In aceasta pagina gasiti o lista, clasificata pe grupe de elemente cu tag-urile XHTML si atributele ce po fi folosite pentru fiecare TAG.
Aceasta lista poate fi de folos mai ales cand doriti sa creati pagini web valide XHTML (Transitional), oferind o referinta la ce atribute pot fi folosite cu un anume TAG.

- Structura

<html> </html> - Tag-ul radacina, ce contine toate celelalte tag-uri si indica browser-ului ca acesta este inceputul /sfarsitul documentului (X)HTML. <head> </head> - Contine meta informatii (meta-tags), tag-ul "<title> </title>" si alte tag-uri pt. scripturi si stiluri CSS. Toate acestea, cu exceptia Titlului, nu sunt afisate de navigatorul web. <body> </body> - In acest tag se adauga continutul ce va fi afisat in pagina web. Acest continut poate fi alcatuit si din alte tag-uri, prezentate in continuare.

- Tag-uri ce pot fi incluse in zona <head>

<title> </title> - Contine Titlul ce va fi afisat in bara de sus a browser-ului. <meta /> - Adauga meta informatii despre document, precum: descriere, cuvinte cheie, autor, si altele. <link /> - Este folosit in tag-ul <head> pentru a face legatura cu (sau a include) o resursa externa, in general CSS (Cascading Style Sheet). <style> </style> - Este folosit pentru a defini proprietati de stil CSS pentru elementele din pagina.

- Text

<span> </span> - O sectiune in document, fara linie noua la inceput si sfarsit. Singur nu face nimic, de aceea este adesea folosit cu un "id" sau "class" pentru ca sa-i fie aplicate proprietati CSS. <div> </div> - O sectiune in document, un cadru cu linie noua inainte si dupa el. Singur nu face nimic, de aceea este adesea folosit cu un "id" sau "class" pentru ca sa-i fie aplicate proprietati CSS. <p> </p> - Un paragraf cu o linie noua in plus inainte si dupa el. <h1> </h1>, <h2> </h2>, <h3> </h3>, <h4> </h4>, <h5> </h5> si <h6> </h6> - Folosit in general pentru titluri si sub-titluri in pagina web. Textul apare ingrosat si mare pt. "<h1>", descrescand treptat pana la "<h6>". <br /> - Adauga o linie noua dupa el. <blockquote> </blockquote> - Acest Tag poate fi folosit pentru citate /fraze lungi. Cadrul definit de acesta lasa un anumit spatiu in exterior (stanga si dreapta). <q> </q> - In acest tag se adauga de obicei fraze scurte, citate, ce vor fi afisate intre ghilimele. <code> </code> - Poate fi folosit pentru a prezenta coduri de program, textul fiind afisat distinct pt. acest tip. <u> </u> - Afiseaza textul subliniat. <i> </i> - Afiseaza textul inclinat. <b> </b> - Afiseaza textul ingrosat. <strong> </strong> - Afiseaza textul ingrosat (similar cu <b>). <em> </em> - Afiseaza textul inclinat (similar cu <i>). <sup> </sup> - Afiseaza textul in partea de sus a liniei randului, si mai mic. <sub> </sub> - Afiseaza textul in partea de jos a liniei randului, si mai mic. <a> </a> - Creaza o legatura catre alta pagina web sau zona din pagina curenta (link intern).

- Liste

<ol> </ol> - Tag folosit pentru afisarea unei liste ordonate, numerotate. <ul> </ul> - Tag utilizat pentru afisarea unei liste neordonate numeric, ci cu simboluri gen: disc, cerc, patrat. <li> </li> - Defineste un element in liste <ol> sau <ul>, fiind adaugat in cadrul acestora. <dl> </dl> - Creaza o lista de definitii. Trebuie sa contina tag-urile <dt> si <dd>. <dt> </dt> - Defineste un termen pentru lista de definitii. <dd> </dd> - Se adauga in cadrul tag-ului <dt> si prezinta lista de definitii pentru termenul definit de acel tag.

