Blog

Era în luna Thebt, când pamântul era acoperit cu fire de iarba tânara dupa ploaie, si acoperirea verdelui de smarald era la fel de delicata ca si sezutul unei copile. Si era într-o dimineata plina de lumina soarelui când Isus i-a adunat pe noii Frati ai Alesului roata în jurul sau, ca ei sa auda cu urechile lor si sa înteleaga cu inimile lor învataturile tatilor lor, asa cum au fost predate lui Enoh din vechime.
Si Isus statea dincolo de nodurosul si stravechiul copac, tinând în mâini un mic vas de pamânt; si în vas crestea frageda iarba de grâu, cea mai perfecta dintre toate ierburile purtatoare de seminte. Si gingasa iarba din vas radia viata, la fel ca iarba si plantele care acopereau dealurile în departatele câmpii si chiar dincolo. Si Isus a apasat iarba în vas cu mâinile, la fel de gingas ca si cum ar fi atins capul unui copilas.
Si Isus a spus: "Fericiti sunteti voi, Fii ai Luminii, caci ati intrat pe drumul fara de moarte si pe calea adevarului, asa cum au facut tatii vostri în vechime, care au fost învatati de Cei Mari. Cu ochii si urechile spiritului voi vedeti si auziti privelistile si sunetele împaratiei Mamei Natura: cerul albastru unde locuieste îngerul Aerului, râul înspumat unde curge îngerul Apei, lumina aurie care izvoraste din îngerul Soarelui. Si adevarat va spun, toate acestea sunt înlauntrul vostru, la fel ca si în afara voastra; caci suflarea voastra, sângele vostru, focul vietii din voi, toate una sunt cu Mama Natura. Dar dintre toate acestea, si mai mult, cel mai pretios dar al Mamei voastre Pamântesti este iarba de sub picioarele voastre, chiar iarba pe care pasiti fara sa gânditi. Umil si blând este îngerul Pamântului, caci nu are nici aripi sa zboare, nici raze aurii sa strapunga ceata. Dar mare este puterea lui si vasta este întinderea sa, caci acopera pamântul cu puterea lui, si fara el Fiii Oamenilor nu ar mai exista, caci nici un om nu poate trai fara iarba, copacii si plantele Mamei Natura. Si acestea sunt darurile îngerului Pamântului pentru Fiii Oamenilor.
"Dar acum va voi vorbi despre lucruri tainice, caci adevar va spun voua, umila iarba este mai mult decât hrana pentru om si animal. Îsi ascunde gloria sub o înfatisare modesta, asa cum s-a spus despre un conducator al batrânilor care a vizitat satele supusilor lui deghizat în cersetor, stiind ca ei ar spune mult mai multe lucruri unui astfel de om, dar ar fi înfricosati în fata Regelui lor. Asa si umila iarba îsi ascunde gloria sub haina ei de umil verde, si Fii Oamenilor calca pe ea, o ara, îsi hranesc animalele, dar nu cunosc secretele care sunt ascunse în ea, chiar acele secrete ale vietii vesnice în împaratiile ceresti.
"Dar Fiii Luminii vor sti ce este ascuns în iarba, caci le este data ca sa aduca alinare Fiilor Oamenilor. Chiar asa suntem învatati de catre Mama Natura cu aceasta mânuta de grâu într-un vas simplu, chiar acelasi vas pe care îl folositi pentru a bea lapte si a aduna mierea albinelor. Acum vasul este umplut cu sol negru bogat în frunze vechi si umezit de roua diminetii, chiar acel dar pretios al îngerului Pamântului.
"Si am umezit o mâna de pamânt, în care a intrat îngerul Apei. Îngerul Aerului de asemenea l-a îmbratisat, si îngerul Soarelui, si puterea celor trei îngeri l-au trezit si pe îngerul Vietii în grâu, si a încoltit si radacini se nasteau în fiecare samânta.
