PHP - MySQL - XML


  1. » sterica
    Salutare,

    Am urmatoarele doua array-uri:
    primul array este rezultat din query:
    $rows = $stmt->fetchAll(PDO::FETCH_ASSOC);

    Array
    (
    =>...
    Ultimul mesaj » sterica
    Lucrez pe un server ce are instalat php 5.3 si nu recunoaste string $ki din functie.
    Am eliminat string si a ramas doar $ki.

    Multumesc mult de...


  2. » sterica
    Salutare,

    Exista posibilitatea ca valorile unui tabel sa depinda de valorile unei coloane dintr-un alt tabel?
    Si anume:
    Am urmatoarele tabele:...
    Ultimul mesaj » MarPlo
    Ca sa nu deviez de la subiectul acestui topic, am creat altul cu explicatii despre DELIMITER $$, folosind ca exemplu codul dat de tine aici.
    Vezi...


  3. » MarPlo
    Iata la ce foloseste DELIMITER $$ in MySQL.
    In mod implicit, terminarea unei comenzi in mysql se indica prin caracterul punct-virgula ; ....


  4. » Stefan
    Salut, de curand am inceput sa fac si la liceu php.
    Desi ma descurt binisor in a implementa acest limbaj intr-un website, o problema foarte simpla...
    Ultimul mesaj » MarPlo
    Salut,
    E mai mult o problema de algoritm ce se cere aplicat in php.
    O data ce algoritmul e inteles poate fi aplicat in orice limbaj.
    Vezi acest...


  5. » sterica
    Functioneaza!
    Am cautat cateva detalii despre get_defined_vars() insa nu am inteles foarte bine.
    Am facut un test:

    <?php
    $b = 'test';
    $c =...
    Ultimul mesaj » MarPlo
    Aceasta functie returneaza un array multidimensional ce contine lista tuturor variabilelor definite in mediu unde e apelata.
    Ca sa vezi structura...


  6. » sterica
    Salutare,

    Cum pot apela la o variabila aflata intr-o functie. Am urmatorul cod:

    function test () {
    $var1 = test1 ;
    $var2 = test2 ;
    }

    Cum...
    Ultimul mesaj » Stefan
    Salut, am incercat sa fac ce ai spus insa nu stiu daca este prea eficient.

    Preluam fiecare variablia din functie dupa care verificam daca aceasta...


  7. » sterica
    Salutare,

    Incerc sa introduc in propriul meu tabel mysql datele unor societati, facand acest lucru automat, fara a mai fi nevoit sa completez cu...
    Ultimul mesaj » MarPlo
    Salut,
    Nu stiu despre openapi si ce date returneaza, dar, in general in php pentru a lucra cu date in format json, se aplica functia:...


  8. » sagap
    Salut,
    Am nevoie de o a variabila care se extraga ultimele 3 numere din tabelul id. De ex:

    $id = 123456 ; // (in loc de acel numar voi face un...
    Ultimul mesaj » MarPlo
    Poti sa folosesti in php functia getNId() din urmatorul cod.
    Returneaza primele sau ultimele $n caractere dintr-un numar sau sir.
    //return a number...


  9. » sagap
    Salut,

    Am o baza de date structurata astfel:

    id url embed_url title duration date_added thumb1 thumb2 ... thumb10 categories
    1 link1...
    Ultimul mesaj » MarPlo
    Salut
    La un tabel cu asa multe randuri, orice reducere de coloana conteaza.
    1. Nu e nevoi de coloane pentru adrese de thumbnails in baza de date....


  10. » Stefan
    Salut,
    Cum as putea trimite date altui site? Adica eu de pe site-ul X sa trimit pe site-ul Y, unde pe Y se afla un formular.
    Am gasit mai multe...
    Ultimul mesaj » MarPlo
    Salut
    Se poate de pe server cu php cUrl.
    Poti sa folosesti functia sendPostData() din urmatorul exemplu; sau vezi ce gasesti pe internet la...


  11. » Stefan
    Salut, cum as putea afla ultimele 5 ip-uri de logare a unui utilizator? M-am gandit cum as putea face, dar nu este prea eficient.. Imi poti sugera te...
    Ultimul mesaj » MarPlo
    Salut
    Poti face asa:
    1. In tabelul cu utilizatorii din baza de date creezi o coloana ips de tip VARCHAR DEFAULT '[]' .
    - In aceasta coloana se vor...


  12. » sterica
    Salutare,

    Am o pagina de login.php unde introduc user, parola si am un buton de submit, daca este introdus corect, imi face trimitere cu:
    header...
    Ultimul mesaj » Stefan
    Pai si pentru fisiere care nu ar trebui accesate extern/din browser, sa inteleg ca trebuie sa punem cumva conditii sa nu fie accesate direct din...


