Optimizare viteza de incarcare a paginii web

Search Engine Optimization, discutii, tehnici legate de optimizare si indexare site web in motoarele de cautare, Google, Yahoo, Bing.
MarPlo
Administratorul site-ului
Mesaje: 4343

Optimizare viteza de incarcare a paginii web

Viteza de incarcare a paginii web conteaza in SEO deoarece e unul din factorii luati in considerare de Google, poate si de alte motoare de cautare.
Iata cateva recomandari legate de codul HTML al paginii pentru optimizarea vitezei de incarcare:

1. Codurile HTML, CSS si JavaScript e bine sa fie separate. In tag-urile HTML sa se adauge atribute "id" si "class" prin care se poate face referire la acel tag in CSS si JavaScript.
Adica, in loc de:

Cod: Selectaţi tot

<tag style="..." onclick="..." onmouseover="...">text</tag>
Indicat e:

Cod: Selectaţi tot

<tag id="unid" class="clasa">text</tag>
2. Proprietatile CSS sa fie adaugate intr-un fisier extern ".css", iar codurile JavaScript in fisier extern ".js", si incluse in pagina cu:

Cod: Selectaţi tot

<link href="fisier.css" rel="stylesheet" type="text/css" />
<script src="fisier.js" type="text/javascript"></script>
3. Cat mai putine fisiere externe ".css" si ".js" (indicat maxim 2 pt CSS si maxim 3 pt JS) deoarece fiecare fisier extern inseamna o noua solicitare de date si asteptare raspuns de la server, dupa care va procesa codul in continuare.

4. Includerea proprietatilor CSS sa se faca in zona <head>...</head>, iar codul JavaScript tot in aceeasi zona, sau la sfarsitul documentului HTML, inainte de tag-ul de inchidere </body> .

5. Pentru a incarca cat mai repede fisierele cu instructiunile CSS si JS, e bine sa aveti comprimat (restrans) codul din acele fisiere, adica fara comentarii, linii noi si spatii in plus.
Puteti crea codul CSS si JS intr-un fisier separat, apoi adaugati o copie restransa in alt fisier care sa fie utilizat de browser in pagina web.
Pt restrangere cod CSS si JavaScript se poate folosi pagina: Compresie JavaScript /CSS Online.

6. Daca aveti pagini cu audio sau video, lasati-le sa porneasca la comanda vizitatorului, fara AutoStart, deoarece acesta va necesita inca o solicitare si asteptare raspuns de la server pt acel continut audio /video.

- Daca mai cunoasteti si alte recomandari legate de maximizarea vitezei de incarcare a paginii web, adaugati la acest subiect.

Subiecte similare