"Apoi pun grâul trezit în solul îngerului Pamântului, si puterea Mamei Natura si a tuturor îngerilor ei au intrat în grâu, si când soarele rasarise de patru ori semintele devenisera iarba. Adevar va spun voua, nu exista miracol mai mare decât acesta."
Si Fratii au privit cu respect la firele delicate de iarba din mâinile lui Isus, si unul l-a întrebat: "Învatatorule, care este secretul ierbii pe care ai tinut-o în mâna? De ce este diferita de iarba care acopera dealurile si muntii?"
Si Isus raspunse: "Nu este diferita, Fiu al Luminii. Toate ierburile, toti copacii, toate plantele, în orice parte a lumii, toate fac parte din împaratia Mamei Natura. Dar am separat în acest vas o mica portiune a împaratiei Mamei voastre, ca sa o puteti atinge cu mâinile spiritului, si astfel puterea ei sa intre în trupul vostru.
"Caci adevarat va spun, exista Sfîntul Curent al Vietii care a dat nastere Mamei Natura si tuturor îngerilor ei. Acest Curent al Vietii este invizibil pentru ochii Fiilor Oamenilor, caci ei merg în întuneric si nu vad îngerii zilei si ai noptii care îi înconjoara si care plutesc peste ei. Dar Fiii Luminii au mers timp de sapte ani împreuna cu îngerii zilei si ai noptii, si acum le sunt destainuite secretele comuniunii cu îngerii. Si ochii spiritului vostru se vor deschide, si veti vedea si auzi si atinge Curentul Vietii care a dat nastere Mamei voastre Natura. Si veti intra în Curentul Sfânt al Vietii, si el va va purta cu infinita tandrete spre viata vesnica în împaratia Tatalui vostru Ceresc.
"Cum vom face noi asta, Învatatorule?" a întrebat unul uimit. "Ce taine trebuie sa stim ca sa vedem si sa auzim si sa atingem acest Curent Sfânt al Vietii?"
Si Isus nu a raspuns. Dar si-a pus mâinile în jurul firelor de iarba din vas, cu blândete, de parca ar fi fost fruntea unui copil. Si a închis ochii, si în jurul lui erau raze de lumina, scânteind în soare, asa cum lumina verii face lumina sa tremure usor sub un cer fara nori. Si Fratii au îngenuncheat si si-au plecat capetele cu respect în fata îngerilor care au izvorât din postura sezânda a lui Isus; si el sedea în liniste, cu mâinile împreunate ca intr-o rugaciune în jurul firelor de iarba.
Si nimeni nu a stiut daca a trecut o ora, sau un an, caci timpul a stat în loc ca si cum întreaga creatie si-ar fi tinut rasuflarea. Si Isus si-a deschis ochii, si parfumul de flori umplu aerul când vorbi Isus: "Aici este taina, Fii ai Luminii; aici în umila iarba. Aici este locul de întâlnire al Mamei Natura si al Tatalui Ceresc; aici este Curentul Vietii care curge între Împaratiile Pamântesti si cele Ceresti. Puneti mâinile în jurul delicatei ierbi a îngerului Pamântului si veti vedea si auzi si atinge puterea tuturor îngerilor."
Si unul câte unul, fiecare dintre Frati a stat cu respect înaintea puterii îngerilor, tinând în mâna delicata iarba. Si fiecare a simtit Curentul Vietii intrându-i în corp cu forta unui pârâu repede dupa o furtuna grabita. Si puterea îngerilor a intrat prin mâinile lor, sus catre bratele lor, si i-a scuturat zdravan, asa cum vântul din nord scutura ramurile copacilor. Si toti se minunau de puterea din umila iarba, ca putea contine toti Îngerii, si împaratiile Mamei Natura si Tatalui Ceresc. Si ei stateau înaintea lui Isus, si erau învatati de catre El.
