Beneficii la folosirea claselor si obiectelor?

Aici este locul unde puteti scrie despre orice probleme /intrebari, in limita bunului simt, care nu au legatura cu subiectele din celelalte forumuri, sau cu materialele de pe site.
Stefan
Mesaje: 117

Beneficii la folosirea claselor si obiectelor?

Salut, am inceput sa citesc pe site despre clase si functii si mi-am pus intrebarea: ce beneficii sunt in folosirea acestora si in ce le-as putea folosi? Adica momentan chiar nu ma gandesc cum si de ce le-as folosi in site-ul meu si ce beneficii mi-ar aduce? Mai simplu mi se pare sa folosesc mai simplu functiile..

MarPlo
Practic, o clasa e un grup de functii si variabile care functioneaza impreuna pentru un anumit scop. Iar obiectele sunt modul prin care poate fi folosita o clasa, fara a fi nevoie de modificari la clasa.
Pentru site-uri simple, de cateva pagini, si fara alte aplicatii distincfte, e mai simplu doar cu functii.
Dar site-uri mai complexe, cum ar fi cu aplicatie de inregistrare, punctaje, statistici si alte sisteme este indicat construirea lui pe baza de clase si obiecte.
Beneficiile sunt pe termen lung:
1. O clasa e mai usor de refolosit fara alte modificari la ea; modificari se pot face la nivel de obiect.
2. Ajuta la o mai buna structurare a componentelor site-ului.
3. Se pot face modificari la o anumita componenta fara a afecta pe celelalte.

De exemplu, la un site in care vrei sa ai o statistica cu numar de vizite si accesari, se face o clasa pentru acest modul si o poti folosi fara a umbla sa modifici alte functii din scripul intreg.
Apoi, aceasta componenta o poti folosi si la un alt site, fara sa fie evoie sa scrii alt cod pentru acelasi sistem adaptat la acel site.

- In final, beneficiile ai sa le descoperi dupa un timp de experienta in lucru cu clase si obiecte; si depind de modul cum inveti sa le structurezi.