Blog

Cautand documentare stiintifice am gasit si acest documentar despre Apa. Am sa prezint pe scurt despre ce e vorba, lasandu-va sa descoperitui mai multe din filmul pe care-l puteti viziona pe pagina sau descarca din link-ul de la sfarsit.
Acest material face parte din categoria "cugetari", filmul prezentand cercetari stiintifice cat mai obiective si aspecte reale de existenta pe care le observam in viata de zi cu zi, multe din ele le stim dar le trecem cu vederea, desii cugetarea asupra lor si invatarea din ele ne poate oferi o lumina asupra vietii.
Din ceea ce cunoastem, apa e substanta ce mai raspandita de pe pamant, se presupune ca viata biologica de pe pamant a aparut si apoi evoluat din apa si orice fiinta biologica (micro-organisme, plante, animale, ...) e compusa in cea mai mare parte din apa. Spere deosebire de alte substante cunoscute, apa are proprietati deosebite si unice, documentarul din aceasta pagina arata cateva din aceste proprietati si incearca sa demonstreze din perspectiva stiintifica si religioasa ca apa e mai mult decat o substanta chimica. De exemplu, apa, spre deosebire de alte substante, la frig (inghet) se dilata si apoi la cald se contracta, sau alt exemplu, apa isi schimba structura moleculara in functie de ambientul si undele din jur, moleculele cristalizate au forme diferite si chiar sugestive: armonioase sau degradate, daca apa este expusa la o muzica clasica sau una haotica.
Ceea ce incearca sa arate mintii omului acest documentar, prin demonstratiile si ideile prezentate, este faptul ca apa are memorie, se comporta ca un element care inregistreaza informatia, orice eveniment (chiar si gandul omului), si isi schimba structura moleculara sub influenta acestora si poate transmite (comunica) informatia stocata. Aspecte care fac astfel sa fie intelese multe lucruri catalogate ca inexplicabile, minuni sau fenomene supranaturale, deoarece toate au in diferite feluri legatura cu apa.
Omul este compus peste 70% din apa, apa este peste tot in natura, putem spune ca natura ese in general din apa si rezultate ale apei sub diferite forme. Faptul ca apa poate comunica, cea din om cu cea din natura sau alta fiinta, si ca reactioneaza la gandul omului, care are o influenta mai puternica cu cat omul are o credinta curata si puternica, face sa para ceva posibil si poate chiar normal schimbarea apei in vin, aparitia ploii prin credinta sau vindecarea trupului tot prin puterea gandului, a credintei. Nu conteaza rasa, religia sau ideologia, ci important e credinta din sufletul nostru si cum gandim.
Daca vizionati cu interes acest documentar si cugetati cu gand bun, lipsit de prejudecati, la cele prezentate, veti intelege mai bine si mai clar aceasta legatura intre apa, om, gand si credinta.
Un lucru care spre final mi-a atras atentia in mod deosebit este forma perceputa a structurii cristalizate a apei.
La cuvantul care exprima sentimentul iubirii, cristalele apei au forma unei coronite de flori, a unui inel; iar cristalele formate la cuvantul pentru suflet au forma unui inel impartit in 3 parti separate. Astfel, treimea unita e (formeaza) iubirea si se poate spune ca implinirea sufletului reprezinta iubire.
Mai multe exemple din religie, natura si experimente stiintfice in care elementul principal e Apa veti descoperi in film, din care puteti intelege o parte din cat de important este gandul bun, credinta curata si un trai in armonie cu natura si iubire fata de cei din jurul nostru.

In continuare puteti viziona acest documentar:

Apa - part. 1


 

Apa - part. 2
- Ceea ce gandim determina ce devenim si ceea ce facem creaza lumea in care traim.
Apa - element de intretinere si memorare a vietii

Last accessed pages

  1. Prepozitii - Prepositions (33263)
  2. Numerale, Numere in limba engleza - Numerals (51472)
  3. Exemple de conversatii in limba engleza (4677)
  4. Lectii audio-video de limba engleza (24132)
  5. Cursuri limba engleza gratuite si lectii online (62336)

Popular pages this month

  1. Cursuri si Tutoriale: Engleza, Spaniola, HTML, CSS, Php-Mysql, JavaScript, Ajax (526)
  2. Gramatica limbii spaniole. Indrumator si prezentare generala (324)
  3. Gramatica limbii engleze - Prezentare Generala (230)
  4. Cursuri limba engleza gratuite si lectii online (226)
  5. Limba spaniola curs online incepatori si avansati (199)