PHP - MySQL - XML


  1. » cadou
    Asa cum spune si titlul, atunci cand dau sa ma loghez pe site nu imi creaza sesiunea, desi face update in baza de date la ip,data logare...si alte...
    Ultimul mesaj » cadou
    Am rezolvat problema, m-am uitat cu atentie pe anumite fisiere din site si am descoperit buba .
    Era din baza de date .... dar nu imi aparea eroarea...


  2. » cadou
    Am inceput sa modific pe site din mysql in pdo din cauza ca webhostingul nu mai accepta mysql (upgrade la php 5.0 +)
    dar unele parti nu am reusit si...
    Ultimul mesaj » cadou
    Am rezolvat !
    Se pare ca scriptul site-ului avea implementat si mysqli :)

    Multumesc!


  3. » ddorel
    Dupa ce am uploadat poza pagina revine sus , care ar fi solutia sa nu mai revina sus , sa ramana exact acolo unde sa exectuat actiunea ?
    am incercat...
    Ultimul mesaj » ddorel
    Da Da functioneaza
    Thank you Marplo


  4. » giulian9
    Salut , am urmatorul cod :
    $v=1;
    $text_knr = Client- .$nrclient. - .$v;

    $caut = SELECT NrClient FROM `Lager` WHERE NrClient Like '$text_knr'...
    Ultimul mesaj » giulian9
    Salut , metoda propusa de tine nu am reusit sa o fac sa functioneze asa cum trebuia. Prezint mai jos, solutia gasita, exact acea bucla do while:...


  5. » ionut
    Salutare,

    Cum as putea trimite valori cu PHP in campurile unui template PDF?

    Am 3 campuri, cursant, instructor si data, pot sa adaug valori in...
    Ultimul mesaj » MarPlo
    Din ce am citit nu se poate editare PDF fara librarii in php, dar poti sa instalezi si sa folosesti libraria FPDF si extensia FPDI in Laravel.
    Nu am...


  6. » ionut
    Salut,

    Am doua intrebari / nelamuriri legate de laravel, daca e cineva cu mai multa experienta sa ma ajute cu o opinie.

    1. Am modelul Student...
    Ultimul mesaj » ionut
    Intre timp am rezolvat, nu a trebuit facut nimic special, copy paste si modificarile necesare in in .env


  7. » sterica
    Salutare,

    Sunt la inceputul unui proiect in Laravel si nu reusesc sa inteleg cum pot aduce date dintr-o tabela mysql.

    In strucutra de...
    Ultimul mesaj » MarPlo
    Poti sa faci mai multe metode in clasa pt. diferite situatii, o incluzi acolo unde vrei sa o folosesti si apelezi metodele dorite; de asemenea poti...


  8. » Jimmi
    Salut,
    am facut pe pagina un buton si l-am facut sa ma redirectioneze catre o alta pagina.Problema e ca mereu ma redirectioneaza gresit si nu...
    Ultimul mesaj » Jimmi
    Am rezolva problema din htaccess. Am adaugat un slash dupa .com


  9. » giulian9
    Servus.
    Incerc sa generez un fisier compatibil json din php.Folosesc json_encode($array), totul e ok, se genereaza ceva de forma :
    { }
    Cum as...
    Ultimul mesaj » giulian9
    Multumesc Marplo. Am folosit si un for iar asa am adaugat la fiecare index acel array .
    $marime=sizeof($array)
    for ($i=0; $i<$marime; $i++) {
    //...


  10. » Stefan
    Salut, cum as putea imparti pe bucati un sir de caractere? Am nevoie sa prelucrez o adresa url

    Ex url:...
    Ultimul mesaj » MarPlo
    Salut,
    Daca titlul reprezinta tot acel sir din adresa url: nume-id, sterge '-id' din titlu si ramane numele.
    Exemplu:

    $_GET...


  11. » ionut
    Incerc sa creez un script de trimitere email cu laravel, am citit si vazut nenumarate tutoriale dar tot nu-mi iese.

    Confuzia apare la configurarea...
    Ultimul mesaj » ionut
    Multumesc, s-a rezolvat, era mai mult problema de serverul de mail si setarile lui.


  12. » diwsoft
    Salut Marplo,
    Am si eu o problema cu un formular de contact. Te rog daca ma poti ajuta si pe mine.
    Problema mea e urmatoarea.
    Formularul de...
    Ultimul mesaj » diwsoft
    Multumesc pentru raspunsul prompt, recomandarea si dorinta de a ma ajuta.
    Aseara am stat mai mult si am rezolvat problema. In ultima perioada am...


