Raspberry Pi 400 - un întreg PC într-o tastatură

Spatiu de divertisment: videoclipuri, poze si jocuri.
MarPlo
Administratorul site-ului
Mesaje: 4343

Raspberry Pi 400 - un întreg PC într-o tastatură

Computerele desktop pot fi destul de voluminoase, ceea ce nu este necesar pentru persoanele care au nevoie doar să acceseze internetul sau să lucreze la birou. Dacă un mini PC ocupă prea mult spațiu pentru dvs., noul Raspberry Pi 400 împachetează un computer de acasă într-o tastatură.

raspberry 400 keyboard pc keyboard

Noul model se bazează pe Raspberry Pi 4 din 2019, actualizând procesorul la un Cortex-A72 quad-core de 1,8 GHz (de la 1,5 GHz). Compania spune că acest lucru ar trebui să facă noul model să funcționeze mai rapid și mai rece decât predecesorul său, acesta conține 4 GB RAM, un antet GPIO orizontal cu 40 de pini și un slot pentru card MicroSD pentru stocare și pentru sistemul de operare.
În ceea ce privește conexiunea, noul Raspberry Pi 400 oferă Wi-Fi dual-band la 2,4 GHz și 5,0 GHz, Bluetooth 5.0 și Low Energy (BLE), două porturi USB 3.0 și un port USB 2.0. Cele două porturi micro HDMI permit dispozitivului să emită pe două monitoare simultan, la rezoluție de până la 4K și 60 de cadre pe secundă.

Cea mai mare schimbare este factorul de formă, modelul 400 este ambalat într-o tastatură obișnuită. Întreaga unitate măsoară doar 286 x 122 x 23 mm.
În mod tradițional, dispozitivele Raspberry Pi au fost destinate celor care doresc să lucreze cu programarea sau rularea rețelelor de dispozitive IoT, dar compania spune că Raspberry Pi 4 este utilizat din ce în ce mai mult pentru muncă și studiu. Strângerea noii mașini într-un pachet gata de utilizare pare o mișcare bună.

Raspberry Pi 400 este disponibil începând de la 70$ pentru computerul în sine sau 100$ pentru kitul complet, care include computerul, un mouse USB, o sursă de alimentare USB-C, un cablu micro HDMI la HDMI, un card SD cu sistemul de operare preinstalat și cu un manual pentru începători.

Subiecte similare