Blog

Cautand carti si documentare despre invataturi de viata, povete duhovnicesti, existenta si scrieri care au legatura cu sufletul si viata adevarata, am gasit mai multe carti in format electronic, printre care si cea pe care o adaug aici, pe parcurs ce o citesc. Sper sa fie de folos, sa va aduca lumina si bine in viata.

Prefata

Era în 1928 când Edmond Bordeaux Szekely a publicat pentru prima oara traducerea sa a Cartii Intâi a Evangheliei Eseniene a Pacii, un manuscris vechi pe care îl gasise în Arhivele Secrete ale Vaticanului ca rezultat al rabdarii fara limite, al eruditiei fara cusur, si al intuitiei infailibile, o poveste reprodusa în cartea sa, Descoperirea Evangheliei Eseniene a Pacii. Versiunea engleza a acestui vechi manuscris a aparut în 1937, si de atunci, micul volum a calatorit prin toata lumea, aparând în diverse limbi, si de atunci câstigând din ce în ce mai multi cititori, pâna acum, desi fara publicitate, numai în Statele Unite s-au vândut peste un milion de copii. Nu au trecut cincizeci de ani dupa prima traducere în franceza ca au aparut si Cartea a Doua si a Treia, si acestea au devenit la rândul lor opere clasice ale literaturii eseniene.
Cartea a Patra, Învataturile Alesului, va veni ca o surpriza pentru acei cititori care stiu de moartea Dr. Szekely în 1979. Daca as fi fost si psiholog, sau învatat, sau arheolog, as fi putut sa dau o explicatie. Dar nu sunt decât al sau famulus amanuensis, si instructiunile pe care mi le-a lasat au fost clare si explicite: "La doi ani dupa moartea mea, vei publica Cartea a Patra a Evangheliei Eseniene a Pacii". Asta a fost tot, si acum îi duc la îndeplinire dorinta.
Aceasta Carte a Patra, Învataturile Alesului, reprezinta înca un fragment al manuscrisului complet care exista în limba arameica în Arhivele Secrete ale Vaticanului si în slavona veche în Biblioteca Regala a Habsburgilor (acum proprietatea guvernului austriac). Cât despre motivul amânarii publicarii ei, nu pot decât sa presupun ca Dr. Szekely si-a dorit realitatea vie a acestor adevaruri fara vârsta, neîntinate nici de prezenta traducatorului. El spunea în prefata sa a primei editii londoneze a Cartii Întâi în 1937 ca "Am publicat aceasta parte înaintea restului, pentru ca este partea de care umanitatea suferinda are cea mai mare nevoie astazi". Poate, în acelasi fel, lumea apasata de patruzeci si patru de ani mai târziu are nevoie de acest volum din Evanghelia Eseniana a Pacii.
Din nou cuvintele Dr. Szekely: "Nu avem nimic de adaugat la acest text. Vorbeste de la sine. Cititorul care studiaza cu concentrare paginile care urmeaza, va simti eterna vitalitate si puternica evidenta a acestor adevaruri profunde de care omenirea are nevoie astazi mai urgent ca niciodata."
"Si adevarul va marturisi despre el însusi."
Norma Nilsson Bordeaux, Orosi, Costa Rica, 1981
Capitolele pot fi citite din paginile de la meniul acestei categorii.
Invataturile Alesului si Evanghelia Eseniana a Pacii

Last accessed pages

  1. Accentul si Pronuntia (26851)
  2. Verbe regulate (8436)
  3. Gramatica limbii spaniole. Indrumator si prezentare generala (65627)
  4. Formatare text in pagina html (36921)
  5. Articolul din limba engleza - The article (67650)

Popular pages this month

  1. Cursuri si Tutoriale: Engleza, Spaniola, HTML, CSS, Php-Mysql, JavaScript, Ajax (619)
  2. Gramatica limbii spaniole. Indrumator si prezentare generala (406)
  3. Cursuri limba engleza gratuite si lectii online (265)
  4. Gramatica limbii engleze - Prezentare Generala (265)
  5. Limba spaniola curs online incepatori si avansati (239)