Discutii si Intrebari Diverse


  1. » Senior70
    Sal !
    Pot pozitiona fereastra Alert ?, doresc sa o folosesc, dar nu reusesc sa o fac sa apara intr-o anumita pozitie in pagina ...
    Ultimul mesaj » Senior70
    TKS ! misat, nu merge cu alert(), dar vad ca merge cu
    function myFunction() {
    var w = window.open();
    w.document.open();
    w.document.write(...


  2. » bvlucretiu
    Bună!
    Ce script ar trebui să pun într-o pagină pentru a printa acea pagină, fără să mai fiu nevoit să apelez la printul browserului, cu modul de...


  3. » bvlucretiu
    Bună!
    Există cumva vreo aplicație mobilă în care să poți face aproximativ aceleași lucruri pe care le poți face cu wamp server sau cu XAMPP dar pe...
    Ultimul mesaj » MarPlo
    Salut
    - Personal nu am folosit o astfel de aplicatie, dar daca cineva din vizitatorii acestui topic foloseste si recomanda vreuna, poate va lasa...


  4. » Senior70
    Sal ! Fiind obisnuit cu batranul BASIC si PASCAL, nu reusesc aici ...
    Am o pagina HTML care contine si cateva table imbricate ...
    Doresc ca intr-un...
    Ultimul mesaj » andras
    Nu exista varsta potrivita pentru a invata (proverb din popor)


  5. » misat
    Salut!
    Am intilnit o problema la un laptop Asus. Dupa un timp de lucru dupa procurare au inceput sa nu functioneze citeva taste, apoi au disparut si...
    Ultimul mesaj » andras
    Intuitia imi spune ca problema e la placa de baza, nu la tastatura. Trebuie schimbat laptopul daca e in garantie. Am avut un caz asemanator dar nu la...


  6. » Senior70
    Scuze ca sunt asa de novice, intalnesc de multe ori o astfel de adresa ...
    site.com/?tpid=ORJ-V-TEO&o=APN12050&pf=V7&tr=xyz
    nu inteleg...
    Ultimul mesaj » Senior70
    TKS, sterica ... nu am dat de acest tutorial, am inteles despre ce era vb, dar nu aveam explicatii detaliate .


  7. » andras
    Salut,
    Ce sint instrumentele de web testing (ex. PHPUnit) si cum se aplica ele? Merita sa fie utilizate la aplicatii medii? Cind se justifica...
    Ultimul mesaj » MarPlo
    Salut
    Eu nu am folosit astfel de aplicatii, dar din curiozitate am cautat pe internet despre PHPUnit, si am gasit aceasta descriere pe Wikipedia:...


  8. » alexandrutz
    Pe ce buton apas la tastatura sa puna caracterul / inversat?
    Ultimul mesaj » MarPlo
    Scuze ca nu am inteles de la inceput.
    Poti pune caracterul slash inversat ( \ - numit si caracter escape ), apasand pe butoul care are si bara | . E...


  9. » MarPlo
    Postez aici un mesaj primit pe privat si raspunsul dat; poate e de folos si altora.
    Va rog frumos daca puteti sa ma sfatuiti, sunt nou in...
    Ultimul mesaj » MarPlo
    Raspuns:
    Salut
    De ceva timp am renuntat sa ma ocup de programare.
    Pentru ceea ce vrei sa faci e nevoie sa stii HTML, CSS, PHP, MySQL si...


  10. » MarPlo
    Muzica deconectanta, cu mix de cantec de pasari in padure, toaca si clopote.
    - Click to play.
    x1USgMp9__s


  11. » MarPlo
    Salut
    Are cineva subtitrare la filmul italian: E Gia Ieri din 2004; in romana: E deja Ieri , in egleza cunoscut ca: Stork Day ?
    Subtitrarea poate...


  12. » R32Alin
    salut
    Am schimbat hostingul iar acum imi spune ca nu merge baza de date cu datele care sunt scrise.
    Cine imi poate spune cum fac modificarile si...
    Ultimul mesaj » R32Alin
    ms mult de tot iam dat de capat dar nu era problema din site si problema era din hosting acum am sa renunt la hosting pentru ca nu functioneaza si am...


  13. » andras
    Salut,
    Ce este bootstrap si cind e bine sa-l folosesti? Eu pana in prezent n-am folosit, am construit paginile dupa propriile mele cerinte....
    Ultimul mesaj » MarPlo
    Salut
    Din ce stiu teoretic, fiindca practic nu l-am folosit, Bootstrap e un framework HTML, CSS, Javascript cu clase si teme /template-uri...


