...


  6. » cadou
    Am intr-un fisier cateva linii de cod care primesc eroare:
    Fatal error: Call to a member function num_rows() on boolean in cale_fisier on line 115...
    Ultimul mesaj » MarPlo
    Conectarea la mysql cu pdo se face cu urmatoareea sintaxa:
    $conn = new PDO( mysql:host=$host; dbname=$name_db , $user, $pass);
    vezi lectiile despre...


  7. » cadou
    Nu stiu de ce as avea impresia ca baza mea de date nu sa incarcat complet.
    Baza de date este undeva la 54 MB arhivata si 660 MB nearhivata.
    Dupa 40...
    Ultimul mesaj » cadou
    Pana la urma cu ceea ce mi-au incarcat cei de la host, vad ca nu mai am probleme cu afisarea datelor din baza de date, acum am problema ca nu imi...


  8. » cadou
    Zilele acestea am cumparat de la cineva un script de la un site.
    Codul din acele fisiere ma depaseste rau de tot, iar unele chestii nu mi se par...
    Ultimul mesaj » cadou
    Cu error_reporting .... am reusit sa imi dau seama de cate ceva ...
    problema este ca nu aveam toata baza de date incarcata si de aceea nu imi afisa...


  9. » cadou
    La un scrip php /js de upload.
    Codul php:
    session_start();

    if(isset($_SESSION ))
    {
    $savefolder = 'poza-profil';
    $max_size = 5000;
    $allowtype =...
    Ultimul mesaj » cadou
    Ok, ms. Am incecat cate ceva, dar nu am reusit. Asa ca am renuntat si am pus un gif loading si aia e... am renuntat la progress bar with procent ...


  10. » cadou
    Am modificat un cod de upload (am adaugat o redimensionare) dar si inainte si dupa modificati primesc o eroare.

    session_start();...
    Ultimul mesaj » cadou
    Multumesc Marplo !!!
    Done :) :) :)


  11. » sterica
    Salutare,

    Am o pagina de login.php unde introduc user, parola si am un buton de submit, daca este introdus corect, imi face trimitere cu:
    header...
    Ultimul mesaj » cadou
    Pai si pentru fisiere care nu ar trebui accesate extern/din browser, sa inteleg ca trebuie sa punem cumva conditii sa nu fie accesate direct din...


  12. » cadou
    In baza de date stochez in coloana 'online' data in format UNIX cu time().
    Cand cineva se logheaza pe site coloana online se updateaza cu time()....
    Ultimul mesaj » MarPlo
    Incearca asa:
    // start online/offline //
    $time = time();

    // daca este sesiune, reactualizeaza timpul pt. online
    if(isset($_SESSION )){...


  13. » cadou
    Pentru a evita ca cineva sa trimita date nedorite din exteriorul site-ului, m-am gandit sa fac urmatorul lucru:

    if(isset($_SERVER )) { $adresa =...
    Ultimul mesaj » cadou
    Toate datele sunt trimite prin post.
    Azi cineva a putut sa se logheze pe site fara a avea cont, cum a facut si cum as putea sa ma protejez de asta,...


  14. » cadou
    Am o coloana care doresc sa o verific sa vad daca are scris ceva in ea, iar daca are peste cateva caractere (ex: 2 3 caractere) sa imi afiseze aceea...
    Ultimul mesaj » cadou
    Multumesc, nu stiu unde imi statea capul ... am uitat de strlen() ...


  15. » cadou
    Am o baza de date ce contine adrese de email si doresc sa trimit la toti din aceasta baza de date, un email (il voi trimite odata la saptamana, sau...
    Ultimul mesaj » cadou
    ok, multumesc, voi studia mai mult pentru asa ceva. pentru moment ma multumesc cu atat, am alte probleme de constructie site, si sper sa le rezolv...


  16. » cadou
    Am tot cautat pe google ceva informatii in acest sens, nu prea am gasit ceva pe intelesul meu.
    Am in baza de date 'data' in format UNIX ->...
    Ultimul mesaj » cadou
    Multumesc frumos !
    A 2 a varianta mi sa parut mai simpla si am rezolvat problema in 2 minute :D


  17. » cadou
    Salut. Revin cu alta postare.
    Nu am idee cum as putea sa fac urmatorul lucru:
    Vreau sa selectez din tabelul X Y Z informatii care sa le afisez in...
    Ultimul mesaj » cadou
    Multumesc frumos pentru raspunsuri, dar am facut altceva :D un tabel separat unde bag ce informatii sau adaugat in celelelate tabele :D si am scapat...


  18. » sterica
    Salutare,

    Am urmatorul cod:

    <?php
    if(isset($_POST )){
    $an = $_POST ;
    $id_furnizor = $_POST ;

    $array_fnc =...
    Ultimul mesaj » MarPlo
    In situatia de afisare text dupa Submit, se poate face asa:
    1. Inainte de header() se adauga textul intr-un $_SESSION.
    2. Dupa redirect, se...


  19. » cadou
    Salut!
    Vreau sa aflu valoarea ultimului camp denumit`id` dintr-un tabel.
    id - este AUTO_INCREMENT .

    De exemplu daca am in tabel id-urile
    1 2 3...
    Ultimul mesaj » cadou
    multumesc pentru ajutor marplo!


  20. » cadou
    Salut!
    Nu gasesc greseala al acestui cod ce l-am facut ...

    fisierul logare.php arata cam asa

    <?php session_start();...
    Ultimul mesaj » MarPlo
    Cand se lucreaza cu header() , la fel ca si la session_start(), nu trebuie sa ai cod care genereaza date de iesire inainte de linia cu header()....


  21. » sterica
    Salutare,

    Incerc sa instantiez o clasa si sa apelez la o metoda a aceleasi clase intr-o functie, insa nu reusesc sa definesc in parametrii...
    Ultimul mesaj » sterica
    multumesc foarte mult de ajutor!


  22. » sterica
    Salutare,
    In timp ce browserul aduce datele de pe server, in locul unde vreau sa expun valorile vreau sa afizez un preloader.
    Ca si exemplu am...
    Ultimul mesaj » MarPlo
    Salut
    Din ce stiu, pentru afisare preluader se foloseste JavaScript, deoarece dupa incarcarea datelor acel preluader trebuie scos din afisare, iar...


  23. » sterica
    Salutare,
    Am doua interogari query, prima este in mysql iar cealalta in mssql.
    Prima interogare returneaza:
    $row si $row

    A doua returneaza:...
    Ultimul mesaj » sterica
    multumesc mult de ajutor, functioneaza!


  24. » Stefan
    Salut, cum as putea face sa vad toate sesiunile utilizatorilor si daca doresc, mai apoi sa pot sterge o anumita sesiune? Exemplu: intra pe cont iar...
    Ultimul mesaj » Stefan
    Am reușit și asta, îți mulțumesc foarte mult!


  25. » sterica
    Am urmatoarele tabele in sql:

    tbl_1
    +---+--------+
    |ID | NUME |
    +---+--------+
    | 1 | Nume_1 |
    | 2 | Nume_2 |
    | 3 | Nume_3 |
    +---+--------+

    tbl_2...
    Ultimul mesaj » sterica
    Am reusit cu un alt select pe care l-am introdus la form