Indexare pagini din site pe Google

Search Engine Optimization, discutii, tehnici legate de optimizare si indexare site web in motoarele de cautare, Google, Yahoo, Bing.
cadou
Mesaje: 328

Indexare pagini din site pe Google

Salut.
Am un site lansat de cateva luni. Trafic cam micut - dar nu asta conteaza, ca tot ce postez pe site distribui pe un grup ....
Ideea este ca google nu indexeaza paginile mele, desi am un sitemap actualizat constant, un robots.txt destul de accesibil - nu am restrictii la indexare. tagurile din head permit indexarea ... iar ca si pozitie la cautare pe google la site habar nu am pe ce pagina apare, in urma rau de tot.
Pana acum am tot indexat paginile manual folosind google search console, asa paginile apar aproape instant in google.
Ce as putea face pentru o indexare si o pozitie mai buna in google ?

MarPlo Mesaje: 4343
Daca site-ul nu e adaugat in Google WebMaster Tools, adauga-l, inscrie apoi sitemap-ul si asteapta vreo 3 zile.
Daca e deja adaugat si cu sitemap inscris:
1. Remediaza erori de la Crawl Errors (daca apar).
2. Vezi sa nu ai erori la Sitemaps Report.
3. Verifica la Crawl Stats sa vezi activitatea Google pe site-ul tau.
4. La robots.txt Tester verifica site-ul si cateva pagini din el sa vezi daca sunt accesate.

- Daca toate astea sunt in regula, probabil ca google actualizeaza rar citirea sitemap-ului; in acest caz poti face un Resubmit.

De avut in considerare:
- Cu cat site-ul e mai vizitat din link-uri de cautare de pe google cu atat paginile din el sunt indexate mai des.
- Paginile noi adaugate sa aibe link catre ele in pagini care sunt deja indexate si vizitate.
- Pginile sa fie valide HTML, sau cat mai putine erori de sintaxa html (se poate verifica pe: //validator.w3.org/ ).
- Pozitia site-ului in motoarele de cautare depinde mult de link-urile externe catre pagini din site, si de valoarea acelor site-uri unde ai link-uri.

Daca mai sunt si alte criterii ajutatoare pentru Indexare site, poate scrie si altcineva.
- Poti sa adaugi aici adresa acelui site.

cadou Mesaje: 328
Salut. Multumesc pentru raspuns.
la pct 1 2 si 3 totul este in regula, am avut o mica problema la pct 4 si am rezolvat-o.
Cat despre partea " de avut in considerare", nu am idee daca site-ul este vizitat din cautarile pe google (daca nu apare in primele pagini pe google in rezultate ...) , da paginile noi au link intre paginile vechi , sunt "conectate intre ele", am ceva erori de sintaxa HTML (le voi corecta zilele astea), link-uri externe nu am ... cel putin asa cred :D

Site-ul este un hobby al meu, nu este cine stie ce de site, dar il promovez pe un grup si am ceva vizualizari la postarile de pe site. Nu as dori sa il public aici (sa nu rada altii de site-ul meu) :D

diwsoft Mesaje: 13
Salut. Intru si eu in discutie incercand sa te ajut cu cateva informatii suplimentare/utile:
In primul rand site-ul tau nu este optimizat SEO onpage si nu este optimizat nici pentru motoarele de cautare.
Pentru a realiza acest lucru, in primul rand, pentru optimizarea SEO, trebuie ca informatiile de baza, informatiile cheie, existente pe site-ul tau sa fie optimizate corect si sa folosesti pentru optimizare cuvinte cheie, reprezentative, cat mai des.
Pentru ca site-ul tau sa ajunga pe primele pozitii de pe prima pagina Google, va trebui sa-ti faci cont pe Google Search Console, prin intermediul careia sa indexezi periodic paginnile din site-ul tau, atat pentru dispozitive mobile cat si pentru desktop. Aici, pe langa alte facilitati importante legate de optimizare SEO mai ai la dispozitie si trei instrumente de testare a site-ului tau, si anume: Instrumentul de testare pentru date structurate (instrument care defapt ajuta Google sa-ti testeze si sa-ti analizeze corect limbajul de markup pentru date structurate existente pe site), un Asistent de markup pentru date structurate, asta este util pentru cazul in care nu stii să adăugați limbaj de markup pentru date structurate în codul HTML, si ultimul un tester pentru limbaj de markup pentru e-mail. Dar mai bine acceseaza Web Tools din contul taude Google si ai sa vezi cate unelte ai la dispozitie pentru optimizarea site-ului tau.
Tine cont un aspect foarte important si anume faptul ca o optimizare SEO on page aduce rezultate dupa aproximativ 2-3 luni de munca continua, deoarece ca si ex trebuie sa stii ca daca vei ocupa primul log de pe prima pagina Google, cel de sub tine (al 2-le) va face in asa fel sa te intreaca, asa ca inarmeaza-te cu rabdare si tutun, vorba poetului.

