Energie din rezidurile de canalizare

Aici este locul unde puteti scrie despre orice probleme /intrebari, in limita bunului simt, care nu au legatura cu subiectele din celelalte forumuri, sau cu materialele de pe site.
MarPlo
Administratorul site-ului
Mesaje: 4343

Energie din rezidurile de canalizare

Un proiect de transformare a apelor uzate într-un combustibil cu emisii zero urmează să se desfășoare în Țara Galilor, Marea Britanie.
Acesta va transforma deșeurile de biogaz în combustibil cu hidrogen, care pot fi utilizate pentru alimentarea vehiculelor cu emisii zero.
Nămolul de canalizare este un produs secundar al procesului de tratare a apelor uzate - producând reziduri bogate în microbi, care poate fi apoi utilizată ca sei combustibil de biogaz.
Proiectul "Make Your Poo Work For You" a primit 60000 de lire sterline de la Innovate UK.

Biogazul este produs de bacterii care descompun nămolul de epurare din rezervoare mari și îl transformă în biosolizi (material tip compost) și biogaz.
Welsh Water, care conduce proiectul în colaborare cu compania tehnologică Costain și autoritățile locale din sudul Țării Galilor, a declarat că cea mai mare parte a energiei va fi utilizată pentru a produce energie curată.
De asemenea, se speră că tehnologia ar putea fi utilizată pentru a alimenta întreaga flotă de vehicule a companiei de apă cu combustibil cu hidrogen - economisind în jur de 9000 de tone de carbon eliberat în mediu.

sewage waste

Proiectul va explora si cererea de vehicule cu hidrogen, în special pentru vehiculele de colectare a deșeurilor de la consiliu, tractoare HGV și autobuze.
Directorul de mediu al Welsh Water, Tony Harrington, a declarat că proiectele lor de energie regenerabilă vor ajuta compania să devină o afacere cu emisii de carbon neutre și "una care își produce propria energie folosind surse regenerabile”.

Subiecte similare