  14. » andras
    Salut,
    Unde as putea gasi un exemplu concret de implementare API Iintr-un site (fie si demonstrativ)? Vreau sa ma dumiresc exact cum se lucreaza cu...
    Ultimul mesaj » MarPlo
    Salut
    Din ce am gasit pe internet la cautare: create api site php , poate iti sunt de folos paginile de la aceste adrese:...


  15. » andras
    Salut,
    Cum se poate construi un meniu ca in: soppo.co ? Multumesc.
    Ultimul mesaj » MarPlo
    Salut
    Din ce se vede in sursa paginii, e facut cu jquery, css3 si <canvas>.
    Mai mult nu stiu.


  16. » mluci
    Salut Marplo! Cum pot sa fac si eu un formular de comanda asemanator cu cel de pe mready.net.Pentru a vedea formularul apasa te rog pe butonul Vreau...
    Ultimul mesaj » MarPlo
    Se poate face ceva asemanator si doar folosind css si html, cu: <input type= radio /> care sa fie ascunse cu display:none; , cu <label>...


  17. » andras
    Salut,
    Vreau ca in interfata Admin din CMS-ul pe care-l construiesc sa pot stabili drepturi de acces useri intr-o aplicatie in functie de tipul de...
    Ultimul mesaj » Catalin95
    Poti cauta informatii despre Role Based Access Control !


  18. » andras
    Salut,
    Se pot face aplicatii profesionale PHP in Wordpress? Nu ma refer la blog-uri sau lucruri de pus pe Facebook, ci la aplicatii complexe,...
    Ultimul mesaj » MarPlo
    Salut
    Personal nu am folosit Wordpress, dar din ce am citit, poate fi extins si la alte tipuri de site-uri, cum ar fi magazin online, forum, de...


  19. » R32Alin
    cum fac sa pot folosi pe site un script sau ceva care sa imi traduca site'ul dar sa apara doar steagul cu tara adica engleza si romana?
    cel de la...
    Ultimul mesaj » R32Alin
    deja am folosit si daca citeai mai repede din mesajul scris de marplo vedeai
    eu spuneam ca sa nu stau sa traduc fiecare pagina in parte...
    ms mult...


  20. » R32Alin
    daca stie cineva cum pun butonul de like facebook la poze, comentari pe site.
    exemplu:
    cand cineva vede o poza sa aibe obtiunea sa poata dea like...
    Ultimul mesaj » MarPlo
    Salut
    Personal nu am incercat sa folosesc mai multe butoane de facebook like in aceeasi pagina. Daca vei cauta pe internet:
    add multiple facebook...


  21. » andras
    Salut,
    Am un formular (facut cu cod PHP) cu 2 <select> (simplificat): echipe si lucratori; cind fac onchange in primul combo (echipe) vreau sa...
    Ultimul mesaj » MarPlo
    Salut
    Se poate cu Ajax sau doar cu javascript. Vezi daca iti sunt de folos script-urile de la aceste pagini:
    -
    -


  22. » andras
    Salut,
    Am finalizat primul modul al CMS-ului pe care vreau sa-l construiesc. Modulul este Tabele HTML, adica afisarea datelor din BD in tabele html...
    Ultimul mesaj » MarPlo
    Salut
    La un site cu multe pagini e necesar si un sistem de cautare bun, prin care utilizatorul sa poata cauta in site.
    In rest, necesitatea unor...


  23. » andras
    Salut,
    Unde as putea sa vad detalii despre cum pot publica o aplicatie de mobil pe google play store? Pasii de urmat, costuri etc. Multumesc.
    Ultimul mesaj » MarPlo
    Salut,
    Nu am folosit google play store, nu cunosc exact pasii de urmat; dar din ce am cautat de curiozitate pe internet ( how to public mobil...


  24. » andras
    Salut,
    Poate fi considerata o bresa de securitate daca trimit prin ajax (deci javascript) o variabila cu urmatorul continut ?:
    SELECT u.*,...
    Ultimul mesaj » andras
    Multumec, in acest caz voi pune instructiunea intr-o functie din functions.php si o voi lua de acolo.


  25. » andras
    Salut,
    Intr-o aplicatie profesionista (site-ul nu este public) unde ar trebui plasat formularul de Login? Inainte sau dupa index.php? Cum e mai...
    Ultimul mesaj » MarPlo
    Eu am facut ambele, in felul urmator:
    - Formular-ul de login (ca si cel de register) e intr-un fisier template separat: form_login.htm...