  13. » royal27
    Eu am scriptul asta in index.php ,vreau ca toate erorile care mii le arata sa fie scrise si in error.log dar nu mii le scrie,error.log are...
    Ultimul mesaj » MarPlo
    Daca vrei sa setezi din php scrierea erorilor intr-un fisier pe server, poti sa folosesti urmatorul cod:

    ini_set( log_errors , '1');
    ini_set(...


  14. » Jimmi
    Am reusit sa rezolv si logarea pe site. Acum citeste parola.
    Inca o intrebare totusi. Dupa ce ma loghez nu mai poate sa afiseze header-ul cum ca...
    Ultimul mesaj » Jimmi
    Rezolvat, am avut cateva spatii dar nu disparea eroarea.Am adaugat ob_start(); la inceput
    Multumesc de ajutor


  15. » Jimmi
    Salut, intampin cateva probleme cand incerc sa criptez parolele utilizatorilor.Problema e ca nu adauga parola criptata in Mysql dar o citeste daca o...
    Ultimul mesaj » MarPlo
    Encriptezi in $pass_enc valoarea de la $_POST , apoi adaugi $pass_enc in mysql.

    $password = $_POST ; //password added by user $_POST
    $key_enc =...


  16. » ionut
    Salut,

    Incerc sa creez un site cu laravel dar intampin o problema la modulul de autentificare.
    Pentru partea de autentificare folosesc solutia...
    Ultimul mesaj » ionut
    Da, asta era, am rezolvat.
    Multumesc, credeam ca o sa am mai mult de munca pentru a rezolva problema.


  17. » royal27
    Salut,vreau sa creez o functie in care sa imi includa pagina direct din mysql,de exemplu am facut asta

    $page= $_GET ;
    $page =$xyz->query(...
    Ultimul mesaj » royal27
    Merge perfect,mersi mult de tot,raman dator


  18. » Stefan
    Salut, de curand m-am apucat sa studiez laravel si cum nu am mai lucrat cu vreun framework sau cu OOP acum imi este mai greu. Vreau sa fac o functie...
    Ultimul mesaj » Marius
    In fisierul template pt. View nu e nevoie sa adaugi linie de cod cu use ... daca e apelat din Controller sau Route.
    Vezi tutorialul de pe site:...


  19. » alexcele
    Salut. Am nevoie de ajutor in urmatoarea problema. Vreau sa adaug un nume intr-o baza de date si atunci cand acelasi nume este deja in baza de date...
    Ultimul mesaj » MarPlo
    Inainte de a folosi sirul cu numele in mysql (pt. Select, Insert, Update) curata-l de spatiile multiple si din margini, cu acest cod:
    $nume =...


  20. » Stefan
    Salut, cum as putea curata un query automat fara sa mai stau eu ca pentru fiecare valoare introdusa in baza de date sa ii pun o functie care sa...
    Ultimul mesaj » MarPlo
    Poti aplica Clasa PDO_MySQLi data mai sus si in cod fara OOP, gasesti exemple in arhiva cu clasa.
    Oricum, pentrru ceva automat trebuie rescris...


  21. » ionut
    Salut,

    Vreau sa trimit numele rutei curente la view dar altul decat cel returnat de actiune.

    Practic am un layout in care este inclus un view...
    Ultimul mesaj » MarPlo
    Salut,
    Numele unei rute il poti afla cu:

    Route::currentRouteName();

    - foloseste: Illuminate\Support\Facades\Route;

    Alte informatii despre...


  22. » Stefan
    Salut, cum as putea adauga un sufix fiecarui element dintr-un array?

    Array
    (
    => Val1
    => Val2
    => Val3
    )

    Afisare: Val1_sufix,...
    Ultimul mesaj » Stefan
    Am rezolvat pana la urma

    array_walk($array,function(&$x) {$x .= '_sufix';});


  23. » cadou
    In cererea catre baza de date pentru a afisa rezultatele si pentru a adauga in baza de date am si linia de cod:

    mysql_set_charset('utf-8');

    In...
    Ultimul mesaj » MarPlo
    Problema poate fi de la codul php.
    Nu stiu cauza, dar poti afla verificand treptat cu 'echo' in php datele de la preluare din mysql pana la afisare....


  24. » cadou
    Am in baza de date categoriile si subcategoriile la o sectiune din site:
    Exemplu:
    Categoria 1 - subcategoria 1, 2,3 ... etc
    Categoria 2
    Categoria...


  25. » sterica
    Salutare,

    Am urmatoarele array-uri:

    // array 1
    Array
    (
    => Array
    (
    => F1
    => DD.MM.YYYY
    => C1
    =>
    )

    => Array
    (...
    Ultimul mesaj » MarPlo
    Salut,
    Nu inteleg din ceea ce spui:
    1. In primul array Cod_partener este indexul din al treilea array.
    2. Iar in cod la al treilea array: 'array...