Si Isus spuse: "Priviti, Fii ai Luminii, umila iarba. Vedeti cum înauntru se afla toti îngerii Mamei Natura si ai Tatalui Ceresc. De acum ati pasit în Curentul Vietii, si curentii sai va vor duce în timp catre viata vesnica în regatul Tatalui vostru Ceresc.
"Caci în iarba sunt toti îngerii. Iata pe îngerul Soarelui, aici în stralucirea verdelui firelor de grâu. Pentru ca nimeni nu poate privi la soare când acesta este sus de tot, pentru ca ochii Fiului Omului sunt orbiti de lumina sa radianta. Si de aceea îngerul Soarelui înverzeste toate carora el le da viata, astfel Fiul Omului poate privi la variate umbre de verde si sa poata gasi putere si confort în asta. Adevar va spun voua, tot ceea ce este verde si cu viata are puterea îngerului Soarelui înauntru, chiar si aceste delicate fire de grâu tânar.
"Si astfel binecuvânteaza îngerul Apei iarba, pentru ca adevarat va spun, este mai mult din îngerul Apei în iarba decât din oricare dintre ceilalti îngeri ai Mamei Natura. Caci daca striviti iarba în mâini, veti simti apa vietii, care este sângele Mamei Natura. Si mereu în zilele când atingeti iarba si intrati în Curentul Vietii, dati pamântului câteva picaturi de apa, pentru ca iarba sa poata fi reînnoita prin puterea Îngerului Apei.
"Sa stiti, de asemenea, ca îngerul Apei este în interiorul ierbii, pentru ca tot ceea ce are viata si este verde este casa îngerului Apei. Puneti-va cu fata aproape de iarba, respirati adânc, si lasati îngerul Aerului sa intre adânc în trupul vostru. Pentru ca el locuieste în iarba, asa cum stejarul locuieste în ghinda, si asa cum pestele locuieste în mare.
"Îngerul Pamântului este cel ce da viata ierbii, asa cum si copilul din pântece traieste din hrana mamei lui, asa si pamântul se daruieste bobului de grâu, facându-l sa rasara mai înalt sa îmbratiseze pe îngerul Aerului. Adevarat va spun, fiecare bob de grâu care se desface catre cer este o victorie împotriva mortii, unde Satan stapâneste. Caci Viata întotdeauna începe din nou.
"Îngerul Vietii este cel care curge printre firele de iarba în trupul Fiului Luminii, zguduindu-l cu puterea sa. Caci iarba este Viata si Fiul Luminii este Viata, si viata curge între Fiul Luminii si firele de iarba, facând un pod catre Curentul Sfânt de Lumina care a dat nastere întregii creatii.
"Si când Fiul Luminii tine în mâinile sale firele de iarba, acolo este îngerul bucuriei care îi umple trupul cu muzica. A intra în Curentul Vietii este a fi una cu cântecul pasarii, cu culorile florilor salbatice, cu parfumul snopilor de spice, proaspat secerate pe câmpie. Adevarat va spun, când Fiul Omului nu simte bucurie în inima sa, el lucreaza pentru Satan si aduce speranta fiilor întunericului. Nu exista tristete în regatul Luminii, ci doar îngerul Bucuriei. Învatati, asadar, de la delicatele fire de iarba cântecul îngerului bucuriei, astfel ca Fiii Luminii sa poate pasi alaturi de el mereu si asa sa încânte inimile Fiilor Oamenilor.
"Mama Natura este cea care ne înzestreaza cu trupurile noastre, caci suntem nascuti din ea, si avem viata în ea. Astfel ea ne procura hrana în chiar aceste fire de iarba pe care le atingem cu mâinile. Caci adevarat va spun, nu este doar pâinea cu care ne poate hrani grâul. De asemenea putem mesteca bine firele, ca puterea Mamei Natura sa intre în noi. Dar mestecati bine firele de iarba, caci Fiul Omului are dinti spre deosebire de acele dobitoace, si numai când mestecam bine firele de iarba îngerul Apei poate intra în sângele nostru pentru a ne da putere. Mâncati, atunci, Fii ai Luminii, din aceasta iarba perfecta de la masa Mamei voastre Pamântesti, ca zilele voastre sa fie multe pe pamânt, caci astfel gasiti favoare în ochii lui Dumnezeu.
