Salut MarPlo
Am si eu neovie de ajutor, daca ma poti ajuta. Cum fac sa completez un camp dintr-un formular cu date din link ? presupun ca trebuie precizat un tag, dar cum mai exact .. un mic exemplu, sper sa nu se considere reclama .. accesand acest ladys.ro/venit.php?affId=VD8Y36Zc, apoi dand la inregistrare se completeaza automat campul COD .. multumesc frumos
completare camp din formular cu date din link
-
completare camp din formular cu date din link
MarPlo
Salut
In exemplu din site-ul dat ca model procedura e urmatoarea (trebuie sa cunosti putin PHP):
1. - Cand se acceseaza linkul, scriptul de pe server retine in $_SESSION codul din link.
In php, asa:
2. - In urmatoarea pagina in care e casuta unde trebuie adaugat codul, se preia din sesiune.
Cam asa:
In exemplu din site-ul dat ca model procedura e urmatoarea (trebuie sa cunosti putin PHP):
1. - Cand se acceseaza linkul, scriptul de pe server retine in $_SESSION codul din link.
In php, asa:
Cod: Selectaţi tot
$_SESSION['affid'] = $_GET['affid'];
Cam asa:
<input type="text" name="nume" value="<?php if(isset($_SESSION['affid'])) echo $_SESSION['affid']; ?>" />
adytzul89
Multumesc frumos de raspuns rapid. Corect nu sunt priceput la php, catusi am idee..am un formular in php
asa arata php-ul
asa arata in html
Modificarile mele:
in php:
si in html:
Cand accesez www. adresamea.ro/contact.php?username=ceva .. nu imi completeaza campu username ..
Ma poti ajuta, te rog frumos
PS. nu tineam neaparat sa fie exemplu ca acel dat de mine..
if (!empty($_POST['username'])) {
$username = stripslashes(strip_tags($_POST['username']));
$_SESSION['username'] = $username;
} else {
$username = NULL;
$_SESSION['username'] = '';
$erori[] = 'Nu ati completat campul <strong>Username</strong>.';
}
<div>
<label for="username">Username:</label>
<input type="text" name="username" id="username" value="<?php echo $_SESSION['username']; ?>" onmousedown=" this.value='' " />
</div>
Modificarile mele:
in php:
$_SESSION['username'] = $_GET['username'];
} else {
$username = NULL;
}
<div>
<label for="username">Username:</label>
<input type="text" name="username" id="username" value="<?php if(isset($_SESSION['username'])) echo $_SESSION['username']; ?>" onmousedown=" this.value='' " />
</div>
Ma poti ajuta, te rog frumos
PS. nu tineam neaparat sa fie exemplu ca acel dat de mine..
claUdiu
$_SESSION['username'] = $_POST['username'];
} else {
$username = NULL;
}
Se spune ca...."omul tot invata in viata". Dar...Totusi...Trebie sa ne oprim undeva, nu?
MarPlo
Daca ai "amestecuri" de $_GET si $_POST in cod, ca sa nu le incurci, foloseste in locul lor $_REQUEST, pentru ambele (la ce ai tu, $_REQUEST['username']).
- Cand lucrezi cu $_SESSION, la inceputul fisierului PHP trebuie sa ai session_start(); , vezi si lectia despre Sesiuni din Cursul PHP.
- Cand lucrezi cu $_SESSION, la inceputul fisierului PHP trebuie sa ai session_start(); , vezi si lectia despre Sesiuni din Cursul PHP.
adytzul89
Am inteles..stiu ca ceea ce am facut e o prostie, dar tot nu reusesc. Nu ma descurc. Daca poate cineva sa se uite peste cod, si sa imi lase ce trebuie editat as fi recunoscator. Sursa catre fisier este www.uploading.com/files/dm6b38am/contact.php/. Multumesc frumos
MarPlo
Nu ai inteles ce am scris: Se inlocuieste peste tot in cod, doar $_GET si $_POST cu $_REQUEST, Nu $_SESSION .
Daca nu stii, vezi ca sunt lectii gratuite de php pe site, cum ar fi: Utilizare formulare, si alte multe pe net. Site-ul acesta e de cursuri gratuite pentru cine vrea sa invete, si mai studiaza lectiile si tutorialele din el.
Daca nu e facut de tine codul, apeleaza la cel care l-a facut.
Daca nu stii, vezi ca sunt lectii gratuite de php pe site, cum ar fi: Utilizare formulare, si alte multe pe net. Site-ul acesta e de cursuri gratuite pentru cine vrea sa invete, si mai studiaza lectiile si tutorialele din el.
Daca nu e facut de tine codul, apeleaza la cel care l-a facut.
adytzul89
Multumesc pentru raspunsuri, MarPlo..am facut cum ai zis in ultimu post dar nu mi-a iesit, poate nu am facut bine, dar am rezolvat altfel, am adaugat la input dorit adaugand: Si cand se apeleaza: formular.php?ID=ceva, este totul ok, afiseaza in camp.
Multumesc din nou pentru ajutor
value="<?php echo $_GET['ID']; ?>"
Multumesc din nou pentru ajutor
Subiecte similare
- Link deschis in Popup modal
JavaScript - jQuery - Ajax Primul mesaj
Salut,Ultimul mesaj
nu gasesc cum sa fac un popup modal genul asta: solodev.com/blog/web-design/how-to-make-an-external-link-pop-up-modal.stml
Dar cand dau...
am gasit ceva dar nu e functional cum trebuie,momentan am facut asa
<a href= <?php echo /privat&who=$chat... - Eroare la un formular cu PHP
PHP - MySQL - XML Primul mesaj
Salut. Am si eu o problema. In primul rand nu stiu daca am postat unde trebuie si am cautat pe forum ceva asemanator cu problema mea insa nu am...Ultimul mesaj
Am rezolvat. Multumesc oricum pentru timpul acordat. Am folosit phpmailer pt ca cei de unde am webhostul asa lucreaza. Multumesc inca o data ! - Formular de contact cu upload imagini
Scripturi de pe site Primul mesaj
Salutare si la multi ani!Ultimul mesaj
Revin cu o intrebare pentru scriptul formular de contact, de la pagina: marplo.net/php-mysql/formular_contact
Este...
M-am uitat pe codul din formularul de contact.
Am decis sa nu ma complic cu asa multe adaugari si verificari in acel script. - Adaugare orar zilele saptamanii in baza de date
PHP - MySQL - XML Primul mesaj
SalutUltimul mesaj
Am o baza de date cu toate locatiile
location_id | name |address |telephone | open
Si un formular prin care incarc datele in bd....
Treaba cu adaugare json in mysql e simpla, se rezuma la adaugarea unui sir care contine ghilimele duble.
Problema la tine e ca acele ghilimele sunt...