Curs de Miracole

Aceasta este prima lectie din recapitularea a VI-a. Luam o idee în fiecare zi si o exersam cât mai des posibil. Pe lânga intervalul pe care i-l acorzi dimineata si seara, timp de cincisprezece minute cel putin, si rapelurile din ora în ora pe tot parcursul zilei, foloseste ideea între ore cât de des. Fiecare idee în parte ar fi suficienta pentru mântuire. Fiecare ar fi de ajuns sa te elibereze si sa elibereze lumea de fiecare forma de robie, si sa invite amintirea lui Dumnezeu sa revina.
Tinând cont de aceste lucruri, sa începem exersarea, recapitulând cu atentie gândurile pe care ni le-a oferit Spiritul Sfânt în ultimele douazeci de lectii. Fiecare în parte contine întregul curs daca o întelegi, o practici, o accepti si o aplici la toate întâmplarile care par sa aiba loc pe parcursul zilei.
Aceste recapitulari practice sunt concepute în jurul unei teme principale cu care ne începem si ne încheiem fiecare lectie. Iat-o:
Nu sunt un trup. Sunt liber.
Caci sunt tot asa cum m-a creat Dumnezeu.
Cu asta ne începem si ne încheiem ziua. Si o repetam la cumpana dintre ore sau când ne amintim, în rest, ca avem o functie care transcende lumea pe care o vedem. În afara de aceasta si de repetarea gândului special pe care îl exersam în ziua respectiva, nu se prevede nicio forma de exercitiu, cu exceptia renuntarii profunde la tot ce ti se învalmaseste în minte facând-o surda în fata ratiunii, a sanatatii mintale si a simplului adevar.
Nu lasa nici un gând desert sa treaca necontestat. Daca observi vreunul, neaga-i înstapânirea si grabeste-te sa îti asiguri mintea ca nu e ce vrea sa aiba. Apoi las-o încetisor sa renunte la gândul pe care l-ai negat, înlocuindu-l sigur si rapid cu ideea pe care o exersam în ziua respectiva.
Când esti tentat, grabeste-te sa îti proclami libertatea de ispita, spunând:
Nu vreau gândul acesta. Aleg în schimb ...
Repeta apoi ideea zilei si las-o sa înlocuiasca ce-ai gândit.
În afara acestor aplicatii speciale ale ideii fiecarei zile, nu vom mai adauga decât câteva expresii formale sau gânduri concrete pentru a facilita exersarea.

Lectia 201

Nu sunt un trup. Sunt liber.
Caci sunt tot asa cum m-a creat Dumnezeu.

181 - Am încredere în fraţii mei, care sunt una cu mine

Nu există cineva care să nu îmi fie frate. Sunt binecuvântat să fiu una cu universul şi cu Dumnezeu, Tatăl meu, unic Creator al întregului care e Sinele meu, de-a pururi Una cu mine.

Nu sunt un trup. Sunt liber.
Caci sunt tot asa cum m-a creat Dumnezeu.
Lectia 201, Recapitulare 181

Last accessed pages

  1. Notiuni fundamentale despre bazele de date SQL (9654)
  2. Butoane pentru link-uri folosind o singura imagine si CSS (2348)
  3. MySQL Alias si functii (1479)
  4. Lectia 173, Recapitulare 155-156 (9)
  5. Prezentul simplu - Exercitii si teste incepatori (53295)

Popular pages this month

  1. Cursuri si Tutoriale: Engleza, Spaniola, HTML, CSS, Php-Mysql, JavaScript, Ajax (302)
  2. Curs PHP MySQL, Tutoriale si Scripturi PHP (170)
  3. Curs si Tutoriale JavaScript (169)
  4. Curs HTML gratuit Tutoriale HTML5 (165)
  5. Curs CSS Online Tutoriale CSS3 (152)