Curs de Miracole

68 - Iubirea nu reproşează nimic.

Tu, care ai fost creat de către Iubire asemenea Ei Însăşi, nu poţi, în acelaşi timp, să ai sentimente ostile şi să-ţi cunoşti Sinele. A avea un resentiment înseamnă să uiţi cine eşti.

A reproşa înseamnă să te considera un trup. A reproşa înseamnă a lăsa eul să-ţi stăpânească mintea şi să condamne corpul la moarte. Poate că nu îţi dai încă bine seama ce efect au reproşurile asupra minţii tale. Ele par să te rupă de Sursa ta şi să te facă diferit de El. Te fac să crezi că El este asemănător cu ceea ce crezi că ai devenit, pentru că nimeni nu îşi poate concepe Creatorul neasemănător lui însuşi.

Desprins de Sinele tău, care rămâne conştient de asemănarea cu Creatorul Său, Sinele tău pare să doarmă, în timp ce acea parte din mintea ta care, în somnul ei, urzeşte iluzii, pare a fi trează. S-ar putea ca toate acestea să pornească de la resentimente? O, da! Pentru că cel care are resentimente neagă faptul că a fost creat de Iubire, iar Creatorul său a devenit pentru el ceva înspăimântător în visul de ură. Cine poate visa la ură, şi să nu fie cuprins de frica de Dumnezeu? Pe cât este de sigur că cei care au resentimente îl vor redefini pe Dumnezeu după propria lor imagine, pe atât este de cert că Dumnezeu i-a creat pe toţi asemenea Lui, definindu-i ca parte din El.
Pe cât este de sigur că cei care au resentimente vor suferi de vinovăţie, pe atât este de cert că cei care vor ierta vor găsi pacea. Pe cât este de sigur că cei care reproşează vor uita cine sunt, pe atât este de cert că cei care vor ierta îşi vor aduce aminte. Oare nu te-ai învoi să-ţi abandonezi reproşurile, dacă ai crede că aşa stau lucrurile? Poate că nu crezi că poţi să renunţi la reproşuri. Asta însă este o simplă problemă de motivaţie. Astăzi vom încerca să aflăm cum te-ai simţi fără ele. Dacă vei reuşi cât de puţin, nu va mai exista niciodată problema motivaţiei.

Începe perioada mai extinsă de exersare prin a-ţi cerceta mintea şi a-i afla pe cei faţă de care nutreşti resentimente majore.

Unele dintre acestea vor fi uşor de găsit. Apoi gândeşte-te la aşa-zisele reproşuri minore, pe care le ai faţă de cei pe care îi placi, ba pe care chiar crezi că îi iubeşti. Te vei lămuri repede că nu există cineva faţă de care să nu nutreşti reproşuri, de un fel sau altul. Acest fapt, în propria-ţi percepţie, te-a lăsat singur în întreg universul. Hotărăşte-te acum să-i vezi pe toţi aceşti oameni ca fiindu-ţi prieteni.
Spune la fiecare în parte, atunci când te adresezi lor:
"Vreau să te văd ca fiindu-mi prieten, ca să-mi aduc aminte că eşti parte din mine, şi să ajung să mă cunosc pe mine însumi."

Petrece restul perioadei de exersare încercând să gândeşti despre tine însuţi ca fiind întru totul împăcat cu oricine şi orice, în siguranţă într-o lume care te ocroteşte şi pe care o iubeşti, la rândul tău. Încearcă să simţi cum te înconjoară siguranţa, plutind deasupra ta şi susţinându-te. Încearcă să crezi, pentru un timp cât de scurt, că nimic nu te poate ofensa nicidecum. Spune în sinea ta, la sfârşitul perioadei de exersare:

"Iubirea nu are resentimente. Atunci când îmi voi lăsa deoparte toate reproşurile Voi şti că sunt în deplină siguranţă."
Perioadele scurte de exersare vor cuprinde o aplicare repetată a ideii de astăzi în forma următoare:
Ori de câte ori apare un gând de reproş la adresa cuiva, fie el prezent fizic sau nu:
"Iubirea nu reproşează nimic. Să nu-mi trădez Sinele."

În plus, repetă ideea de câteva ori pe oră în această formă:
"Iubirea nu are resentimente. Mă voi trezi la Sinele meu, Lăsând deoparte toate reproşurile Şi deşteptându-mă în El."
Iubirea nu reproşează

Last accessed pages

  1. Butoane pentru link-uri folosind o singura imagine si CSS (2816)
  2. Creare documente PDF cu PHP si FPDF (1217)
  3. Jokes - Glume, Bancuri, Humor (2) (15826)
  4. Alphabet and Pronunciation - Alfabetul si pronuntia in limba engleza (59018)
  5. Prezentul simplu si continuu - Present Tense Simple and Continuous (145797)

Popular pages this month

  1. Curs HTML gratuit Tutoriale HTML5 (1301)
  2. Cursuri si Tutoriale: Engleza, Spaniola, HTML, CSS, Php-Mysql, JavaScript, Ajax (998)
  3. Creare si editare pagini HTML (473)
  4. Titluri, Paragrafe, Un nou rand, Linie orizontala (367)
  5. Gramatica limbii engleze - Prezentare Generala (334)