Exercitiile zilnice din cartea Curs de Miracole. Lectiile de la 151 la 170 si recapitularea lor.

Cuprins LectiiRecapitulare Lectiile 151-170

Acum recapitulam din nou. De data aceasta suntem gata sa dedicam mai mult timp si efort lucrului pe care îl întreprindem.
Iata gândul care va precede gândurile pe care le recapitulam. Fiecare dintre ele lamureste câte un aspect al acestui gând sau îl ajuta sa devina mai semnificativ, mai personal si mai adevarat, mai apt sa descrie sfântul Sine pe care Îl împartasim si pe care ne pregatim acum sa Îl cunoastem din nou:

Dumnezeu e numai Iubire si, de aceea, tot asta sunt si eu.

Doar Sinele acesta cunoaste Iubirea. Doar Sinele acesta e întru totul consecvent în Gândurile Sale; Îsi cunoaste Creatorul, Se întelege pe Sine, e perfect în cunoasterea Sa si în Iubirea Sa, si nu deviaza niciodata de la starea Sa constanta de uniune cu Tatal Sau si cu Sine Însusi.
Nu am uitat pe nimeni. Ajuta-ma acum sa te conduc înapoi la locul unde a început calatoria, sa mai alegi o data, cu mine.
Impreuna recapitulam aceste gânduri. Impreuna le consacram timpul si efortul nostru. Si împreuna le vom preda fratilor nostri. Dumnezeu nu vrea Cerul sa fie incomplet. Cerul te asteapta, ca mine.
Asa ca lasa recapitularea de fata sa fie darul pe care mi-l dai. Caci de atâta am nevoie sa auzi cuvintele pe care le rostesc si sa le dai lumii. Tu esti vocea mea, ochii mei, picioarele mele, mâinile mele prin care mântuiesc lumea. Sinele din care te chem nu e decât al tau. În fratele tau merg cu tine si tu cu mine.
Lasa recapitularea de fata sa devina un timp în care împartasim o noua traire pentru tine, si totusi una ca timpul de veche, si chiar mai veche.

Dumnezeu e numai Iubire si, de aceea, tot asta sunt si eu

Cu asta ne începem fiecare zi de recapitulare. Cu asta ne îcepem si ne încheiem fiecare interval practic. Si tot cu gândul acesta adormim, pentru a ne trezi din nou cu aceleasi cuvinte pe buze, sa salutam o noua zi. Nu exista gând recapitulat pe care sa nu îl învaluim cu el, si folosim gândurile pentrp a-l tine viu în minte si limpede în amintire pe tot parcursul zilei. In felul acesta, când vom încheia aceasta recapitulare, vom recunoaste adevarul cuvintelor pe care le rostim.
Cuvintele însa nu sunt decât niste auxiliare, care, cu exceptia începutului si sfârsitului intervalelor practice, trebuie folosite.doar pentru a rechema mintea, dupa nevoie, la scopul ei. Ne punem credinta în trairea care ne vine exersând, si nu în mijloacele pe care le folosim. Asteptam trairea si recunoastem ca numai aici sta puterea de convingere.
Folosim cuvintele si încercam tot mereu sa trecem dincolo de ele si sa ajungem la întelesul lor, care le depaseste cu mult sunetul. Sunetul se stinge si dispare, pe masura ce ne apropiem de Sursa întelesului. Si Aici ne gasim odihna.

Cuprins Recapitulâri

Exercitii zilnice pentru studenti, 151-180

Last accessed pages

  1. Conditional IF in Limba Engleza - Fraze Conditionale (53580)
  2. CSS3 transition (567)
  3. Numerele in engleza de la 1 la 20 (1078)
  4. Obiectul Math - Metode pentru operatiuni matematice (402)
  5. Trecut perfect si Trecutul perfect continuu - Past perfect and Continuous (31757)

Popular pages this month

  1. Cursuri si Tutoriale: Engleza, Spaniola, HTML, CSS, Php-Mysql, JavaScript, Ajax (7859)
  2. Curs HTML gratuit Tutoriale HTML5 (6427)
  3. Curs si Tutoriale JavaScript (5355)
  4. Curs PHP MySQL, Tutoriale si Scripturi PHP (5038)
  5. Curs CSS Online Tutoriale CSS3 (4871)