"Adevarat va spun, îngerul Puterii intra în voi când atingeti Curentul Vietii prin firele de iarba. Caci îngerul Puterii este o lumina stralucitoare ce înconjoara orice lucru însufletit, la fel cum luna este încercuita de inele radiante, si asa cum ceata se ridica de pe câmpii când soarele urca pe cer. Si îngerul Puterii intra în Fiul Luminii când inima lui este pura si când dorinta sa este de a alina si învata pe Fiii Oamenilor. Atingeti, atunci, firele de iarba, si simtiti pe îngerul Puterii intrând prin vârfurile degetelor voastre, urcând în corpul vostru, si zguduindu-va pâna tremurati cu uimire si veneratie.
"Sa stiti, de asemenea, ca îngerul Iubirii este prezent în firele de iarba, caci iubirea este în a da, si mare este iubirea data Fiilor Luminii de delicatele fire de iarba. Caci adevarat va spun, Curentul Vietii curge prin orice lucru viu, si tot ce este viu, se scalda în Curentul Sacru al Vietii. Si când Fiul Luminii atinge cu iubire firele de iarba, tot astfel firele de iarba îi întorc iubirea, si îl conduc catre Curentul Vietii unde el poate gasi viata vesnica. Si aceasta Iubire nu se epuizeaza niciodata, caci izvorul ei este în Curentul Vietii care se varsa în Marea Eterna, si oricât de departe se înstraineaza Fiul Omului de Mama sa Natura si de Tatal sau Ceresc, atingerea firelor de iarba îi vor aduce mereu un mesaj de la îngerul Iubirii; si picioarele lui se vor scalda din nou în Curentul Sfânt al Vietii. "Iata, îngerul Întelepciunii guverneaza miscarea planetelor, cercul anotimpurilor, si cresterea în ordine a tuturor lucrurilor vii. Astfel hotaraste îngerul Întelepciunii comuniunea Fiilor Luminii cu Curentul Vietii, prin delicatele fire de iarba. Caci adevarat va spun, trupul vostru este sfânt, caci el se scalda în Curentul Vietii, care este Ordinea Eterna.
Atingeti firele de iarba, Fii ai Luminii, si atingeti îngerul Vietii Eterne. Caci daca priviti cu ochii spiritului, veti vedea într-adevar ca viata este eterna. Acum este tânara, cu stralucirea unui nou-nascut.
În curând va fi înalta si gratioasa, ca si copacul plin de seva cu primele sale fructe. Apoi va fi galbena si batrâna, si îsi va pleca capul cu rabdare, asa cum sta pe câmp dupa seceris. În sfârsit, se va vesteji, caci micul vas de pamânt nu poate contine toata viata grâului. Dar el nu moare, caci frunzele uscate se reîntorc la îngerul Pamântului, si el tine planta în bratele sale si o adoarme, si toti îngerii lucreaza în frunzele ofilite si iata, ele sunt schimbate si nu mor, ci se nasc din nou cu alta înfatisare. Si astfel Fiii Luminii nu vad niciodata moartea, ci se regasesc schimbati si ridicati la viata vesnica.
"Si astfel îngerul Muncii nu doarme niciodata, caci el trimite radacinile grâului adânc în îngerul Pamântului, astfel încât lastarii de verde delicat sa poate învinge moartea si împaratia lui Satan. Caci viata este miscare si îngerul Muncii nu sta niciodata, ci el munceste fara încetare în via Domnului. Închideti ochii când atingeti iarba, Fii ai Luminii, dar nu adormiti, caci a atinge Curentul Vietii înseamna a atinge ritmul etern al nepieritoarelor împaratii, si a va scalda în Curentul Vietii este a simti din ce în ce mai mult puterea îngerului Muncii înlauntrul vostru, creând împaratia Cerurilor pe Pamânt.
