Curs de Miracole

64 - Să nu-mi uit funcţia.

Ideea de astăzi este doar un alt mod de a spune "Să nu cad în ispită".
Rostul lumii pe care o vezi este ascunderea funcţiei tale de iertare şi furnizarea unei justificări pentru uitarea ei; este ispita de aI abandona pe Dumnezeu şi pe Fiul Său, optând pentru o înfăţişare fizică. La asta se uită ochii trupului.
Tot ce par să vadă ochii trupului nu poate fi decât o formă de ispită, de vreme ce ispita a fost rostul corpului. Însă am învăţat că Sfântul Spirit are o altă întrebuinţare pentru toate iluziile plăsmuite de tine şi, ca atare, El le atribuie alt rost.

Pentru Sfântul Spirit, lumea este un loc unde înveţi să-ţi ierţi ceea ce consideri că ar fi păcatele tale. În această percepere, apariţia fizică a ispitei devine recunoaşterea spirituală a mântuirii.

Pentru a recapitula ultimele noastre lecţii, funcţia ta de aici este să fii lumina lumii, o funcţie dăruită ţie de Dumnezeu. Numai aroganţa eului te îndeamnă să pui la îndoială acest fapt şi numai frica eului te face să te consideri nedemn de sarcina încredinţată ţie de Însuşi Dumnezeu. Mântuirea lumii este în aşteptarea iertării tale, pentru că, prin ea, Fiul lui Dumnezeu scapă de toate iluziile şi, astfel, de toată ispita. Fiul lui Dumnezeu eşti tu.
Numai îndeplinindu-ţi funcţia dată de Dumnezeu vei fi fericit. Pentru că funcţia ta este aceea de a fi fericit, folosind mijloacul prin care fericirea devine inevitabilă. Altă cale nu există. De aceea, de fiecare dată când alegi să-ţi îndeplineşti sau nu funcţia, alegi, de fapt, să fii fericit sau nefericit. Să ne amintim astăzi acest fapt. Să ni-l amintim dimineaţa, din nou seara şi, de asemenea, dea lungul întregii zile. Pregăteşte-te dinainte pentru toate deciziile pe care le vei lua astăzi, reamintindu-ţi că ele sunt, de fapt, foarte simple. Fiecare dintre ele va duce la fericire, sau la nefericire. Să fie chiar atât de greu de luat o decizie atât de simplă? Nu te lăsa înşelat de forma deciziei. Complexitatea formei nu implică complexitatea conţinutului. Este imposibil ca vreo decizie de pe pământ să poată avea un conţinut diferit de tocmai această unică, simplă alegere. Este singura alegere pe care o vede Sfântul Spirit. Este singura alegere care există.
Astăzi, să exersăm, aşadar, aceste gânduri:

"Să nu-mi uit funcţia.
Să nu încerc să înlocuiesc funcţia lui Dumnezeu cu a mea.
Fie să iert şi să fiu fericit."


Astăzi consacră reflectării asupra celor de mai sus, cu ochii închişi, cel puţin odată, zece sau cincisprezece minute. Dacă îţi reaminteşti importanţa crucială a funcţiei tale, atât pentru tine, cât şi pentru lume, gândurile aferente îţi vor veni în ajutor.
Pe parcursul zilei, dedică mai multe minute recapitulării acestor gânduri, gândindu-te apoi la ele şi la nimic altceva. Va fi greu, mai ales la început, întrucât nu eşti încă deprins cu disciplina mentală pe care o cere. S-ar putea să fie nevoie să repeţi "Să nu-mi uit funcţia" destul de des, pentru a te ajuta să te concentrezi.
Sunt necesare două forme de perioade practice mai scurte. Uneori, fă exerciţiile cu ochii închişi, încercând să te concentrezi asupra gândurilor pe care le foloseşti. Alteori, după ce ai recapitulat gândurile, ţine ochii deschişi, privind în jur, fără grabă şi neselectiv, spunând în sinea ta:

"Iată lumea pe care am funcţia să o mântuiesc."

Să nu-mi uit funcţia

Last accessed pages

  1. Scriere cod CSS (5538)
  2. Tag-urile DIV si SPAN (9744)
  3. Curs HTML gratuit Tutoriale HTML5 (190837)
  4. Aliniere DIV-uri pe aceeasi linie (4962)
  5. Prezent perfect si Prezent perfect continuu - Present perfect and Continuous (89730)

Popular pages this month

  1. Curs HTML gratuit Tutoriale HTML5 (2281)
  2. Cursuri si Tutoriale: Engleza, Spaniola, HTML, CSS, Php-Mysql, JavaScript, Ajax (1545)
  3. Creare si editare pagini HTML (854)
  4. Coduri pt culori (579)
  5. Titluri, Paragrafe, Un nou rand, Linie orizontala (487)