Montare termostat de ambient

Aici este locul unde puteti scrie despre orice probleme /intrebari, in limita bunului simt, care nu au legatura cu subiectele din celelalte forumuri, sau cu materialele de pe site.
MarPlo
Administratorul site-ului
Mesaje: 4134

Montare termostat de ambient

Scriu acest articol poate e de folos celor care isi cumpara un termostat de ambient cu radiofrecventa (fara fir) si vor sa-l monteze singuri.
Am luat de la Romstal un termostat Kontrolia cu radiofrecventa pentru centrala termica.
Mi-a luat ceva timp sa ma lamuresc cum se monteaza receptorul, dar am reusit. Emitatorul e simplu, are baterii si-l muti unde vrei.

- Pe placa din interior, receptorul are doua locuri separate cu locasuri unde se baga firele.
1. Intr-un loc sunt doua borne marcate L si N. Aici se baga firele de la cablu cu stecher pt priza (220 V). La L se leaga faza, iar la N nulul.
2. In al doilea loc sunt trei borne pentru bagat fire, marcate COM (comun), NO (normal open) si NC (normal close). Aici se leaga firele de la centrala (cele care erau la termostatul cu fir). Un fir se pune la borna COM, iar al doilea fir la NO.
Asta-i tot, s-a rezolvat.
- Borna NC se folososte pentru situatia cand termostatul e folosit la aer conditionat, in acest caz, firele de termostat de la aer conditionat se leaga la bornele COM si NC.

- Diagrama de conectare.
Nu aveţi permisiunea de a vizualiza fişierele ataşate acestui mesaj.