Teoretic, se poate taia si copia elemente grafice din orice program si apoi adaugate in documentul Flash.
De exemplu, o imagine deschisa cu Microsoft Paint; se poate selecta o portiune (sau toata) cu "Ctrl+C" din imaginea aflata in Microsoft Paint, apoi, in Adobe Flash se alege Edit -> Paste in Center (sau "Ctrl+V"), copiind astfel imaginea din Paint in Scena Flash.
O ata metoda pentru a adauga imagini (din fisiere de tip: ai, bmp, gif, jpg, png, psd) in documentul Flash este utilizarea optiunii Import, din meniul File -> Import se alege Import to Stage (rapid, Ctrl+R) sau Import to Library.
- "Import to Stage" va adauga imaginea aleasa si in scena si in Panoul Library, iar "Import to Library" va adauga imaginea doar in Panoul Library.
Daca numele fisierului cu imaginea (poza) importata face parte dintr-o serie de fisiere cu nume secventiale (ex." img_02.jpg, img_03.jpg, img_04.jpg), Flash le poate importa pe toate odata (fiecare in cate un Frame in Scena). Recunoscand numele secventiale, Flash va afisa o fereastra (ca cea de jos) cu optiunile de a alege importarea tuturor acelor fisiere sau doar a celui ales.
Fie prin copiere direct din alt program, fie prin "Import", imaginea adaugata in documentul Flash este adaugata si in Panoul Library.
- Daca imaginea adaugata in Flash este stearsa din Scena, aceasta ramane in Library si poate fi oricand folosita.
- Daca imaginea adaugata in Flash este stearsa din Panoul Library, aceasta va fi stearsa si din Scena.
Cea mai simpla modificare ce se poate aplica imaginilor copiate /importate este dimensionarea si rotirea lor, cu "Free Transform".
Desenele facute direct in Flash, in modul "Object Drawing" folosesc grafica prin Vector. Daca Adobe Flash recunoaste imaginea importata ca fiind o "imagine vector" (precum cele facute cu Adobe Illustrator) cu linii si forme distincte, aceasta poate fi editata in continuare in Flash cu instrumentele lui.
Daca imaginea e de tip "Bitmap", trebuie facute anumite ajustari, deoarece Flash recunoaste imaginile Bitmap ca o "pata" de pixeli nedefiniti. Adobe Flash are cateva optiuni pentru a lucra cu "bitmaps": le poate transforma intr-o "Forma" (ca o umplere facuta cu "Merge Drawing"), imparti in grafica vectoriala sau transforma in "Symbols".
- Transformare Bitmap in Forma /Umplere
Aceasta transformare se face cu optiunea Break Apart. Se da click pe imaginea din scena si se alege meniul Modify -> Break Apart (sau Ctrl_B). Va transforma imaginea intr-o umplere editabila, la care se pot aplica instrumentele de selectie si desenare din bara cu unelte pt. desen.
- Transformare Bitmap in Vectori
Se selecteaza imaginea si apoi se da click pe meniul Modify -> Bitmap -> Trace Bitmap.
Aceasta transformare depinde de complexitatea imaginii, a formelor si liniilor, precum si de numarul de culori din ea. In functie de acestea, Flash recunoaste formele si le transforma in grafica vectoriala sau poate transforma imaginea in mai multe parti de Forme (Shape).
Cu cat imaginea are mai putine culori si forme precis conturate, cu atat sunt mai bine recunoscute si transformate de Flash.
- Partile Shape (Forma) pot fi transformate in desene vectoriale din meniul Modify -> Combine Objects -> Union
Daca nu se intentioneaza aplicare vreunui efect de culoare, ci obtinerea unui fisier de dimensiuni cat mai mici; la transformarea in Symbol, in loc de "Movie Clip" se alege tipul Graphic.
O metoda indicata pentru obtinerea unor fisiere Flash cat se poate de mici cand in ele au fost importate imagini, care cresc considerabil marimea fisierului, este optimizarea imaginilor importate, prin compresie.
- Pentru aceasta trebuie ca imaginea sa fie importata doar in panoul Library (de la File -> Import -> Import to Library), sau daca e adaugata si in Scena, sa fie stearsa din Scena fiindca imaginea ramane adaugata in Library.
- In panoul Library se da click dreapta pe imaginea importata si se alege Properties, se va deschide o fereastra cu diferite optiuni pt. compresie /optimizare (vedeti in imaginea urmatoare).
Daca aceeasi imagine trebuie folosita de mai multe ori, in mai multe locuri in documentul Flash, este indicat tragerea ei de fiecare data din panoul Library, in loc de a folosi "Copy-Past". Deoarece, multiplicarea imaginii prin copiere (Copy-Past) mareste dimensiunile fisierului, pe cand, daca e luata din Library, va fi ca si cum este folosita o singura data.
Cand o imagine este importata in documentul Flash, pe langa faptul ca este adaugata in panoul Library, acea imagine este adaugata si in Paleta de Culori (pe randul cu efectele Gradient). Astfel, poate fi aleasa si folosita in desene ca orice culoare din Paleta de Culori (vedeti imaginea urmatoare).In afara de poze si imagini, pot fi importate si adaugate in continutul Flash si alte tipuri de fisiere, in special multimedia, cum ar fi: AVI, EPS, FLV, MP3, MP4, PDF, SWF
<table><tr> <th>Title 1</th> <th>Title 2</th> </tr></table>
.some_class { line-height: 150%; }
document.getElementById("id_button").onclick = function(){ window.open("http://coursesweb.net/"); }
$ar_dir = scandir("dir_name"); var_export($ar_dir);
He will sleep there. - El va dormi acolo.
Él dormirá allí. - El va dormi acolo.