  13. » andras
    Salut,
    Am un formular care trimite la server 2 variabile: una tip data (ex.: 2018-01-14) si una tip ora (ex: ora 15).
    Din aceste 2 variabile...
    Ultimul mesaj » MarPlo
    Salut
    Poti sa folosesti in codul php functia diffDateTime() de la: marplo.net/php-mysql/diferenta-dintre-doua-date-timp-ore.html
    Poate fi folosita...


  14. » cadou
    Vroiam sa modific in aceasta interogare:

    $sql = 'SELECT date_added FROM '.TBL_USER_VOTES.'
    WHERE `for`=? AND ( `from`=? OR `ip`=? )
    AND...
    Ultimul mesaj » cadou
    Am folosit varianta a doua , si pentru moment este ok


  15. » cadou
    Lucrez la un cod care sa faca urmatorul lucru:
    Utilizatorul X ce intra pe profilul Y vrea sa cumpere un serviciu pentru utilizatorul Y.

    La...
    Ultimul mesaj » cadou
    Am rezolvat-o in modul acesta:

    $service_to_coins =...


  16. » sterica
    Salutare,

    Am urmatorul tabel in sql tbl_1:

    +---------+--------+---------+
    | ID_PROD | PRODUS | VALOARE |
    +---------+--------+---------+
    | 1 |...
    Ultimul mesaj » MarPlo
    Salut,
    Nu stiu cum se poate face direct in mysql, dar poti face usor in php. Retii intr-un array, dupa ID, randurile selectate; si raman doar...


  17. » giulian9
    Salut ,

    Ar putea careva sa imi spuna , cum ar putea introduce intr-o baza de date , valorile dintr-un tabel cu 1450 de randuri si ca. 2800 de...
    Ultimul mesaj » MarPlo
    Salut,
    Incearca pe localhost, cu phpmyadmin.
    In fisierul de configurare mysql: my.ini sau my.cnf, mareste valoarea la aceste variabile:...


  18. » cadou
    Am intr-un fisier cateva linii de cod care primesc eroare:
    Fatal error: Call to a member function num_rows() on boolean in cale_fisier on line 115...
    Ultimul mesaj » MarPlo
    Conectarea la mysql cu pdo se face cu urmatoareea sintaxa:
    $conn = new PDO( mysql:host=$host; dbname=$name_db , $user, $pass);
    vezi lectiile despre...


  19. » cadou
    Nu stiu de ce as avea impresia ca baza mea de date nu sa incarcat complet.
    Baza de date este undeva la 54 MB arhivata si 660 MB nearhivata.
    Dupa 40...
    Ultimul mesaj » cadou
    Pana la urma cu ceea ce mi-au incarcat cei de la host, vad ca nu mai am probleme cu afisarea datelor din baza de date, acum am problema ca nu imi...


  20. » cadou
    Zilele acestea am cumparat de la cineva un script de la un site.
    Codul din acele fisiere ma depaseste rau de tot, iar unele chestii nu mi se par...
    Ultimul mesaj » cadou
    Cu error_reporting .... am reusit sa imi dau seama de cate ceva ...
    problema este ca nu aveam toata baza de date incarcata si de aceea nu imi afisa...


  21. » cadou
    La un scrip php /js de upload.
    Codul php:
    session_start();

    if(isset($_SESSION ))
    {
    $savefolder = 'poza-profil';
    $max_size = 5000;
    $allowtype =...
    Ultimul mesaj » cadou
    Ok, ms. Am incecat cate ceva, dar nu am reusit. Asa ca am renuntat si am pus un gif loading si aia e... am renuntat la progress bar with procent ...


  22. » cadou
    Am modificat un cod de upload (am adaugat o redimensionare) dar si inainte si dupa modificati primesc o eroare.

    session_start();...
    Ultimul mesaj » cadou
    Multumesc Marplo !!!
    Done :) :) :)


  23. » cadou
    In baza de date stochez in coloana 'online' data in format UNIX cu time().
    Cand cineva se logheaza pe site coloana online se updateaza cu time()....
    Ultimul mesaj » MarPlo
    Incearca asa:
    // start online/offline //
    $time = time();

    // daca este sesiune, reactualizeaza timpul pt. online
    if(isset($_SESSION )){...


  24. » cadou
    Pentru a evita ca cineva sa trimita date nedorite din exteriorul site-ului, m-am gandit sa fac urmatorul lucru:

    if(isset($_SERVER )) { $adresa =...
    Ultimul mesaj » cadou
    Toate datele sunt trimite prin post.
    Azi cineva a putut sa se logheze pe site fara a avea cont, cum a facut si cum as putea sa ma protejez de asta,...


  25. » cadou
    Am o coloana care doresc sa o verific sa vad daca are scris ceva in ea, iar daca are peste cateva caractere (ex: 2 3 caractere) sa imi afiseze aceea...
    Ultimul mesaj » cadou
    Multumesc, nu stiu unde imi statea capul ... am uitat de strlen() ...