- Obiecte

<object> </object> - Folosit pentru a include in pagina elemente multimedia. <param /> - Este adaugat in cadrul tag-ului <object> si e folosit pentru a trimite parametri la obiectul respectiv, inclus in pagina XHTML.

- Tabele

<table> </table> - Defineste un tabel in care pot fi adaugate randuri, coloane, titluri, celule de tabel. <thead> </thead> - Defineste zona de Header (Antet) a tabelului, unde se pot include linii si coloane. <tfoot> </tfoot> - Defineste zona de subsol a tabelului, unde se pot include linii si coloane. <tbody> </tbody> - Defineste corpul tabelului, unde se pot include linii si coloane. <tr> </tr> - Creaza o linie noua in tabel, in care se includ coloane. <th> </th> - Se foloseste pt. celule cu titlu pentru coloane. Afiseaza un scris mai ingrosat. <td> </td> - Se foloseste pt. a crea coloane si celule in randurile tabelului. Trebuie adaugat in cadrul tag-ului <tr>. <caption> </caption> - Defineste un titlu pentru tabel. Acest tag trebuie adaugat imediat dupa eticheta <table> si poate fi adaugat doar unul singur.

- Formular

<form> </form> - Incepe crearea unui formular in care pot fi incluse diferite casute si butoane. <label /> - Defineste o eticheta ce va corespunde unei casute de formular a carui "id" e adaugat in atributul "for". Cand se da click pe textul din eticheta sa, comuta controlul la acea casuta de formular. <input /> - Adauga o casuta in formular, specificata la atributul "type". <select> </select> - Creaza o lista de selectare optiuni. Aceste optiuni sunt adaugate cu tag-ul <option>. <option> </option> - Adauga lista cu optiuni in tag-ul <select>. <textarea> </textarea> - Creaza un camp pentru adaugare de text.

- Alte tag-uri

<img /> - Include o imagine in documentul XHTML. <script> </script> - Folosit pentru a adauga un script in document, de obicei JavaScript. <noscript> </noscript> - Afiseaza textul din el daca browserul nu stie sa lucreze cu un anumit script.

Un Test simplu in fiecare zi

HTML
CSS
JavaScript
PHP-MySQL
Engleza
Spaniola
Care tag HTML5 adauga o aplicatie externa (SWF, PDF) in pagina web?
<mark> <embed> <canvas>
<embed src="flash_game.swf" width="450" height="350" />
Ce pseudo-element adauga un anume stil la prima linie de text din element?
:first-letter :before :first-line
#id:first-line {
 font-weight: bold;
 color: blue;
}
Clic pe proprietatea obiectului window care preia sau seteaza adresa URL a paginii curente.
window.location window.self window.status
var url = window.location;
alert(url);
Indicati functia PHP care preia continutul unui fisier sau pagina si-l adauga intr-un sir.
fopen() file_put_contents() file_get_contents()
$homepage = file_get_contents("http://www.marplo.net/");
echo $homepage;
Care din urmatoarele perechi de numere sunt in ordine unul dupa altu?
seven - eight ten - six three - five
This fruit has seven or eight seeds.
- Acest fruct are sapte sau opt seminte.
Care din urmatoarele perechi de numere sunt in ordine unul dupa altu?
diez - seis siete - ocho tres - cinco
Esta fruta tiene siete u ocho semillas.
- Acest fruct are sapte sau opt seminte.
XHTML - Tag-uri si atribute

Last accessed pages

 1. Adverbele in limba engleza - Adverbs (1259)
 2. Tipuri de siruri si variabile (185)
 3. Trecutul nedefinit si Imperfect Recapitulare (28)
 4. Number Lines (623)
 5. Viitor simplu - Exercitii si teste incepatori (335)

Popular pages this month

 1. Bubbles3 (3095)
 2. Gramatica limbii engleze - Prezentare Generala (2931)
 3. Prezentul simplu si continuu - Present Tense Simple and Continuous (2164)
 4. Butterfly Kyodai (2012)
 5. Trecutul simplu si continuu - Past Tense Simple and Continuous (1827)