Salut,
Am un formular cu action="fisier.php" iar la butonul submit am onclick="verifica();". Cum fac ca daca functia verifica() returneaza false sa nu se mai faca submit? Multumesc.
blocare submit la onclick in formular
-
blocare submit la onclick in formular
MarPlo
Salut
Se pune:
Iar numeFun() sa aibe return false cand nu vrei sa continue executia.
Totusi, in cazul formularelor, corect e sa folosesti 'onsubmit' in elementul <form> daca vrei sa "controlezi" procesul Submit.
Exemplu:
Demo:
Se pune:
Cod: Selectaţi tot
onclick="return numeFun()"
Totusi, in cazul formularelor, corect e sa folosesti 'onsubmit' in elementul <form> daca vrei sa "controlezi" procesul Submit.
Exemplu:
Cod: Selectaţi tot
<form action="script.php" method="post" onsubmit="return verifica(this)">
<input type="text" name="nume" value="123" />
<input type="submit" value="Send" />
</form>
<script>
//check data in $frm (the form to submit)
function verifica(frm){
if(frm.nume.value ==12) return true;
else {
alert('no send');
return false;
}
}
</script>
andras
Abia acum formularele mele lucreaza bine. Aveam mai multe si nu raspundeau corect la validarea unor cimpuri, nu reuseam sa controlez submit-ul, dar acum e ok. Multumesc!
Subiecte similare
- Eroare la un formular cu PHP
PHP - MySQL - XML Primul mesaj
Salut. Am si eu o problema. In primul rand nu stiu daca am postat unde trebuie si am cautat pe forum ceva asemanator cu problema mea insa nu am...Ultimul mesaj
Am rezolvat. Multumesc oricum pentru timpul acordat. Am folosit phpmailer pt ca cei de unde am webhostul asa lucreaza. Multumesc inca o data ! - Formular de contact cu upload imagini
Scripturi de pe site Primul mesaj
Salutare si la multi ani!Ultimul mesaj
Revin cu o intrebare pentru scriptul formular de contact, de la pagina: marplo.net/php-mysql/formular_contact
Este...
M-am uitat pe codul din formularul de contact.
Am decis sa nu ma complic cu asa multe adaugari si verificari in acel script.