Curs de Miracole

69 - Resentimentele mele ascund lumina lumii din mine.

Nimeni nu poate contempla ceea ce ascund reproşurile tale. Deoarece resentimentele tale ascund lumina lumii din tine, fiecare stă în întuneric, cu tine alături. Dar pe măsură ce vălul nemulţumirilor tale se ridică, eşti eliberat împreună cu ceilalţi. Fă-l acum părtaş la mântuirea ta pe cel ce ţi-a stat alături pe când erai în iad. El îţi este frate în lumina lumii, care vă mântuieşte pe amândoi. Să facem astăzi o nouă încercare sinceră de a ajunge la lumina lumii din tine. Înainte de a întreprinde aceasta în cadrul perioadei de exersare mai extinse, să dedicăm câteva minute reflectării asupra a ceea ce încercăm să facem.
Încercăm, literalmente, să venim în contact cu mântuirea lumii. Încercăm să vedem dincolo de vălul de întuneric care o ţine ascunsă. Încercăm să facem ca vălul să fie ridicat şi să vedem lacrimile Fiului lui Dumnezeu dispărând în lumina soarelui.
Să începem astăzi perioada mai lungă de exersare prin deplina convingere că aşa este şi cu hotărârea sinceră să ajungem la ceea ce ne este mai scump decât toate.
Mântuirea este singura noastră nevoie. Nu există alt rost aici şi nici o altă funcţie de îndeplinit. Învăţarea mântuirii ne este singurul ţel. Să încheiem astăzi străvechea căutare, găsind lumina din noi şi purtând-o la vedere, ca oricine s-o vadă şi să se umple de bucurie.
Într-o mare de linişte, cu ochii închişi, încearcă să te desprinzi de întregul conţinut care îţi ocupă, de obicei, conştienţa. Gândeştete la mintea ta ca la un vast cerc înconjurat de un strat de nori grei şi întunecaţi. Nu poţi vedea decât norii, pentru că pari a sta în afara cercului şi întru totul despărţit de el.
De unde stai, nu ai nici un motiv să crezi că există o lumină strălucitoare ascunsă îndărătul norilor. Norii par a fi singura realitate. Ei par a fi tot ce se poate vedea. Din acest motiv tu nu încerci să treci prin ei şi dincolo de ei, acesta fiind singurul mod de a te convinge cu adevărat de lipsa lor de substanţă. Vom face astăzi această încercare.
După ce te-ai gândit la importanţa a ceea ce încerci să faci pentru tine şi pentru lume, încearcă să te aşezi într-o linişte desăvârşită, amintindu-ţi doar de cât de mult doreşti să ajungi la lumina din tine, astăzi - acum! Hotărăşte-te să treci dincolo de nori.
Întinde-ţi mâna şi atinge-i, mental. Dă-i la o parte cu mâna: simte cum ţi se aşează pe obraji, pe frunte, pe pleoape, pe măsură ce treci prin ei. Mergi mai departe; norii nu te pot opri.
Dacă faci corect exerciţiile, vei începe să ai senzaţia de a fi ridicat şi purtat înainte.
Micul tău efort şi slaba ta hotărâre cheamă puterea universului în ajutorul tău, iar Dumnezeu însuşi te va înălţa din întuneric în lumină. Eşti în acord cu Voia Sa. Nu poţi da greş, pentru că voia ta este şi a Lui.Ai încredere astăzi în Tatăl tău şi fii sigur că te-a auzit şi ţi-a răspuns. S-ar putea să nu Îi recunoşti deocamdată răspunsul, dar poţi fi cum nu se poate mai sigur că el ţi se dă şi că îl vei primi cu siguranţă. În timp ce încerci să treci prin nori spre lumină, caută să-ţi păstrezi în minte această încredere. Caută să-ţi aduci aminte că îţi împreunezi, în sfârşit, voia ta cu cea a lui Dumnezeu. Caută să-ţi păstrezi limpede în minte gândul că ceea ce întreprinzi cu Dumnezeu trebuie să reuşească. Apoi, lasă puterea lui Dumnezeu să lucreze în tine şi prin tine, ca să se facă Voia Sa şi a ta.
În perioadele mai scurte de exersare, pe care vei vrea să le faci cât mai des posibil, având în vedere importanţa ideii de astăzi pentru tine şi fericirea ta.

Adu-ţi aminte că resentimentele tale ascund lumina lumii de propria-ţi conştienţă. Adu-ţi aminte, de asemenea, că nu o cauţi de unul singur şi că ştii cu siguranţă unde să o cauţi.

Spune, deci:

"Resentimentele mele ascund lumina lumii din mine. Nu pot vedea ce am ascuns. Dar vreau, ce am ascuns să-mi fie revelat. Pentru mântuirea mea şi mântuirea lumii."

Dacă eşti ispitit să ai ceva împotriva cuiva de-a lungul zilei de astăzi, ia aminte să-ţi spui:

"Dacă nutresc acest reproş, lumina lumii îmi va fi ascunsă."

Reproşurile mele ascund lumina din mine

Last accessed pages

  1. Exercitii engleza - English Tests and exercises - Grammar (110239)
  2. Lectii audio-video de limba engleza (24012)
  3. Sufixele ful, less si nees - Test engleza (4568)
  4. AJAX cu JSON (839)
  5. Gramatica limbii engleze - Prezentare Generala (210896)

Popular pages this month

  1. Curs HTML gratuit Tutoriale HTML5 (1478)
  2. Cursuri si Tutoriale: Engleza, Spaniola, HTML, CSS, Php-Mysql, JavaScript, Ajax (1222)
  3. Creare si editare pagini HTML (598)
  4. Coduri pt culori (481)
  5. Titluri, Paragrafe, Un nou rand, Linie orizontala (357)