PHP - MySQL - XML


  1. » Giurgiu
    Am folosit script utilizatori inregistrare autentificare de la: marplo.net/php-mysql/utilizatori-inregistrare-autentificare-logare si primesc...
    Ultimul mesaj » Giurgiu
    Buna ziua,
    Va multumesc pentru ajutor.
    Este prima mea lectie privind bazele de date !
    Vina a fost a mea ca m-am grabit si nu am avut rabdare sa...


  2. » sterica
    Salutare,

    intr-un folder am:
    - images (director)
    - logo.png

    Cum pot copia imaginea logo.png in folderul images cu ajutorul PHP-ului?...
    Ultimul mesaj » MarPlo
    Cu functia copy() se poate copia un fisier dintr-un director in altu.
    Exemplu:

    $f_source ='logo.png';
    $f_dest ='images/logo.png';...


  3. » sterica
    Salutare,
    Am un aparat medical pe care este instalat un linux personalizat si la deschiderea aparatului ruleaza o aplicatie dedicata.
    Aparatul prin...
    Ultimul mesaj » MarPlo
    Cu functiile exec() si system() se pot executa comenzi de sistem sau programe (fisiere .bat, .exe) de pe hard.
    Poate iti e de folos exemplu si...


  4. » sterica
    Salutare,

    Am un array de forma:

    arr1 =

    si un array de forma:

    arr2 =
    Array
    (
    => stdClass Object
    (
    => tip1
    => 8
    )

    =>...
    Ultimul mesaj » sterica
    Am gasit si o varianta cu unele laravel:

    $arr2 = collect($arr1)->map(function ($item) use($arr2) {
    $foo = collect($arr2)->first(function...


  5. » royal27
    Incerc sa intru pe un site in interfata admin nu pot,imi eroarea
    PHP Notice: Undefined variable: ssid in /home/goridetr/public_html/admin/aaa.php on...
    Ultimul mesaj » MarPlo
    Din ce am vazut in cod, variabila $ssid nu e folosita in interogarile SQL.
    Poti sa o definesti goala inainte de if() si se rezolva cu acea eroare....


  6. » mihai
    buna ziua
    am acest fisier,index.php si incerc sa il editez astfel incat sa imi dea ceva de genu hello world. am deschis fiserul respectiv mai intai...
    Ultimul mesaj » MarPlo
    Nu stiu care e problema, si nici nu pot afla; oricum undeva e ceva gresit.
    Incearca sa vezi niste tutoriale video de inceput si testezi cum vezi ca...


  7. » sterica
    Salutare,

    Am urmatorul tabel mysql:

    tblA
    +----+--------+-------+------------+
    | ID | CLASA | NIVEL | ID_PARINTE |...
    Ultimul mesaj » MarPlo
    Nu inteleg logica, nu e nici un produs, clasa sau nivel la fel pe aceeasi coloana; dar poate poti sa obtii ce vrei cu doua Select-uri.
    In primul...


  8. » mluci
    Salut,
    Veau sa creez in php o aplicație prin care șoferii pe tir să poată comunica exact ca prin stațiile acelea CB. Apesi pe un buton trimiți...
    Ultimul mesaj » MarPlo
    Salut
    Pentru ceea ce vrei o idee ar fi sa faci un script gen voice streaming in care foloseati javascript pentru capturarea vocii, apoi se trimite...


  9. » Stefan
    Salut, cum as putea exporta o baza de date prin PHP? Am vazut in mai multe exemple ca se foloseste ceva de genul acesta, dar nu stiu de ce nu se...
    Ultimul mesaj » MarPlo
    Multe hosing-uri nu permit executia de comenzi pt. shell din php, cu exec(); (din motive de securitate) aceasta poate fi cauza de ce nu functioneaza...


  10. » ionut
    Salut,

    De cateva saptamani ma confrunt cu o problema si nu reusesc sa gasesc o rezolvare.
    Trebuie sa implementez un sistem de plata online...
    Ultimul mesaj » andras
    Salut,
    Am avut si eu problema asta cu mobilpay.ro, a fost multa munca pentru ca ei mi-au dat bibliotecile lor PHP, dar acestea nu erau adaptate...


  11. » royal27
    Am facut urmatorul cod care preia datele din sql pagina si include,imi arata blank page,ai vreo solutie?

    $page= $_GET ;
    $pagess =$xyz->query(...
    Ultimul mesaj » royal27
    o sa merg pe clasic momentan ca imi da de cap,daca o sa ii dau de cap revin cu o postare


  12. » royal27
    Am un script care prea numele de la pagini asa
    $pages =$xyz->query( SELECT id, name, path, icon FROM pages WHERE perm='0' AND enable='1' ORDER BY...
    Ultimul mesaj » royal27
    Gata, am pus cum mi-ai sugerat si merge, multumesc mult, e totul inclus dar nu stiam cum sa ii dau sa afiseze direct din baza de date.


