Modificările stilului de viață eficiente în combaterea obezității

Aceasta sectiune este pentru discutii, informatii, intrebari legate de diferite discapacitati
MarPlo
Administratorul site-ului
Mesaje: 4343

Modificările stilului de viață eficiente în combaterea obezității

Se spune că metabolismul nostru încetinește pe măsură ce îmbătrânim, creând percepția că poate fi mai greu să pierdem kilogramele în exces pe măsură ce îmbătrânim, dar un nou studiu a contrazis această școală de gândire. Cercetătorii care examinează rezultatele unui regim de scădere în greutate determinat de modificările stilului de viață la persoanele cu vârsta peste 60 de ani au descoperit că au pierdut la fel de mult în greutate ca un grup sub 60 de ani, sugerând că poate fi eficientă în abordarea obezității indiferent de vârstă.

healthy lifestyles 60s plus

Barber și echipa sa au examinat retrospectiv datele de la un serviciu de obezitate din spitale, conceput pentru a stimula pierderea în greutate prin intervenții asupra stilului de viață. Aceasta a implicat un total de 242 de pacienți selectați aleatoriu care au participat la serviciu între 2005 și 2016, cercetătorii împărțindu-i în două grupuri - unul format din persoane sub 60 de ani care au petrecut în medie 41,5 luni în program, și unul format din persoane cu vârste cuprinse între 60 și 78 care au petrecut o medie de 33,6 luni în program.

Serviciul s-a bazat pe modificări ale stilului de viață, cum ar fi dieta, încurajarea activității fizice și sprijinul psihologic, care au fost adaptate fiecărui pacient. Toți au avut greutatea corporală măsurată înainte și după program, permițând cercetătorilor să calculeze reducerea procentuală.

Diferențele în rezultate au fost similare; grupul de 60 de ani și peste reducându-și greutatea corporală în medie cu 7,3 la sută. Iar grupul sub 60 de ani și-a redus greutatea corporală cu 6,9% în medie.
Cercetatorii spera ca studii de acest tip pot ajuta la înlăturarea mitului despre dificultățile de a pierde în greutate la persoane mai în vârstă.