Creare script cu subiecte si comentarii la ele

Discutii despre script-uri si coduri PHP-MySQL, precum si lucru cu XML in PHP.
cata1241

Creare script cu subiecte si comentarii la ele

Salut tuturor
Vreau sa fac si eu un forum simplu cu topicuri si replays fara category, dar nu stiu cum sa selectez din baza de date toate, sa zicem comentariile unui subiect anume.
Ce am incercat eu pana acuma nu a reusit sa va explic:

topics----

Cod: Selectaţi tot

topic_id   Primary Key AI
username varchar
title varchar
content text
replays----

replay_id  Primary key AI
topic_id int
username varchar
message text
Deci in momentul in care fac un subiect nou, sa zicem acela primeste: topic_id = 1(din topics).
Apoi cand cineva lasa un comentariu la acel mesaj: topic_id(din replays primeste si el 1).
Iar daca cineva mai lasa un comentariu: topic_id(din replays) va fi tot unu pentru a sti ce comentari sa scoate din db pentru acel Subiect
M-am gandit sa fac asa : view_topic?id? = ' .$id ' iar in momentul in care cineva e sa zicem la view_topic.php?id=1 sa selecteza din baza de date toate acele comentari cu din replays cu topic_id 1 problema e alta nu pot introduce in topic_id(din replays) valoarea 1 am incercat ca in momentul in care cineva lasa un replay sa fie in felul urmator replay.php?id= '.$id.' adica sa trc id acelui topic in url si sa il iau cu $_GET['topic_id'].
Dar nu merge sa introudc in baza date pur si simplu nu merge, apoi am incercat altceva sa fac in form:

<input type='haidden' name='topic_id' value='<? echo $id; ?>'/>
si apoi sa preiau pe pagina de replay cu $_POST['topic_id'] dar nu merge.
MA AJUTA SI PE MINE CINEVA, macar cu o alta varianta sa reusesc, sau cu un exemplu ca nu reusesc de loc
Am mare nevoie de un exemplu .Mersi mult!

alexinio3d Mesaje:96
Eu as incerca altcumva.
As face prima data 2 tabele :
1. Topic
2. Replay

In tabelu "Topic" as pune id unic, numele topicului, id de la numele user-ului care la creat, textul topicului, iar in tabelu "Replay" as pune tot ceea ce am in tabelu "Topic" si as mai adauga o coloana "id_topic" unde as salva id topicului unde trebuie sa dau replay.
Pentru a afisa un topic si replayurile lui as face prima data o selectie dupa link ( ex.: domeniu.ro/topic.php?topic=$id ) si apoi as afisa tot ce vreau de la topic.
Iar pentru replay as selecta din tabelu "Replay" dupa coloana "id_topic" si le-as afisa in acelasi link al topicului dupa care am selectat.
Acuma daca vrei sa aiba link propriu si replay-ul ai putea face ceva de genu ( ex: domeniu.ro/topic.php?topic=$id&replay=$id ).
Sper tia fost de ajutor.
Siteuri create / configurate de mine :
SilvoProject.Ro ( Magazin Online ) : SilvoProject.Ro
TreiSute.Ro ( Comunitate de gaming ) : TreiSute.Ro

MarPlo Mesaje:4343
Salut
Ideea pare buna, probabil ceva la cod e gresit.
Mai bine ai posta partea de cod care nu functioneaza la ceea ce vrei.

cata1241 Mesaje:45
AM REUSIT FRATILOR, sunt foarte fericit ca am reusit singur fara ajutor.
Dupa ce mi-am batut capu mai bine chiar am reusit! Oricand va avea cineva nevoie de script (e foarte basic) il dau cu cea mai mare placere!
Multumesc lui Marplo si alexinio (am peste 5 scripturi forum ) am facut asa de multe sa inteleg mai bine adica am luat-o mereu de la 0 ca asa se invata!

Subiecte similare