Problema apelare pe server fisiere ce nu sunt in root

Probleme, intrebari si subiecte legate de Server Apache, setari in fisier htaccess si Gazduire site-uri Web (Hosting).
Ency
Mesaje: 4

Problema apelare pe server fisiere ce nu sunt in root

Am acasa un server Apache. Am vrut de revelion sa pun toata muzica intr-o partitie si sa o pot asculta de oriunde fara sa iau CD-urile.
Am situl in C:\Site, iar muzica am pus-o in D:\Muzica. Vad directorul D:\Muzica, pot sa citesc subdirectoarele, vad fisierele .mp3 si .wav, creez playlistul, dar nu vrea sa cinte. Daca mut fisierele de muzica in C:\Site sau C:\Site\Muzica merge perfect, dar nu vreau sa fie acolo. De ce le vad in D:\Muzica, dar nu vrea sa mearga? In httpd.conf am:

Cod: Selectaţi tot

DocumentRoot "C:/Site/"
<Directory />
Options FollowSymLinks
AllowOverride None
Order allow,deny
Allow from all
</Directory>
si am

Cod: Selectaţi tot

<Directory "C:/Site/">
Options Indexes FollowSymLinks
AllowOverride all
Order Allow,Deny
Allow from all
</Directory>
si am incercat sa pun si:

Cod: Selectaţi tot

<Directory "D:/Muzica/">
Options Indexes FollowSymLinks
AllowOverride all
Order Allow,Deny
Allow from all
</Directory>
dar tot jaba. Ce pot sa fac pentru viitorul revelion?

MarPlo
Salut
Cel mai bun lucru e ca nu conteaza Acum acel iluzoriu viitor revelion.
Revenind la joaca, daca e un script PHP pentru citirea fisierelor cu muzica, poti incerca sa folosesti in php calea absoluta /intreaga a acelui director.
De exemplu:

Cod: Selectaţi tot

$dir = 'D:/Muzica/';
// Se foloseste $dir ca baza pentru citire fisiere din D:/Muzica
 

Ency
Pai asta fac. Mai mult playlist-ul il creez in D:/Muzica, unde se creaza perfect si il pot citi. Muzica.mp3 de linga playlist.txt este vazut dar nu porneste redarea.
Am incercat si cu:
Alias /muzica "D:/Muzica/"
in httpd.conf, dar imi blocheaza subdomeniul /muzica - nu vede index.php.

MarPlo
Nu am experienta cu utilizare in site fisiere de pe alta partitie, dar probabil ca daca nu porneste redarea fisierelor are legatura cu player-ul.
Poate trebuie modificata adresa din playlist pe care player-ul o citeste, sau pur si simplu nu poate prelua fisier din afara root-ului.

Ency
Bineinteles ca am incercat diferite modificari in playlist. Nu functioneaza. Mi s-a spus ca nu-mi este permis din motive de securitate. Asa o fi, dar e aberant deoarece:
1. pot vedea fisierele si structura directorului care contine muzica
2. pot crea fisiere
3. pot modifica fisiere
4. pot sterge fisiere
5. pot download-a fisiere(le de muzica si asculta pe client)
si atunci unde este "securitatea".
De fapt eu acum folosesc chiar punctul 5. Daca ma duc undeva si vreau sa prezint o piesa, o download-ez pe calculatorul client si apoi o sterg, iar aici pot sa am jene. Nu intotdeauna vreau sa las piesele acolo, de acea as fi interesat de redarea lor direct de pe server.
Playerul functioneaza, atit numai cu directivele HTML cit si varianta cu JavaScript.
Pe de alta parte nu-mi convine sa tin muzica in root deoarece am protectii precare la server si salvez des situl si baza de date MySQL

MarPlo
Problema nu e la partea de server /php, de aceea se pot crea, citi, modifica fisiere de pe alta partitie; din ce inteleg eu, problema e la browser, nu preia fisiere pentru citire /redare de pe alta partitie.
Ca test, am incercat sa afiisez cu un simplu tag <img> o imagine salvata pe alta partitie, dar nu a mers.

Subiecte similare