Pentru inceput, pentru a demonstra cat de usor este lucrul in Adobe Flash, mai ales pentru elementele simple, iata cat de simplu poate fi creata o animatie Flash, in doar cateva miscari.
Efectuati pasii urmatori:
Un fisier Flash se numeste in general document. Documentele Flash sunt salvate (meniul File -> Save, sau Ctrl+S) cu extensia ".fla".
Fisierele ".fla" contin toate informatiile necesare pentru ca respectivul document Flash sa poata fi deschis si modificat cu programul Adobe Flash.
- De exemplu, pentru a salva animatia facuta si prezentata mai sus, apasati Ctrl+S (sau meniul File -> Save), apoi, in fereastra care apare alegeti directorul in care sa fie salvat documentul, dati-i un nume sugestiv (ca mai tarziu sa stiti despre ce e vorba), de exemplu "prima_animatie.fla" si apasati Save. Documentul creat si elementele din el sunt salvate.
Astfel, oricand se pot efectua modiificari, adaugari la aceasta animatie prin deschiderea documentului ".fla" salvat, cu aplicatia Adobe Flash, apasand Ctrl+O (sau din meniul File -> Open).
Pentru a adauga intr-o pagina Web continutul Flash creat intr-un document (.fla), trebuie ca acesta sa fie Exportat cu extensia ".swf", din meniul File -> Export si Export Movie. Prin aceasta se va obine un fisier cu extensia ".swf" ce contine animatia, efectele sau ce a fost creat in respectivul document ".fla", si care sunt recunoscute si afisate de Flash Player-ul instalat in browser.
Continutul fisierului ".swf" poate fi inclus intr-o pagina web folosind urmatorul cod (X)HTML:
In afara de formatul initial de salvare (Flash CS5 Document (*.fla)), documentul Flash poate fi salvat (de la File -> Save sau File -> Save As) ca:
- Flash CS4 Document (*.fla) - Util daca acel document trebuie ulterior deschis si prelucrat cu versiunea Adobe Flash CS4
- Flash CS5 Uncompressed Document (*.xfl) - Acest format va crea un director cu un fisier ".xfl" si alte tipuri de fisiere (JPG, XML, DAT) ce vor contine informatii despre acel document Flash, care pot fi folosite si in alte programe, precum Adobe InDesign si Adobe After Effects.
- Documentul Flash poate fi salvat si ca Template, de la meniul File -> Save as Template. Acesta va putea fi apoi deschis si folosit din libraria cu Template-uri, de la meniul File -> New, iar in fereastra care apare se alege categoria "Templates".
Pe langa optiunea de export ca fisier ".swf", exista inca o modalitate de export des utilizata, si anume Export Image. Cu aceasta se poate crea o imagine a scenei curente de lucru (cu toate desenele din cadrul ei), salvata in fisiere cu format: bmp, jpg, jpeg, gif sau png. Pentru aceasta, se alege meniul File -> Export -> Export Image, iar in fereastra care apare se poate alege directorul si tipul (extensia) fisierului cu imaginea salvata.
<link href="/templ/style.css" rel="stylesheet" type="text/css" />
h2 { font-size: 1em; }
document.getElementById("someID").innerHTML = "Continut HTML";
$str = "http://CoursesWeb.net/"; $nr_chr = strlen($str); echo $nr_chr; // 22
(In limba engleza adjectivele au aceeasi forma pt. ambele genuri) The snow is white. - Zapada e alba.
La nieve es blanca. - Zapada e alba.