Curs de Miracole

Miracolele sunt posibile, de fapt se petrec in fiecare clipa deoarece insasi viata e un miracol.
Miracolele rasar dintr-o minte gata de ele si se petrec pentru fiecare la masura lui.
Acest curs pregateste mintea pentru acceptarea miracolelor. Odata acceptate, pot fi daruite si primite.
O baza teoretica asemenea celei oferite in prima parte a cartii (Capitolele de Teorie) constituie cadrul necesar care da înteles exercitiilor zilnice. Practicarea lor însa este cea care va face posibila atingerea scopului acestui curs. O minte neantrenata nu poate realiza nimic. Scopul exercitiilor cursului este tocmai acela de a-ti antrena mintea sa gândeasca de-a lungul liniilor trasate de text.
Exercitiile sunt foarte simple. Nu necesita mult timp si nu conteaza unde le faci.
Perioada de antrenare este de un an. Exercitiile sunt numerotate de la 1 la 365. Nu-ti propune sa faci mai mult de un set de exercitii pe zi.
Volumul de exercitii este împartit în doua sectiuni principale, cea dintâi ocupându-se cu desfacerea felului în care vezi acum, iar a doua cu dobândirea perceptiei adevarate. Cu exceptia perioadelor de recapitulare, exercitiile zilnice sunt organizate în jurul unei singure idei centrale, care este formulata la început. Urmeaza o descriere a procedeelor specifice prin care trebuie aplicata ideea zilei.
Scopul exercitiilor zilnice este sa-ti antreneze mintea într-un mod sistematic în vederea obtinerii unei perceptii diferite a fiecarei fiinte si a fiecarui lucru din lume. Exercitiile sunt concepute sa te ajute la generalizarea lectiilor în asa fel încât sa întelegi ca fiecare dintre ele se poate aplica, în mod egal, la oricine si orice vezi.
Transferul antrenarii în perceptia adevarata nu se desfasoara la fel ca transferul antrenarii caracteristic lumii. Daca s-a realizat adevarata perceptie în legatura cu vreo persoana, situatie sau eveniment, transferul total catre oricine si orice este sigur. Pe de alta parte, o singura exceptie de la perceptia adevarata duce la imposibilitatea realizarii ei în general.
Asadar, singurele reguli generale care trebuie avute în vedere în permanenta sunt:
Mai întâi, exercitiile sa fie practicate cu mare specificitate, asa cum se va indica.
Lucrul acesta te va ajuta sa generalizezi ideile implicate, extinzându-le asupra fiecarei situatii în care te gasesti, la oricine si la orice din ea.
În al doilea rând, încredinteaza-te ca nu vei hotarî, în sinea ta, ca exista unele persoane, situatii sau lucruri la care ideile sunt inaplicabile. S-ar împiedica astfel transferul antrenarii.
Adevarata perceptie, prin însasi natura ei, nu are limite, fiind tocmai opusul felului în care vezi acum.
Scopul general al exercitiilor este acela de a-ti spori capacitatea de a extinde ideile pe care le vei practica, în asa fel încât sa includa totul. Asta nu va solicita nici un efort din partea ta. Exercitiile în sine întrunesc conditiile necesare acestui tip de transfer.
Unele din ideile prezentate în acest volum ti se vor parea greu de crezut, iar altele îti vor parea de-a dreptul alarmante. Nu conteaza. Tot ce ti se cere este sa aplici ideile dupa cum esti îndrumat. Nu ti se cere sa le judeci într-un fel sau altul, ci numai sa le folosesti. Tocmai folosirea lor le va face sa capete sens pentru tine si îti va arata ca sunt adevarate.
Retine doar atât:

Nu e nevoie sa dai crezare ideilor, nu este nevoie sa le accepti, nu este nevoie nici macar sa saluti aparitia lor. Pe unele dintre ele s-ar putea sa le respingi energic. Nimic din toate acestea nu va conta, nici nu le diminua eficacitatea. Nu-ti îngadui sa faci vreo exceptie când aplici ideile din exercitii, si oricare ti-ar fi reactiile fata de ele, foloseste-le. Nu ti se cere nimic mai mult.

Cuprins LectiiRecapitulare Lectiile 1-50

Începând de astazi vom avea o serie de perioade recapitulative. Fiecare din ele se va ocupa de cinci dintre ideile deja prezentate.

Începe ziua citind cele cinci idei, inclusiv comentariile.

Dupa aceea nu este nevoie sa reflectezi asupra lor într-o anumita ordine, dar fiecare trebuie reflectata macar o data.
Dedica fiecarei perioade de practica (de exersare a unei idei) doua minute sau chiar mai mult, gândindu-te, în urma lecturii lor, la idee si la comentariile aferente. Fa-o cât se poate de des de-a lungul zilei. Daca una din cele cinci idei te atrage mai mult decât celelalte, concentreaza-te asupra aceleia. Oricum, la sfârsitul zilei, sa le recapitulezi, neaparat, pe toate înca o data.
În perioadele de exersare, nu este nevoie sa-ti însusesti comentariile ce urmeaza fiecarei idei, nici cuvânt cu cuvânt, nici în amanuntime.
Încearca, mai degraba, sa scoti în evidenta punctul esential si sa te gândesti la el ca facând parte din recapitularea ideii de care se leaga.

Dupa ce ai citit ideea si comentariile aferente, exercitiile se vor face cu ochii închisi si, pe cât posibil, atunci când te afli într-un loc linistit.

Va trebui sa înveti însa sa nu reclami vreun cadru special pentru a aplica ceea ce ai învatat. Vei avea nevoie de ceea ce ai învatat mai ales în situatii care se arata a fi tulburatoare, si nu atât în cele care dinainte par a fi calme si linistite.
Rostul celor învatate este de a-ti da putinta sa aduci cu tine linistea si sa vindeci îndurerarea si zbuciumul. Asta nu se face evitându-le, cautând un liman al izolarii, numai pentru tine.
Vei remarca desigur ca, din ratiuni legate de recapitulare, unele dintre idei nu sunt date întocmai ca în forma lor originala. Foloseste-le asa cum sunt date aici. Nu e nevoie sa te întorci la afirmatiile originale, nici sa aplici ideile asa cum s-a recomandat atunci.

Cuprins Recapitulâri

Exercitii zilnice pentru studenti, 1-60

Last accessed pages

  1. Exercitii zilnice pentru studenti, 121-150 (276)
  2. Lectia 177, Recapitulare 163-164 (64)
  3. Lectia 176, Recapitulare 161-162 (54)
  4. Exercitii zilnice pentru studenti, 151-180 (307)
  5. Cursuri si Tutoriale: Engleza, Spaniola, HTML, CSS, Php-Mysql, JavaScript, Ajax (265060)

Popular pages this month

  1. Cursuri si Tutoriale: Engleza, Spaniola, HTML, CSS, Php-Mysql, JavaScript, Ajax (521)
  2. Gramatica limbii spaniole. Indrumator si prezentare generala (323)
  3. Gramatica limbii engleze - Prezentare Generala (228)
  4. Cursuri limba engleza gratuite si lectii online (223)
  5. Limba spaniola curs online incepatori si avansati (198)