Despre probleme si cauza lor in ansamblu

Ce este Spiritualitatea? Daca e mai presus de cuvinte, cuvintele nu o pot arata, ci doar indica directia.
Pentru a sti, cel mai bine "gustati" si aflati; intreband, raspunzand, citind /cercetand; oricare ar fi modalitatea, nu conteaza.
MarPlo
Administratorul site-ului
Mesaje: 4332

Despre probleme si cauza lor in ansamblu

Probleme, probleme, ... se rezolva una apare alta, si tot asa, a devenit o obisnuinta sa ai probleme (sa ai servici, obligatii, etc.).
Dar cum sa scapam totusi de probleme, sa ne gasim pacea si linistea sufleteasca; daca rezolvand una sau mai multe probleme apare alta?! Parca ar fi lastarii unei buruieni cu radacina bine ascunsa.
Daca am gasi radacina, sursa tuturor problemelor si ne-am lepada de ea poate asa am scapa de ele.
Dar care ar fi acea sursa, cauza a problemelor?

In cartea Curs in Miracole spune ca Singura problema a carei rezolvare solutioneaza toate problemele e "Faptul ca nu ne dam seama ca in Adevar nu e (avem) nici o problema".
E paradoxal de simplu si logic, daca am rezolva /constientiza ca "nu avem nici o problema" ar dispare toate problemele.

Oare sa fie doar atat? Sa spunem ca afirmam si recunoastem ca in clipa prezenta nu e nici o problema, totusi parca dupa un timp apare alta si iar e din cauza ca am uitat sau nu ne dam seama ca in adevar nu e nici o problema. Atunci care este cauza acestei cauze?
Un intelept spunea ca "problemele sunt doar o chestiune mentala, din dorinta de a avea".
La inceput, mintea nu avea nici o problema, dar din nu stiu ce cauza parca ceva ii lipsea, si anume faptul ca desi are totul, nu are (ii lipseste) probleme, astfel chiar acea chestiune a fost PROBLEMA, cauza (samanta) primordiala a radacinii problemelor (care au ca scop sa ascunda cauza); mintea a obtinut ce a vrut: sa aibe tot ce isi poate inchipui, inclusiv probleme.

Apoi, desi pentru scurt timp am putea rupe radacina recunoscand ca nu avem nici o problema adevarata, ramane ceva care reface radacina: puterea numita obisnuinta de a avea si rezolva probleme.

- Ceea ce mintea isi inchipuie ca ii lipseste e foarte posibil sa isi auto-creeze.

- Solutia la a fi in pace relativ la probleme e sa smulgem radacina si sa inlocuim obisnuinta nemultumitoare de "a avea" cu alta de multumire.
Adica:
Sa recunoastem ca asa numitele probleme sunt doar plasmuiri facute sa mentina cauza (radacina) lor ascunsa, sa constientizam ca in adevar nu avem nici o problema (e doar o chestiune /plasmuire mentala); si sa ne obisnuim sa fim fericiti cu Prezentul.

Subiecte similare