"Pacea este darul Curentului Vietii catre Fii Luminii. De aceea ne uram mereu "Pacea fie cu tine". La fel face si iarba cu trupul vostru cu sarutul Pacii. Adevarat va spun, Pacea nu este doar absenta razboiului, caci râul pasnic se poate transforma foarte rapid într-un torent mânios, si la fel valurile care leagana barca o pot repede sfarâma de stânci în bucati. Astfel îi asteapta violenta pe Fiii luminii, când ei nu pastreaza vigilenta pacii. Atingeti firele de iarba, si prin aceasta atingeti Curentul Vietii. Acolo veti gasi Pacea, Pacea cladita cu puterea tuturor îngerilor. Cu aceeasi Pace razele Luminii Sfinte vor împrastia tot întunericul.
Când Fiii Luminii sunt una cu Curentul Vietii, atunci puterea firelor de iarba îi conduce catre împaratia nepieritoare a Tatalui Ceresc. Si veti cunoaste mai mult din acele taine pentru care nu v-a venit vremea sa le auziti. Pentru ca exista alti Curenti ai Vietii în vesnicele împaratii; adevarat va spun, împaratiile ceresti sunt traversate peste tot de curenti de lumina aurie, arcuindu-se departe dincolo de bolta cerului si neavând sfârsit. Si Fiii Luminii vor calatori vesnic prin acesti curenti, necunoscând moartea, calauziti de Iubirea vesnica a Tatalui Ceresc. Si adevarat va spun, toate aceste taine sunt continute în umila iarba, când o atingeti cu delicatete si va deschideti inima catre îngerul Vietii dinlauntru.
"Strângeti atunci boabele de grâu si plantati-le în oale mici de pamânt; si în fiecare zi, cu inima bucuroasa, împartasiti cu îngerii, ca ei sa va calauzeasca spre Curentul Sacru al Vietii, si ca voi sa puteti aduce din izvorul sau etern alinare si putere pentru Fiii Oamenilor. Pentru ca adevarat va spun, tot ce învatati, tot ce vad ochii spiritului, tot ce aud urechile spiritului, toate acestea sunt o trestie gaunoasa în vânt daca nu trimiteti mai departe un mesaj de adevar si lumina Fiilor Oamenilor. Pentru ca dupa fruct cunoastem valoarea copacului. Si a iubi este a învata pe altii la nesfârsit, fara încetare. Pentru ca asa au fost învatati tatii vostri din vechime, chiar si Tatal vostru Enoh. Mergeti acum, si pacea fie cu voi.
"Si Isus a întins mâinile tinând micul vas cu firele de iarba tânara, ca si cum le-ar binecuvânta, si a pasit catre dealurile pline de soare, de-a lungul malului râului, asa cum era obiceiul tuturor Fratilor. Si ceilalti l-au urmat, fiecare pastrând la sine cuvintele lui Isus, ca pe o bijuterie de pret la piept.
Darul Vietii in umila Iarba

Last accessed pages

  1. Cursuri si Tutoriale: Engleza, Spaniola, HTML, CSS, Php-Mysql, JavaScript, Ajax (261424)
  2. Cursuri Limba Italiana (6277)
  3. Gramatica limbii spaniole. Indrumator si prezentare generala (64280)
  4. Detectare si Stergere Evenimente in JS (901)
  5. Creare si editare pagini HTML (82499)

Popular pages this month

  1. Cursuri si Tutoriale: Engleza, Spaniola, HTML, CSS, Php-Mysql, JavaScript, Ajax (1068)
  2. Curs HTML gratuit Tutoriale HTML5 (884)
  3. Coduri pt culori (622)
  4. Creare si editare pagini HTML (514)
  5. Conditional IF in Limba Engleza - Fraze Conditionale (466)