In al doilea rand, si foarte important, iti trebuie un certificat SSL pentru site-ul tau, ( deja certificatul SSL este un "must have" si nu doar un moft) pe care tu nu il ai.. Daca nu stiai, incepand cu Ianuarie 2017 Google penalizeaza site-urile web care nu detin un certificat SSL valid

Pentru o indexare corecta, cala carte, asa cum cere Google, va trebui sa urci pe server un cod de autentificare, prin intermediul caruia certifici catre Google ca tu esti proprietarul site-ului, dupa care indexarea se va face automat si cu o peridiocitate zilnica. Rezultatele vor fi vizibile in scurt timp.
Daca doresti indexare pentru celelalte motoare de cautare, gen Bing, Yahoo, etc, va trebui sa procedezi ca in cazul Google, si ei iti vor genera un cod asemanator pe care si pe acela va trebui sa-l urci pe site-ul tau.


Pentru o si mai buna indexare, iti recomand ca toate pozele existente pe site-ul tau sa fie si acestea indexate si optimizate ( adica sa aibe nume sugestive, nume cheie aferente site-ului tau si sa fie comprimate, pentru ca site-ul sa aibe o viteza de incarcare crescuta si sa fie acceptata de catre Google)
Iti recomand optimizarea site-ului si pentru dispozitive mobile ( eu l-am testat si nu este mobile responsive)


...si introdu in website mult mai mult continut relevant. Ajuta f mult in cautarea Googlebot.

Poti vedea cum stai, in privinta optimizarii, accesand urmatoarele unelte:
SEO analyzer
SEOutility.com

Toate cele bune

cadou Mesaje: 328
Ideea este ca nu stiu cum as putea face site-ul si pentru mobil ....

diwsoft Mesaje: 13
Daca ai rezolvat in cadrul site-ului tau, problemele enuntate mai sus, atunci intradevar poti sa treci la pasul urmator (dar iti reamintesc, un site degeaba este mobile responsive daca nu este indexat corect de catre motoarele de cautare. Vei stii de el doar tu si prietenii tai) respectiv dezvoltarea site-ului web astfel incat sa poata fi vizualizat si de pe dispozitive mobile.
Dar daca tu acuma te apuci de asa ceva, te instiintez, ca iti va fi greu sa realizezi un site nonresponsive intr-unul responsiv. Ca idee, dezvoltarea unui web site si pentru dispozitivele mobile incepe odata cu scrierea primelor linii de cod,aferente proiectului tau web.
Daca website-ul tau foloseste limbajele de marcare HTML5 +/si tehnologie CSS3(care transforma fisierele in desene web functionale, si prin intermediul carora majoritatea web browserelor moderne accepta aceste standarde) site-ul tau ar trebui sa fie complet functional pe fiecare dispozitiv mobil, fie el telefon, tableta etc... si tu acum nu ar mai trebui sa-i aduci modificari in acest sens. Deoarece o asemenea modificare ar necesita timp si cunostinte avansate in programare HTML+CSS. Daca ai utilizat CSS, o versiune mai mica, resp 1,2, atunci poti sa-ti rezolvi problema prin adaugarea urmatorului cod in sectiunea <head> a paginii pe care o doresti a fi mobile responsive.
Cod:

Cod: Selectaţi tot

<meta name="viewport" content="width=device-width, initial-scale=1, maximum-scale=1, minimum-scale=1″ />
Acest cod asigură faptul ca site-ul tau se redă corect pe dispozitivul de navigare. Mai mult, utilizați "@media" pentru a seta CSS pentru lățimea ecranului corespunzătoare. Acest lucru va determina modul in care site-ul tau apare pe diverse dispozitive. Un alt aspect pe care va trebui sa-l iei in considerare, cand iti construiesti website-ul sau in cazul tau cand incerci sa-l refaci receptiv pentru dispozitive mobile, sunt imaginile prezentate pe website. Daca nici aceste nu se ajusteaza conform lat/lung dispozitivului mobil tot ce ti-a mai ramas de facut acum ar fi sa introduci urmatorul cod in fisierele CSS aferente imaginilor.(pentru a pastra automat imaginea proportionala. In acest fel, nu trebuie sa-ti faci griji cu privire la distorsiunea maxima / inaltime a imaginii)
Cod:

Cod: Selectaţi tot

.imaginea_ta {width: 100%; height: auto;}
Iti recomand, pe viitor, in momentul cand vei mai scrie cod HTML sa tii cont de faptul ca un flux de imagine automatizat (oarecum) ar putea fi folosit utilizand PHP, JavaScript și bineinteles HTML. Cu aceste platforme, serverul site-ului gestionează majoritatea lucrărilor, iar tu nu vei mai avea batai de cap, ulterior.....

Sper ca te-au ajutat toate aceste detalii tehnice, si care ar trebui sa te ajute sa intelegi modul de lucru si de compatibilitate intre website-ul tau si dispozitivul final al utilizatorului.
Ca si unelte de scriere cod, daca cumva te poate ajuta, eu folosesc Adobe Dreamweaver, Php Storm si Adobe Dreamweaver CS6. PhP Storm stie sa scrie cod HTML, CSS si Java, fiind o unealta foarte puternica si utila oricarui programator.
PS. Incepand cu versiunea CSS3 codul astfel rezultat, este prietenos cu dispozitivele mobile.
Numai bine

Subiecte similare