Curs de Miracole

67 - Iubirea m-a creat ca pe Sine Însăşi.

Ideea de astăzi declară complet şi exact ce anume eşti. Iată de ce eşti lumina lumii. Iată de ce Dumnezeu te-a desemnat mântuitor al lumii. Iată de ce Fiul lui Dumnezeu îşi aşteaptă de la tine mântuirea. El este mântuit prin ceea ce eşti. Astăzi vom depune toate eforturile pentru a ajunge la acest adevăr despre tine şi pentru a ne da seama pe deplin, chiar numai dacă pentru o clipă, că acesta este adevărul.

În perioada mai lungă de exersare, ne vom gândi la realitatea ta şi la natura ei total neschimbată şi neschimbătoare. Vom începe prin a repeta acest adevăr despre tine, după care vom petrece câteva minute adăugând câteva gânduri relevante, cum ar fi:

"Sfinţenia m-a creat sfânt."
"Bunătatea m-a creat bun."
"Folosul m-a creat folositor."
"Perfecţiunea m-a creat perfect."


Orice atribut care este în acord cu Dumnezeu, aşa cum El însuşi se defineşte, este potrivit pentru a fi folosit. Încercăm astăzi să desfacem definiţia lui Dumnezeu făcută de tine şi s-o înlocuim cu propria Lui definiţie. Vom mai încerca să scoatem în evidenţă faptul că tu eşti parte din definiţia Lui despre Sine Însuşi. După ce ai mai adăugat câteva asemenea gânduri înrudite, încearcă, în cadrul unui scurt interval pregătitor, să laşi deoparte toate gândurile, ca apoi să treci dincolo de toate imaginile şi preconcepţiile pe care le ai despre tine şi să ajungi la adevărul din tine.
Dacă iubirea te-a creat ca pe Sine Însăşi, acest Sine trebuie să se afle în tine. Se află undeva în mintea ta, unde îl poţi găsi.
Vei constata, poate, că va trebui să repeţi ideea de astăzi din când în când, pentru a înlocui gândurile care te distrag.
Vei mai constata, poate, că aceasta nu este suficient şi că ai nevoie să continui adăugarea altor gânduri referitoare la adevărul despre tine însuţi. Poate vei reuşi totuşi să treci de acestea, străbătând intervalul lipsit de gânduri spre conştienţa unei lumini vii în care te recunoşti aşa cum te-a creat Iubirea.
Fii convins că astăzi vei reuşi să aduci această conştientizare mai aproape, indiferent dacă simţi că ai reuşit sau nu. Va fi deosebit de folositor astăzi să exersezi ideea zilei cât se poate de des. Ai mare nevoie să auzi cât mai frecvent adevărul despre tine însuţi, deoarece mintea îţi este atât de preocupată cu false imagini de sine.
Va fi cât se poate de bine să-ţi reaminteşti de patru sau cinci ori pe oră, poate chiar mai des, că:

Iubirea te-a creat ca pe Sine Însăşi.

Ascultă, în această idee, adevărul despre tine însuţi.

În timpul perioadelor mai scurte de exersare, încearcă să-ţi dai seama că toate acestea nu ţi le spune vocea ta firavă şi singuratică. Aici este Vocea pentru Dumnezeu, aducându-ţi aminte de Tatăl şi de Sinele tău. Aici este Vocea Adevărului, înlocuind tot ceea ce îţi spune eul despre tine cu simplul adevăr despre Fiul lui Dumnezeu.
Ai fost creat de Iubire asemenea Ei Însăşi.

Iubirea m-a creat

Last accessed pages

  1. Mă număr printre slujitorii lui Dumnezeu (39)
  2. Mă voi da la o parte să Îi cedez Lui conducerea (40)
  3. Gramatica limbii engleze - Prezentare Generala (211318)
  4. Viitor perfect si Viitorul perfect continuu - Future perfect and Continuous (20850)
  5. Trecut perfect si Trecutul perfect continuu - Past perfect and Continuous (56779)

Popular pages this month

  1. Curs HTML gratuit Tutoriale HTML5 (1301)
  2. Cursuri si Tutoriale: Engleza, Spaniola, HTML, CSS, Php-Mysql, JavaScript, Ajax (998)
  3. Creare si editare pagini HTML (474)
  4. Titluri, Paragrafe, Un nou rand, Linie orizontala (367)
  5. Gramatica limbii engleze - Prezentare Generala (336)