In aceasta pagina gasiti o lista, clasificata pe grupe de elemente cu tag-urile XHTML si atributele ce po fi folosite pentru fiecare TAG.
Aceasta lista poate fi de folos mai ales cand doriti sa creati pagini web valide XHTML (Transitional), oferind o referinta la ce atribute pot fi folosite cu un anume TAG.

- Structura

<html> </html> - Tag-ul radacina, ce contine toate celelalte tag-uri si indica browser-ului ca acesta este inceputul /sfarsitul documentului (X)HTML. <head> </head> - Contine meta informatii (meta-tags), tag-ul "<title> </title>" si alte tag-uri pt. scripturi si stiluri CSS. Toate acestea, cu exceptia Titlului, nu sunt afisate de navigatorul web. <body> </body> - In acest tag se adauga continutul ce va fi afisat in pagina web. Acest continut poate fi alcatuit si din alte tag-uri, prezentate in continuare.

- Tag-uri ce pot fi incluse in zona <head>

<title> </title> - Contine Titlul ce va fi afisat in bara de sus a browser-ului. <meta /> - Adauga meta informatii despre document, precum: descriere, cuvinte cheie, autor, si altele. <link /> - Este folosit in tag-ul <head> pentru a face legatura cu (sau a include) o resursa externa, in general CSS (Cascading Style Sheet). <style> </style> - Este folosit pentru a defini proprietati de stil CSS pentru elementele din pagina.

- Text

<span> </span> - O sectiune in document, fara linie noua la inceput si sfarsit. Singur nu face nimic, de aceea este adesea folosit cu un "id" sau "class" pentru ca sa-i fie aplicate proprietati CSS. <div> </div> - O sectiune in document, un cadru cu linie noua inainte si dupa el. Singur nu face nimic, de aceea este adesea folosit cu un "id" sau "class" pentru ca sa-i fie aplicate proprietati CSS. <p> </p> - Un paragraf cu o linie noua in plus inainte si dupa el. <h1> </h1>, <h2> </h2>, <h3> </h3>, <h4> </h4>, <h5> </h5> si <h6> </h6> - Folosit in general pentru titluri si sub-titluri in pagina web. Textul apare ingrosat si mare pt. "<h1>", descrescand treptat pana la "<h6>". <br /> - Adauga o linie noua dupa el. <blockquote> </blockquote> - Acest Tag poate fi folosit pentru citate /fraze lungi. Cadrul definit de acesta lasa un anumit spatiu in exterior (stanga si dreapta). <q> </q> - In acest tag se adauga de obicei fraze scurte, citate, ce vor fi afisate intre ghilimele. <code> </code> - Poate fi folosit pentru a prezenta coduri de program, textul fiind afisat distinct pt. acest tip. <u> </u> - Afiseaza textul subliniat. <i> </i> - Afiseaza textul inclinat. <b> </b> - Afiseaza textul ingrosat. <strong> </strong> - Afiseaza textul ingrosat (similar cu <b>). <em> </em> - Afiseaza textul inclinat (similar cu <i>). <sup> </sup> - Afiseaza textul in partea de sus a liniei randului, si mai mic. <sub> </sub> - Afiseaza textul in partea de jos a liniei randului, si mai mic. <a> </a> - Creaza o legatura catre alta pagina web sau zona din pagina curenta (link intern).

- Liste

<ol> </ol> - Tag folosit pentru afisarea unei liste ordonate, numerotate. <ul> </ul> - Tag utilizat pentru afisarea unei liste neordonate numeric, ci cu simboluri gen: disc, cerc, patrat. <li> </li> - Defineste un element in liste <ol> sau <ul>, fiind adaugat in cadrul acestora. <dl> </dl> - Creaza o lista de definitii. Trebuie sa contina tag-urile <dt> si <dd>. <dt> </dt> - Defineste un termen pentru lista de definitii. <dd> </dd> - Se adauga in cadrul tag-ului <dt> si prezinta lista de definitii pentru termenul definit de acel tag.

