Modificare adresa link
Probleme, intrebari si subiecte legate de Server Apache, setari in fisier htaccess si Gazduire site-uri Web (Hosting).
-
Cristina
Modificare adresa link
Buna ziua.
Incerc sa fac un site cu anunturi masini si sunt incepatoare. Sper macar sa intelegeti ce vreu sa va intreb.
Am vazut ca la siturile de masini cand accesezi o pagina cu o lista de masini dintr-o anumita marca este o pagina php . Si dupa ce dau click pe o anumita masina este o pagina xxxx.html. Cum se poate face acest lucru?
De ex eu am codul care duce la masina resprectiva
Cod: Selectaţi tot
$url = 'afisare-auto.php?isbn='.($row['isbn']); //face trimitere la pagina cu masina respectiva
$title = $row['marca'].' '. $row['model'].' '.$row['data_fabricatie'].', ';
?>
<a href="<?php echo $url; ?>"><?php echo $title; ?></a><br /><br/>
<?php
Deci eu ma gandesc ca la masina respectiva sa am o pagina php care sa pot scrie codul pt preluare masina.
Deci cum trebuie sa fac?
Va multumesc
MarPlo
Se poate face cu mod-rewrite in ".htaccess", vezi tutorialul de la pagina
mod-rewrite.
Atentie, daca e folosit mod-rewrite, trebuie miodificata forma link-ului URL si in pagina .php care-l genereaza.
claUdiu
Pai faci un fisier .htaccess si pui in el urmatoarele:
Cod: Selectaţi tot
RewriteEngine On
RewriteBase /
RewriteRule ^masina-([a-zA-Z-]+).html$ /afisare-auto.php?isbn=$1 [NC,L]
Dupa ce lai pus intrun .htaccess intri in browser si intri pe url-ul de forma: http:// www .siteul-tau.do/masina-
codisbn .html
Unde
codisbn este codul care il prelua inainte prin variabila GET. Sper ca ai instales;) bafta.
Se spune ca...."omul tot invata in viata". Dar...Totusi...Trebie sa ne oprim undeva, nu?
Subiecte similare
- Modificare cod Animated musical notes
HTML - XHTML - CSS
Primul mesaj
Fiindca astazi suntem in 31 decembrie 2020, va doresc un sincer La multi ani si toate cele bune in 2021. :)
Sincer sa fiu, am imprumutat un cod de...
Ultimul mesaj
Multumesc pentru raspuns si pentru solutia de cod.
- Link deschis in Popup modal
JavaScript - jQuery - Ajax
Primul mesaj
Salut,
nu gasesc cum sa fac un popup modal genul asta: solodev.com/blog/web-design/how-to-make-an-external-link-pop-up-modal.stml
Dar cand dau...
Ultimul mesaj
am gasit ceva dar nu e functional cum trebuie,momentan am facut asa
<a href= <?php echo /privat&who=$chat...