PHP - MySQL - XML


  1. » ddorel
    Încerc să extrag valorile id= min5 , id= max5 si să le pun în $_GET $_GET fara trimitere în altă pagină
    cum aș putea proceda?

    <div class=...
    Ultimul mesaj » MarPlo
    Nu prea inteleg ce vrei sa faci.
    Codul php se executa pe server inainte de a fi pagina cu codul html si javascript.
    In php, valorile pentru...


  2. » ddorel
    Bună Marplo
    Vreau să extrag din coloan pret cel mai mare numar ca de exemplu 4444.
    Mie imi afisează 54 în loc de 4444, dacă în loc de 4444 modific...
    Ultimul mesaj » ddorel
    Am schimbat `pret` varchar(20) DEFAULT NULL in `pret` int(11) NOT NULL ca la tine si merge.
    Multumesc


  3. » mluci
    Salut,
    As avea si eu nevoie de ajutor! incerc de ceva zile sa dezvolt un regex/ sau o alta solutie, sa vad daca intr-un string mai mare exista o...
    Ultimul mesaj » MarPlo
    Din ce stiu, nu se poate.
    Nu e un format (incadrat) specific care sa nu afecteze cuvintele din sir care nu sunt din adresa.


  4. » sterica
    Salutare,

    am un array cu urmatoarele numere:

    arr =

    si o variabila, care poate contine numere intregi de la 50 pana 750 (750 este suma...
    Ultimul mesaj » sterica
    Mulțumesc mult marplo, este ceea ce îmi trebuie


  5. » royal27
    Salut

    Am trecut la php 8 si imi da eroarea asta

    Warning: Undefined variable $page in G:\site\htdocs\system\site\page.php on line 16

    in...
    Ultimul mesaj » royal27
    Imi mai da eroarea asta
    Warning: Undefined array key message
    iar eu am asa
    $message=$_POST ;

    Edit,
    rezolvat cu
    $message='';
    if (isset($_POST...


  6. » dim
    Salut
    Am o baza de date cu toate locatiile

    location_id | name |address |telephone | open

    Si un formular prin care incarc datele in bd....
    Ultimul mesaj » MarPlo
    Treaba cu adaugare json in mysql e simpla, se rezuma la adaugarea unui sir care contine ghilimele duble.
    Problema la tine e ca acele ghilimele sunt...


  7. » sterica
    Salutare,
    din frontend primesc urmatorul array:

    $arrClienti =

    dupa care ii fac implode

    $idClienti = preg_replace('/ /i', '', implode( , ,...
    Ultimul mesaj » sterica
    Dupa multe sapaturi, am ajuns la concluzia ca nu se poate rula ca parametru o matrice. Doar daca parametrul cu matricea este rulat intr-un loop....


  8. » evident
    Salut, m-am lovit de aceasta eroare in scriptul meu...
    Cannot use object of type mysqli_result as array
    <?php
    include header.php ;...
    Ultimul mesaj » MarPlo
    Am vazut ca metoda executeQuery() nu transforma in vreun fel datele de la mysqli (cum am presupus ca le returneaza ca obiect) ci le returneaza direct...


  9. » Marius
    Am o listă de cuvinte spam care se află într-un array. Când un utilizator trimite un text șir, vreau să știu dacă textul conține vreunul din aceste...
    Ultimul mesaj » MarPlo
    Ai putea sa adăugi cuvintele spam într-un șir, cu | ca separator de cuvinte și apoi folosesti Regex pentru a verifica.

    $my_words =...


  10. » Marius
    Cum pot sterge caracterul backslashes dintr-un șir în php?
    Am încercat următorul cod.

    $str ='abc-\123';
    $str = stripcslashes($str);

    echo $str;...
    Ultimul mesaj » MarPlo
    Se poate folosi str_ireplace() pentru a sterge caracterul backslash dintr-un șir în php, dar dupa cum e în următorul cod (se adaugă două backslash în...


  11. » Marius
    Folosind acest cod in php:

    $from_date = date('Y-m-d 00:00:00', strtotime('first day of last week'));

    echo $from_date; // 2020-10-01 00:00:00...
    Ultimul mesaj » MarPlo
    Ca sa obtii in php prima zi din ultima saptamana , incearca strtotime() cu sirul: last week last sunday .
    Iar pentru ultima zi din ultima saptamana...


  12. » Marius
    Am un șir cu numere și puncte. De exemplu '123456 ...'
    Vreau să am separat numarul 123456 și punctele ... în doua variabile in php.
    Am încercat să...
    Ultimul mesaj » MarPlo
    E din cauza că punctul (.) in regex reprezinta orice caracter, în timp ce \. este punct literal.
    Încearca următorul cod:

    $matches = null;
    $input...


