Ce stil aveti atunci cand invatati ceva nou

Aici este locul unde puteti scrie despre orice probleme /intrebari, in limita bunului simt, care nu au legatura cu subiectele din celelalte forumuri, sau cu materialele de pe site.
cata1241
Mesaje: 45

Ce stil aveti atunci cand invatati ceva nou

Marplo, din ceea ce am observat pe site-ul tau, ai invatat foarte multe lucruri de-a lungul timpului, cum ai procedat, cum procedezi acum?
Invatand atat de multe lucruri, ai descoperit metode mai bune de a studia ceva anume?
Mai mult ca sigur ca acest site si tot ceea ce ai realizat si realizezi in acest domeniu, se datoreaza pasiunii, insa pasiunea fara munca e irosita.

MarPlo Mesaje: 4343
Ai dreptate, ceea ce am studiat ca sa invat, si ce am pus pe acest site e din pasiuni, majoritatea neplanificate, ci a pornit in ziua respectiva de la sine.
Am invatat ca e placut sa ma implic cu pasiune in ceea ce fac pe moment, fara sa doresc fructul; si sa nu ma afectez de ceea ce a trecut si pare ca nu se mai potriveste cu ceea ce e nou (si acest nou va trece).
Munca realizata e de fapt Joaca si activitate placuta. Din joaca si ca o joaca am facut scripturi, joculete, teste, modificari la forum.
Curiozitatea si dorinta de a cunoaste din proprie experienta e un ingredient care m-a determinat sa studiez (sa ma joc cu) lucruri aparent diferite: programare, design, engleza, spaniola, spiritualitate.
Am invatat sa am rabdare in ceea ce fac, sa apreciez munca celorlalti, indiferent cum e; si sa impartasesc cu bucurie ceea ce invat si fac, dezinteresat si detasat de critici sau aprecieri.

Nu stiu de metode mai bune fiindca nu am studiat metodic; urmez pasii care ma calauzesc. Iar cu timpul se imbunatateste capacitatea de intelegere, la masura fiecaruia, din experienta capatata.
Acum procedez la fel, folosesc ce imi e placut din ceea ce viata ma invata, urmez pasii cu rabdare, fara obligatie, cu multumire ca orice putin lucru invatat sau facut e bun, si mai ales cu incredere in sine ca ceea ce vrei si perseverezi sigur se realizeaza.

- Si eu sunt curios, voi cum procedati?

cata1241 Mesaje: 45
Multumesc, un raspuns interesant! Eu am ajuns la concluzia ca pasiunea inseamna traire, cu alte cuvinte, atunci cand faci ceva cu pasiune, traiesti cu adevarat, simti cu adevarat, esti cu adevarat aici si acum, orice altceva este doar existenta.Existenta este asemenea unui tablou pictat doar cu doua culori, alb si negru, in timp ce pasiune este asemenea unui tabolu viu colorat.

Inteleg, la fel si eu, am urmat si urmez pasii care ma calauzesc, insa eu mereu am asteptari de la mine, ceea ce creaza un sentiment de teama, ceea ce poate duce la o dezamagire interioara sau la un succes, care nici acesta nu este trait la maxim, ci trait prin prisma temerii ca nu as fi reusit.

In ceea ce priveste rabdarea, inca mai lucrez la acest lucru.La inceput, nu aveam rabdare deloc, doream sa-mi ating telul chiar aici si chiar acum, asteptarea ma ingroazea, toata acea calatorie pana la atingerea destinatiei parea o eternitate.Cu timpul am realizat ca desi destinatia aduce trairea acelui sentiment grandios de reusita, calatoria in sine este cea care conteaza cu adevarat, ea este modul in care noi simtim si traim ce inseamna sa atingi un anumit scop.

MarPlo Mesaje: 4343
Solutia 'teoretica' la a scapa de temerile succesului sau esecului a ceea ce faci/inveti cred ca e aceasta; simpla, spusa si in biblie: Sa nu doresti (poftesti) Fructul, adica vreun rezultat /tel /interes dupa urma a ceea ce crezi ca faci.
Ca 'practic', la inceput e mai greu de a te detasa de acea dorire, dar pentru a ne ajuta sa invatam si sa constientizam aceasta ne este data experienta de viata.

- Ce inseamna sa astepti (sa vrei) sa se intample ceva anume? Inseamna sa incerci sa iesi din momentul prezent (numit Acum) pentru un alt fel de Acum; dar asta nu poti face in Adevar, si rezulta acea stare.
Starea mentala /sufleteasca determina mai mult rezultatul perceput decat fapta facuta.

- Exista o putere ajutatoare a lui "Nu Stiu". De exemplu, scriu acestea si nu stiu cine le va citi, ce rezultat vor avea; deci ma detasez de vreun anume gand (dorire, scop) legat de asta si pur si simplu las Vietii sa le randuiasca si sa-mi dea rezultatul dupa cum decide.
Ma concentrez si dedic cu interes la ceea ce e Acum cu mine, ce a fost a trecut, restul vine de la Sine (nu de la cel numit "mine").

cata1241 Mesaje: 45
Un raspuns tare interesant, mersi mult! Tocmai ce am vazut o conferimta despre ceva similar, cel ce vorbea spunea ceva de genul:
Nu te concentra pe obiective, concentreaza-te pe comportamentul tau pentru atingerea obiectivelor propuse.

Cu alte cuvinte, atunci cand noi ne concentram pe obiectivele noastre, mintea noastra este deja acolo, traieste, oarecum, acea stare de implinire, apoi atunci cand ne intoarcem la realitatea de zi cu zi, parca suntem loviti de un tren, si asa, apar tot felul de sentimente care ne fac rau.
Concentrandu-te pe comportamentul nostru, adica pe ceea ce facem noi ACUM, in prezent, evitam tot felul de neplaceri.

andras Mesaje: 430
Eu il pretuiesc mult pe MarPlo pentru ca m-a ajutat foarte mult in prima perioada dupa ce am inceput cu PHP.
Este placut sa constati ca exista si oameni care ajuta dezinteresat pe altii.

La Multi Ani de Ziua Nationala!