In cartea Un Pamant Nou, autorul Eckhart Tolle ne arata cum constiinta umana poate inflori prin diminuarea egoului. El explica amanuntit cum atasamentele creeaza disfunctii care ne conduc la manie, gelozie si nefericire, aratandu-ne totodata cum sa trezim in noi o constiinta cu totul noua si cum sa pasim pe calea unei existente cu adevarat implinite si fericite.
Este pregatita umanitatea pentru o transformare a constiintei, o inflorire interioara atat de radicala si profunda incat, in comparatie cu ea, florile, oricat de frumoase ar fi, nu sunt decat o palida reflexie? Pot fiintele umane sa-si piarda densitatea structurii mintilor lor conditionate, pentru a deveni transparente fata de lumina constiintei? Pot ele sfida atractia gravitationala a materialismului si materialitatii, ridicandu-se deasupra identificarii cu forma care le condamna sa fie prizonierele propriei lor personalitati?
Posibilitatea unei astfel de transformari a constituit mesajul central al marilor invataturi spirituale ale omenirii. Mesagerii: Buddha, Isus si altii, nu toti cunoscuti, au reprezentat florile timpurii ale umanitatii.
- Descarcati aceasta carte in format audio (MP3) si text (PDF), clic:
Download - Un Pamant Nou (289 MB)
Cuprins - Un Pamant Nou, de Eckhart Tolle
Introducere
Capitolul 1 - Inflorirea constiintei umane
Capitolul 2 - Egoul: starea curenta a umanitatii
Capitolul 3 - Nucleul egoului
Capitolul 4 - Multiplele fatete ale egoului
Capitolul 5 - Corpul-durere
Capitolul 6 - Eliberarea
Capitolul 7 - Aflati cine sunteti cu adevarat
Capitolul 8 - Descoperirea spatiului interior
Capitolul 9 - Scopul vostru interior
Capitolul 10 - Un pamant nou
Ascultati online - Un Pamant Nou
Fragment din carte
Titlul cartii a fost inspirat de o profetie din Biblie ce pare sa-si aiba aplicabilitatea acum mai mult decat oricand in decursul secolelor istoriei. Ea apare atat in Vechiul, cat si in Noul Testament, si vorbeste despre faptul ca ordinea existenta in lume se prabuseste si apare "cer nou si pamant nou". ( Apocalipsa 21:1si Isaiah 65:17 )
Trebuie sa intelegem ca cerul nu este un loc in spatiu, ci el se refera la taramul interior al constiintei. Acesta este sensul ezoteric al cuvantului si tot acesta este si sensul pe care i-l atribuie Isus in invataturile sale. Pe de alta parte, pamantul reprezinta manifestarea in forma exterioara, ceea ce este totdeauna o reflexie a interiorului.
Constiinta umana colectiva si viata de pe planeta noastra sunt conectate intrinsec. "Un cer nou" se refera la ivirea unei stari transformate a constiintei umane, iar "un pamant nou" constituie reflexia acesteia in plan fizic.
Din moment ce viata oamenilor si constiinta lor sunt intrinsec una cu viata planetei, pe masura ce vechea constiinta se dizolva sunt de asteptat transformari naturale sincrone in plan geografic si climatic, in multe parti ale planetei, iar unele dintre acestea deja se manifesta.