Curs de Miracole

Exercitiile zilnice din cartea Curs de Miracole. Lectiile de la 121 la 140 si recapitularea lor.

Cuprins LectiiRecapitulare Lectiile 121-140

Acum recapitulam din nou, de data aceasta constienti de faptul ca ne pregatim pentru a doua parte a învataturii despre cum poate fi aplicat adevarul.
Recapitulam lectiile recente si gândurile lor reale, într-o maniera care va facilita dobândirea starii de a fi pregatit.
Avem o tema centrala care unifica fiecare pas pe care îl întreprindem în cadrul acestei recapitulari, ce poate fi enuntata simplu prin aceste cuvinte:

Mintea mea contine doar ce gândesc cu Dumnezeu.

Asta este un fapt, si reprezinta adevarul a Ceea ce esti si a Ceea ce Tatal tau este.
Mintea ta contine si pastreaza doar ceea ce gândeste cu Dumnezeu.

Autoamagirile tale nu pot lua locul adevarului. Tot atât de putin, cum un copil, ce arunca un bat în valurile marii, nu poate schimba venirea fluxului si refluxului, încalzirea apei de catre soare, reflexele argintii ale lunii pe oglinda ei, noaptea.
Tinând seama de acestea, începem fiecare perioada de exersare prin a ne pregati mintile pentru întelegerea lectiilor pe care le citim si pentru a sesiza întelesul pe care ni-l ofera.
Începe fiecare zi cu un rastimp dedicat cercetarii mintii tale, ca ea sa afle câta libertate si pace îti poate oferi fiecare idee pe care o vei recapitula în acea zi. Deschide-ti larg mintea si goleste-o de toate gândurile înselatoare, lasând doar acest singur gând sa o ocupe complet, eliminând restul:

"Mintea mea contine doar ce gândesc cu Dumnezeu."

Cinci minute dedicate acestui gând vor fi suficiente ca sa aseze ziua pe traseul marcat de Dumnezeu si sa lasi în seama mintii tale toate gândurile pe care le vei recepta în acea zi.
Ele nu vor proveni numai de la tine, caci toate vor fi împartasite de El. Si astfel, fiecare dintre ele îti va aduce mesajul Iubirii Sale, întorcându-i mesaje ale iubirii tale pentru El.
Dupa ce te-ai pregatit, citeste pur si simplu fiecare din cele doua idei care ti-au fost încredintate spre a fi recapitulate pe ziua în curs.
Închide apoi ochii si rosteste-le rar în sinea ta. Acum nu este rost de graba, întrucât folosesti timpul în scopul care i-a fost harazit. Lasa fiecare cuvânt sa straluceasca în întelesul pe care i l-a daruit Dumnezeu, asa cum ti-a fost dat prin Vocea Sa. Lasa fiecare idee pe care o recapitulezi în acea zi sa-ti aduca darul pe care El l-a depus în ea, ca tu sa-l primesti din partea Sa. Si nu vom folosi în practica noastra alt format decât acesta:
Ora de ora, adu-ti aminte gândul cu care a început ziua si petrece un moment de reculegere împreuna cu el. Repeta apoi, fara graba, cele doua idei de exersat ale zilei, lasându-ti destul timp ca sa vezi darurile menite tie pe care acestea le contin, si îngaduie ca ele sa fie primite acolo unde au fost harazite.
Nu adaugam alte gânduri, ci le lasam pe acestea sa fie mesajele ce sunt.

Si încheiem fiecare zi de exersare din cadrul acestei recapitulari asa cum am început-o.

Repetând mai întâi acel gând care a facut din ziua în curs un prilej special de binecuvântare si fericire pentru noi; si care, prin credinta noastra, a readus lumea din întuneric la lumina, din mâhnire la bucurie, din durere la pace, din pacat la sfintenie.

Cuprins Recapitulâri

Exercitii zilnice pentru studenti, 121-150

Last accessed pages

  1. Stilizare tabele HTML cu CSS (7796)
  2. Creare tabele HTML (16572)
  3. Liste HTML - UL, OL (10228)
  4. Creare formulare (8765)
  5. Coduri pt culori (66842)

Popular pages this month

  1. Curs HTML gratuit Tutoriale HTML5 (1477)
  2. Cursuri si Tutoriale: Engleza, Spaniola, HTML, CSS, Php-Mysql, JavaScript, Ajax (1222)
  3. Creare si editare pagini HTML (598)
  4. Coduri pt culori (481)
  5. Titluri, Paragrafe, Un nou rand, Linie orizontala (357)