variabila POST provenita din checkbox

Discutii despre script-uri si coduri PHP-MySQL, precum si lucru cu XML in PHP.
andras
Mesaje: 430

variabila POST provenita din checkbox

Salut,
Cum gasesc care variabila POST trimisa de formular provine din <input type="checkbox">? Nu stiu name-ul elementului, el exista dar variabilele POST provin dintr-un formular generat pe baza unui array (elementele primesc name valorile din array) si acelasi formular este folosit de mai multe array-uri, dupa caz. Ideea este sa identific variabila, sa-i pun valoarea 1 daca este bifata si s-o salvez in BD. Stiu doar atit ca ea este asociata cimpului concediu din BD. Multumesc.

MarPlo
Salut
Pe partea de server nu ai cum sa identifici daca valorile din POST sunt dintr-un checkbox sau alt element de formular. E de inteles fiindca pot fi trimise si dinamic din javascript, fara a fi de la vreun tip anume de element.
Exista ceva care totusi te poate ajuta in cazul checkbox-ului (sau type="radio"). Daca acel element /checkbox /radio nu are atributul "value", si e bifat, in php va avea valoarea "on".

- Acesta in html (fara 'value'), cand e bifat si trimis la php:

Cod: Selectaţi tot

<input type="checkbox" name="chbx">
In php vei avea:

Cod: Selectaţi tot

$_POST['chbx'] ='on'; 
Astfel, verifici care variabila $_POST are valoarea "on". Functioneaza daca "on" nu e valoare si la alt tip de element de formular, si nu ai un "radio" fara valoare si bifat.

Altfel nu ai cum sa identifici daca e de la checkbox, decat prin diferite artificii, cum ar fi, cand se creaza form-ul:
- se face un camp "hidden" care sa aibe ca valoare un sir cu numele checkbox-urilor din formular, separate prin virgula; iar in php se va verifica numele fiecarei variabile $_POST cu cele din acel element "hidden".
- sau adaugi la numele checkbox-ului un prefix (chbx_name) prin care in php se va sti ca daca numele incepe cu "chbx_" e checkbox.

andras
E bine ! M-am agatat de aceasta posibilitate (pe care n-o stiam) si functioneaza!

Subiecte similare