Instructiunile repetitive se folosesc atunci cand se doreste efectuarea unei comenzi de mai multe ori.
Instructiunea for() (denumita si bucla for()) poate fi conasiderata cea mai des folosita instructiune repetitiva. In ActionScript 3 putem folosi bucla "for()" cu mai multe variante:
Aceasta are urmatoarea forma generala:
var total:int = 1; // Se defineste o variabila
// Se executa o bucla "for()" de 4 ori, care dubleaza mereu "total"
for(var i:int=0; i<4; i++)
{
total *= 2;
trace(total);
}
// In Output afiseaza 2 4 8 16
- Dupa ce e difinita variabila "total", la instructiunea "for()" se atribue unei variabile 'i' valoarea 0, se verifica conditia (i<4) care este adevarata si se executa corpul instructiunii (dintre acolade).// Se defineste o variabila de tip Array var arr:Array = ['site', 'cursuri', 'tutoriale']; // Se parcurge Array-ul, de la 0 (primul element) // pana la numarul de elemente din Array (aflat cu "arr.length") for(var i:int=0; i<arr.length; i++) { // Afiseaza in Output fiecare element parcurs, // aflat cu numarul de ordine "i" (care e incrementat la fiecare executie a buclei) trace(arr[i]); } // In Output afiseaza "site cursuri tutoriale"- Variabila de tip Array va fi prezentata amanuntit in lectiile urmatoare. Explicatiile necesare pentru obiectul acestei lectii sunt cele din cod.
In interiorul instructiunii for (ca si la instructiunea "if"), intre acolade pot fi introduse si alte instructiuni "for", sau alte instructiuni conditionale, acest lucru se numeste imbricarea instructiunilor.
Pentru utilizarea acestei instructiuni trebuie sa aveti cunostinte despre obiectele ActionScript asa ca va trebui sa reveniti asupra ei dupa ce le veti invata - in lectiile urmatoare .
Cu "for ... in" se poate afla numele fiecarui element dintr-un obiect sau cheie din Array si se executa cate un set de instructiuni pentru fiecare element sau proprietate parcursa. Daca obiectul nu are nici o proprietate nu se desfasoara nici o repetare.
Instructiunea "for ... in" are urmatoarea forma generala:
// Se defineste un obiect var obj:Object = {'site':'marplo.net', 'gen':'cursuri', 'web':'tutoriale'}; // Cu "for ... in" se parcurge Obiectul for(var elm:String in obj) { // Se aplica "trace()", care, pentru fiecare element curent parcurs // returneaza numele si valoarea lui trace(elm+ ' - '+ obj[elm]); // obj[elm] returneaza valoarea elementului din "obj" care are numele dat de "elm" } // In Output va afisa: "gen - cursuri site - marplo.net web - tutoriale"
Aceasta este o alta versiune a lui "for ... in", noua in ActionScript 3.
Sintaxa generala este:
// Se defineste un obiect var obj:Object = {'site':'marplo.net', 'gen':'cursuri', 'web':'tutoriale'}; // Cu "for each ... in" se parcurge Obiectul for each (var elm:Object in obj) { // Se aplica "trace()", care, pentru fiecare element curent parcurs returneaza valoarea lui trace(elm); } // In Output va afisa: "tutoriale cursuri marplo.net"- Diferenta se observa la "trace(elm)", aici "elm" a returnat continutul (valoarea) elementului, pe cand la "for ... in" returna numele lui.
<input type="number" name="points" min="5" max="80" />
#id { filter:alpha(opacity=40); /* for IE */ opacity:0.4; }
var num = 12.84567; alert( num.toPrecision(3) ); // 12.8
$lang =[10=>"PHP", 20=>"JavaScript", "site"=>"coursesweb.net"); shuffle($lang); var_export($lang); // array (0=>"coursesweb.net", 1=>"PHP", 2=>"JavaScript")
She is the best in our class. - Ea este cea mai buna din clasa noastra.
Él es el mejor en nuestra clase. - El este cel mai bun din clasa noastra.