Curs de Miracole

71 - Numai planul Dumnezeiesc de mântuire va funcţiona.

S-ar putea să nu îţi dai seama că eul a alcătuit un plan de mântuire opus celui Dumnezeiesc. Tocmai în acest plan crezi tu. Deoarece este opusul planului Dumnezeiesc, crezi, de asemenea, că a accepta planul lui Dumnezeu în locul celui oferit de eu înseamnă a fi damnat. Pare, desigur, absurd. Însă după ce vom fi examinat mai cu atenţie în ce constă planul eului, poate vei realiza că, oricât de absurd ar fi, chiar crezi în el.
Planul de mântuire al eului se axează pe resentimente. El susţine că, dacă altcineva ar vorbi sau ar acţiona diferit, dacă vreo împrejurare sau întâmplare exterioară s-ar schimba, ai fi mântuit. Astfel, sursa mântuirii este percepută constant ca exterioară ţie.

Fiecare resentiment este o declaraţie şi o afirmaţie în care crezi; care spune:
"Dacă acest lucru (această situaţie) ar fi altfel, aş fi mântuit." Schimbarea minţii, răzgândirea, necesară pentru dobândirea mântuirii, este astfel cerută de la toţi şi toate, cu excepţia ta.

Rolul pe care îl desemnezi propriei tale minţi în acest plan este aşadar, pur şi simplu, acela de a determina ce anume, în afara ei însăşi, trebuie să se schimbe, dacă este să fii mântuit. Conform acestui plan dement, orice sursă de mântuire percepută este acceptabilă, cu condiţia să nu izbutească. Acest lucru garantează continuarea căutării neroditoare, întrucât persistă iluzia că, deşi aceste speranţe au fost mereu înşelate, există încă motive de speranţă în alte locuri şi în alte lucruri. O altă persoană îţi va sluji mai bine; o altă situaţie îţi va oferi totuşi succes.
Astfel se prezintă planul de mântuire al eului. Poţi vedea, desigur, cât de bine este în strictă concordanţă cu doctrina de bază a eului: "Caută, dar nu găsi." Fiindcă, ce altceva ar putea garanta mai sigur că nu vei găsi mântuirea decât prin canalizarea tuturor eforturilor tale spre căutarea ei acolo unde nu se află?
Planul de mântuire Dumnezeiesc izbuteşte tocmai pentru că, urmându-i îndrumarea, cauţi mântuirea acolo unde se află. Însă dacă este să reuşeşti, Dumnezeu promiţându-ţi că aşa va fi, trebuie să binevoieşti să o cauţi numai acolo. Altfel scopul îţi este împărţit şi vei încerca să urmezi două planuri de mântuire care sunt diametral opuse în toate privinţele. Rezultatul îţi poate aduce numai derută, nefericire şi un sentiment profund al ratării şi disperării.
Cum poţi scăpa de toate acestea? Foarte simplu. Ideea de astăzi este răspunsul. Numai planul de mântuire Dumnezeiesc va izbuti. Nu poate exista nici un conflict real în această privinţă, deoarece nu există nici o alternativă posibilă la planul lui Dumnezeu, care să te mântuiască. Al Său este unicul plan a cărui rezolvare este certă. Al Său este unicul plan care trebuie să reuşească.
Să exersăm astăzi recunoaşterea acestei certitudini. Şi să ne bucurăm că există un răspuns la ceea ce pare să fie un conflict fără nici o rezolvare. Toate lucrurile Îi sunt posibile lui Dumnezeu. Mântuirea trebuie să fie a ta, datorită planului Său, care nu poate da greş.
Începe cele două perioade de exersare mai lungi, gândindu-te la ideea de astăzi şi dându-ţi seama că ea conţine două părţi, fiecare aducându-şi contribuţia la întreg în mod egal.

Planul lui Dumnezeu pentru mântuirea ta va izbuti; alte planuri nu.

Nu te lăsa pradă depresiei sau mâniei pentru a doua parte a afirmaţiei; ea este inerentă primei părţi. Iar în prima parte se află deplina eliberare de toate încercările tale demente şi de propunerile nebuneşti pentru a te elibera. Ele au dus la deprimare şi mânie; însă planul lui Dumnezeu va reuşi. Va duce la eliberare şi bucurie.
Amintindu-ţi acestea, să dedicăm restul perioadelor de practică mai lungi rugăminţii adresate lui Dumnezeu de a ne dezvălui planul Său. Întreabă-l foarte concret:

"Ce ai vrea să fac?"
"Unde ai vrea să mă duc?"
"Ce ai vrea să spun şi cui?"

Acordă-I Lui toată iniţiativa pe tot restul perioadei de practică şi lasă-L să-ţi spună ce ai de făcut în planul Său pentru mântuirea ta. Îţi va răspunde pe măsura bunăvoinţei tale de a-I auzi Vocea. Nu refuza să auzi. Însăşi faptul că faci exerciţiile dovedeşte că binevoieşti, într-o oarecare măsură, să auzi. Este suficient pentru aţi revendica dreptul la răspunsul lui Dumnezeu.

În perioadele de exersare mai scurte, spune deseori în sinea ta că: Planul de mântuire al lui Dumnezeu, şi numai al Său, va izbuti.

Încearcă să-ţi aminteşti ideea zilei de vreo şase sau şapte ori pe oră.
Nici nu ar putea exista un mod mai bun de a petrece o jumătate de minut (sau mai puţin), decât reamintindu-ţi Sursa mântuirii tale, văzând-o acolo unde se află.

Fii atent la toate tentaţiile de a avea resentimente şi răspunde-le cu această formă a ideii de astăzi:

"Resentimentele sunt opusul planului Dumnezeiesc de mântuire. Însă numai planul Lui va izbuti."

Numai planul Dumnezeiesc va funcţiona

Last accessed pages

  1. Mă număr printre slujitorii lui Dumnezeu (39)
  2. Mă voi da la o parte să Îi cedez Lui conducerea (40)
  3. Gramatica limbii engleze - Prezentare Generala (211318)
  4. Viitor perfect si Viitorul perfect continuu - Future perfect and Continuous (20850)
  5. Trecut perfect si Trecutul perfect continuu - Past perfect and Continuous (56779)

Popular pages this month

  1. Curs HTML gratuit Tutoriale HTML5 (1301)
  2. Cursuri si Tutoriale: Engleza, Spaniola, HTML, CSS, Php-Mysql, JavaScript, Ajax (998)
  3. Creare si editare pagini HTML (474)
  4. Titluri, Paragrafe, Un nou rand, Linie orizontala (367)
  5. Gramatica limbii engleze - Prezentare Generala (336)