  13. » sterica
    Salutare,

    Am un array de obiecte de forma:

    $arr =

    Cum pot face un array de obiecte cu id-uri distincte dar cu suma pentru cantitate si...
    Ultimul mesaj » sterica
    multumesc foarte mult de ajutor


  14. » mrdons
    Salutari,

    Incerc de ceva timp sa fac sa imi salveze informatiile jucatorului in baza de date, o data inserate vreau atunci cand gaseste din nou...
    Ultimul mesaj » MarPlo
    Cand se creaza tabelul in baza de date, coloana nickname trebuie sa fie de tip UNIQUE KEY .
    Iar id-ul ar trebui sa fie o valoare care sa nu o mai...


  15. » cadou
    Pentru a evita ca cineva sa trimita date nedorite din exteriorul site-ului, m-am gandit sa fac urmatorul lucru:

    if(isset($_SERVER )) { $adresa =...
    Ultimul mesaj » chimie
    Toate datele sunt trimite prin post.
    Azi cineva a putut sa se logheze pe site fara a avea cont, cum a facut si cum as putea sa ma protejez de asta,...


  16. » MelecaCristian
    Buna, am urmatorul script de paginare, insa nu reusesc sa-l setez sa-mi returneze inregistrariile din mysql ordonate descendent dupa ID.

    Am...
    Ultimul mesaj » MelecaCristian
    Multumesc mult de ajutor, functioneza perfect!!!


  17. » dim
    Salut
    am si eu o baza de date zona_geografica in care am rubricile
    id |nume_tara |nume_oras |id_tara |id_oras | nume_zona | id_zona | data
    1 |...
    Ultimul mesaj » dim
    Multumesc mult pentru ajutor .


  18. » sterica
    Salutare,

    Am un array de obiecte sub forma aceasta:

    $sql =

    si un aray de forma aceasta:

    $tipuri =

    Cum pot adauga in primul array inca...
    Ultimul mesaj » sterica
    primesc o eroare pe linia json_decode($sql, true); , eroare este: json_decode() expects parameter 1 to be string, array given
    Am rezolvat problema...


  19. » Stefan
    Salut, se poate afisa continutul unui fisier .php fara a folosi php-ul? Din cate am cautat am vazut ca mereu folosea php
    Ultimul mesaj » royal27
    Se poate cu htaccess

    Sa spunem ca tu vrei sa faci un fisier index.marplo
    #Redirectioneaza link-uri catre fisiere .marplo:
    RewriteCond...


  20. » royal27
    Am tot cautat pe net un script js ca atunci cand vreau sa dau click pe o camera de chat sa o incarce in pagina respectiva fara sa am refresh la...
    Ultimul mesaj » MarPlo
    Salut,
    Depinde cum ai chatul construuit. Daca ai camera de chat afisata intr-un iframe, faci ca la clic pe butonul pentru camera sa se schimbe...


  21. » royal27
    Am functia asta care iti adauga un mesaj in camera de chat bun venit

    function addtochat($uid, $rid)
    {
    global$xyz;
    $timeto = 200;
    $timenw =...
    Ultimul mesaj » royal27
    Am rezolvat,am creat cum ai spus si tu un fisier php aparte care atunci cand intru in camera de chat sa trec prima data prin acel fisier cu mesajul...


  22. » royal27
    Am creat sintaxa asta in home php
    Cand este setat 1 in baza de date la userul respectiv ar trebui sa imi arate true iar cand e 0 sa imi arate false....
    Ultimul mesaj » royal27
    Era o problema unde nu trebuia adaugat acel cod, am rezolvat ,mersi


  23. » PHPoff
    Buna seara,
    caut sa inteleg dar nu pot. Am in site acest script care a functionat si functioneaza inca dar nu cu versiuni noi de PHP, cum ar fi 7....
    Ultimul mesaj » MarPlo
    In mysqli nu se foloseste mysql_query($sql).
    Modulul mysqli e bazat pe obiecte si foloseste: $mysqli->query($sql);
    Unde $mysqli e obiectul...


  24. » ionatan
    Salut, am acesta functie cu care vreau sa generez un id unic . Intrebarea mea este : ar trebuii sa fac o verificare in baza de date daca mai exista...
    Ultimul mesaj » MarPlo
    Depinde si cat de multe coloane sunt in tabel.
    Cu cat tabelul e mai mare cu atat dureaza mai mult selectarea datelor.
    Deci, creste timpul de...


  25. » dim
    Salut

    Am o singura baza de date cu adrese
    si am o pagina adresa_facturare.php in care afisez adresele disponibile din care pot sa selectez adresa...
    Ultimul mesaj » giulian9
    Salut, ai incercat sa treci variabila intr-o sesiune?
    ex:
    $_SESSION = $variabila;
    atunci cand adresele sunt identice , iar pe cealalta pagina...