- Obiecte

<object> </object> - Folosit pentru a include in pagina elemente multimedia. <param /> - Este adaugat in cadrul tag-ului <object> si e folosit pentru a trimite parametri la obiectul respectiv, inclus in pagina XHTML.

- Tabele

<table> </table> - Defineste un tabel in care pot fi adaugate randuri, coloane, titluri, celule de tabel. <thead> </thead> - Defineste zona de Header (Antet) a tabelului, unde se pot include linii si coloane. <tfoot> </tfoot> - Defineste zona de subsol a tabelului, unde se pot include linii si coloane. <tbody> </tbody> - Defineste corpul tabelului, unde se pot include linii si coloane. <tr> </tr> - Creaza o linie noua in tabel, in care se includ coloane. <th> </th> - Se foloseste pt. celule cu titlu pentru coloane. Afiseaza un scris mai ingrosat. <td> </td> - Se foloseste pt. a crea coloane si celule in randurile tabelului. Trebuie adaugat in cadrul tag-ului <tr>. <caption> </caption> - Defineste un titlu pentru tabel. Acest tag trebuie adaugat imediat dupa eticheta <table> si poate fi adaugat doar unul singur.

- Formular

<form> </form> - Incepe crearea unui formular in care pot fi incluse diferite casute si butoane. <label /> - Defineste o eticheta ce va corespunde unei casute de formular a carui "id" e adaugat in atributul "for". Cand se da click pe textul din eticheta sa, comuta controlul la acea casuta de formular. <input /> - Adauga o casuta in formular, specificata la atributul "type". <select> </select> - Creaza o lista de selectare optiuni. Aceste optiuni sunt adaugate cu tag-ul <option>. <option> </option> - Adauga lista cu optiuni in tag-ul <select>. <textarea> </textarea> - Creaza un camp pentru adaugare de text.

- Alte tag-uri

<img /> - Include o imagine in documentul XHTML. <script> </script> - Folosit pentru a adauga un script in document, de obicei JavaScript. <noscript> </noscript> - Afiseaza textul din el daca browserul nu stie sa lucreze cu un anumit script.

Un Test simplu in fiecare zi

HTML
CSS
JavaScript
PHP-MySQL
Engleza
Spaniola
Care tag e folosit pentru a adauga liste cu definitii in element <dl>?
<dt> <dd> <li>
<dl>
 <dt>HTML</dt>
 <dd> - Hyper Text Markup Language</dd>
 <dd> - Limbaj de cod pentru pagini web</dd>
</dl>
Care proprietate CSS poate sa ascunda un element in pagina, lasand spatiu gol in locul lui?
display position visibility
#id {
 visibility: hidden;
}
Indicati evenimentul declansat cand se apasa clic pe un obiect in pagina.
onclick onmouseover onfocus
document.getElementById("id").onclick = function(){
 alert("http://www.MarPlo.net/");
}
Indicati variabila PHP ce contine datele din $_GET, $_POST si $_COOKIE.
$_SESSION $_GET $_REQUEST
if(isset($_REQUEST["id"])) {
 echo $_REQUEST["id"];
}
Care din urmatoarele cuvinte reprezinta un Verb?
lighting believe path
I believe in my path.
- Eu cred in calea mea.
Care din urmatoarele cuvinte reprezinta un Verb?
creer camino iluminaciĆ³n
creer = a crede; camino = cale /drum; iluminaciĆ³n = iluminare
XHTML - Tag-uri si atribute

Last accessed pages

 1. Pronumele in limba engleza - Pronouns (6650)
 2. Laravel Controller (114)
 3. Verbe modale - Modal verbs - CAN, COULD, MAY, MIGHT, MUST (9306)
 4. Bubbles3 (32524)
 5. Gramatica limbii engleze - Prezentare Generala (27423)

Popular pages this month

 1. Bubbles3 (4759)
 2. Gramatica limbii engleze - Prezentare Generala (3651)
 3. Butterfly Kyodai (2691)
 4. Conditional IF in Limba Engleza - Fraze Conditionale (1938)
 5. Jocuri Mahjong (1807)