  13. » cadou
    Asa cum spune si titlul, atunci cand dau sa ma loghez pe site nu imi creaza sesiunea, desi face update in baza de date la ip,data logare...si alte...
    Ultimul mesaj » cadou
    Am rezolvat problema, m-am uitat cu atentie pe anumite fisiere din site si am descoperit buba .
    Era din baza de date .... dar nu imi aparea eroarea...

  14. mysql in pdo 109 4

    » cadou
    Am inceput sa modific pe site din mysql in pdo din cauza ca webhostingul nu mai accepta mysql (upgrade la php 5.0 +)
    dar unele parti nu am reusit si...
    Ultimul mesaj » cadou
    Am rezolvat !
    Se pare ca scriptul site-ului avea implementat si mysqli :)

    Multumesc!


  15. » ddorel
    Dupa ce am uploadat poza pagina revine sus , care ar fi solutia sa nu mai revina sus , sa ramana exact acolo unde sa exectuat actiunea ?
    am incercat...
    Ultimul mesaj » ddorel
    Da Da functioneaza
    Thank you Marplo


  16. » giulian9
    Salut , am urmatorul cod :
    $v=1;
    $text_knr = Client- .$nrclient. - .$v;

    $caut = SELECT NrClient FROM `Lager` WHERE NrClient Like '$text_knr'...
    Ultimul mesaj » giulian9
    Salut , metoda propusa de tine nu am reusit sa o fac sa functioneze asa cum trebuia. Prezint mai jos, solutia gasita, exact acea bucla do while:...


  17. » ionut
    Salutare,

    Cum as putea trimite valori cu PHP in campurile unui template PDF?

    Am 3 campuri, cursant, instructor si data, pot sa adaug valori in...
    Ultimul mesaj » MarPlo
    Din ce am citit nu se poate editare PDF fara librarii in php, dar poti sa instalezi si sa folosesti libraria FPDF si extensia FPDI in Laravel.
    Nu am...


  18. » ionut
    Salut,

    Am doua intrebari / nelamuriri legate de laravel, daca e cineva cu mai multa experienta sa ma ajute cu o opinie.

    1. Am modelul Student...
    Ultimul mesaj » ionut
    Intre timp am rezolvat, nu a trebuit facut nimic special, copy paste si modificarile necesare in in .env


  19. » sterica
    Salutare,

    Sunt la inceputul unui proiect in Laravel si nu reusesc sa inteleg cum pot aduce date dintr-o tabela mysql.

    In strucutra de...
    Ultimul mesaj » MarPlo
    Poti sa faci mai multe metode in clasa pt. diferite situatii, o incluzi acolo unde vrei sa o folosesti si apelezi metodele dorite; de asemenea poti...


  20. » Jimmi
    Salut,
    am facut pe pagina un buton si l-am facut sa ma redirectioneze catre o alta pagina.Problema e ca mereu ma redirectioneaza gresit si nu...
    Ultimul mesaj » Jimmi
    Am rezolva problema din htaccess. Am adaugat un slash dupa .com


  21. » giulian9
    Servus.
    Incerc sa generez un fisier compatibil json din php.Folosesc json_encode($array), totul e ok, se genereaza ceva de forma :
    { }
    Cum as...
    Ultimul mesaj » giulian9
    Multumesc Marplo. Am folosit si un for iar asa am adaugat la fiecare index acel array .
    $marime=sizeof($array)
    for ($i=0; $i<$marime; $i++) {
    //...


  22. » Stefan
    Salut, cum as putea imparti pe bucati un sir de caractere? Am nevoie sa prelucrez o adresa url

    Ex url:...
    Ultimul mesaj » MarPlo
    Salut,
    Daca titlul reprezinta tot acel sir din adresa url: nume-id, sterge '-id' din titlu si ramane numele.
    Exemplu:

    $_GET...


  23. » ionut
    Incerc sa creez un script de trimitere email cu laravel, am citit si vazut nenumarate tutoriale dar tot nu-mi iese.

    Confuzia apare la configurarea...
    Ultimul mesaj » ionut
    Multumesc, s-a rezolvat, era mai mult problema de serverul de mail si setarile lui.


  24. » diwsoft
    Salut Marplo,
    Am si eu o problema cu un formular de contact. Te rog daca ma poti ajuta si pe mine.
    Problema mea e urmatoarea.
    Formularul de...
    Ultimul mesaj » diwsoft
    Multumesc pentru raspunsul prompt, recomandarea si dorinta de a ma ajuta.
    Aseara am stat mai mult si am rezolvat problema. In ultima perioada am...


  25. » royal27
    Eu am scriptul asta in index.php ,vreau ca toate erorile care mii le arata sa fie scrise si in error.log dar nu mii le scrie,error.log are...
    Ultimul mesaj » MarPlo
    Daca vrei sa setezi din php scrierea erorilor intr-un fisier pe server, poti sa folosesti urmatorul cod:

    ini_set( log_errors , '1');
    ini_set(...