Problema afisare select mysql
Discutii despre script-uri si coduri PHP-MySQL, precum si lucru cu XML in PHP.
-
Danutz
Problema afisare select mysql
Salut! Am o mica problema , sunt incepator si vreau sa fac o pagina cu php unde sa apara toti membri inregistrati in acea pagina, si sa vada toti ceilalti profilul lor(asta vreau sa fac) , dar sunt la inceputul acestui script , uitati ceva din scriptul membri.php(celelalte parti nu le-am inceput) :
Cod: Selectaţi tot
<?php
include('config.php');
$SQL = 'SELECT * FROM `utilizatori` WHERE utilizator="'.$_SESSION['user'].'"';
$rezultat = mysql_query($SQL);
while ($rand = mysql_fetch_array($rezultat))
{
echo '<br/>Utilizator : '.row['utilizator'];
echo '<br/>Nume si Prenume : '.row['nume'] .row['prenume'];
echo '<br/>Varsta : '.row['varsta'];
echo '<br />Localitate :'.row['localitate'];
Iar eroarea este :
Parse error: syntax error, unexpected '[', expecting ',' or ';' in C:\xampp\htdocs\exercitii\autentificare\membri.php on line 7
(eroarea am inteleso , dar am si incercat sa modific ce zice ca e gresit , dar tot asta zice
)
Multumesc !
P.S:Am gasit problema
, nu am pus $ in fata la row , lol
MarPlo
In loc de row trebuie $rand (findca e $rand = mysql_fetch_array($rezultat) )
Restul scriptului ... ca idee, pt. a afisa date in functie de utilizator, numele lui trebuie sa fie intr-un link, ex.
<a href="pagina.php?id=id_user">Nume_user</a>
Iar in "pagina.php" se preia id-ul cu $_GET['id'] si pe baza lui faci select in mysql, prelund si afisand datele lui.
In rest ..., posteaza ce faci si unde nu te descurci.
Danutz
Multumesc , nu vazusem primadata , acum e problema la :
$SQL = 'SELECT * FROM `utilizatori` WHERE utilizator="'.$_SESSION['user'].'"';
Problema :
Notice: Undefined index: user in C:\xampp\htdocs\exercitii\autentificare\membri.php on line 3
Ce mai trebuie sa fac ca sa mearga si sesiunea utilizatorului?Cred ca asta e problema....
(Se pare ca nu pot face nimic fara ajutor
, scz dar inca mai invat , nu cred ca se poate invata PHP intr-o luna la perfectie , eu am inceput sa invat de 4 zile )
MarPlo
Selectul corect e asa:
$SQL = "SELECT * FROM `utilizatori` WHERE `utilizator`='".$_SESSION['user']."'";
- In plus, trebuie sa ai "session_start()" la inceputul fisierului si sa existe sesiunea respectiva. Despre Sesiuni este explicat la pagina
utilizare Sesiuni
Danutz
Multumesc!Nu mai e nici o eroare , doar ca , acum nu extrage nici-o data din bazadedate
, adica nu afiseaza nimic : ( ( (nu am noroc,eram sigur ca nu o sa-mi mearga scriptu). Poate cineva sa ma ajute? Luati Id-ul meu cei care vreti sa ma ajutati sau care ma puteti ajuta cu PHP .... THX!
MarPlo
Ca acel SELECT sa extraga ceva din baza de date, trebuie indeplinita conditia WHERE `utilizator`='".$_SESSION['user']."'".
Probabil, ori nu e setatt vreun $_SESSION['user'], ori user-ul returnat de acea sesiune nu e in tabelul mysql.
- Cu echo $_SESSION['user']; poti vedea ce returneaza acea sesiune.
Danutz
Am scris echo $_SESSION['user']; si nu imi apare nimic ... nici o eroare , si in baza de date exista un utilizator , deci nu stiu care e problema , acum am sters scriptu si ma gandesc cum sa fac altfel , stiam ca nu voi putea face nimic la inceput , imi trebuie timp pana ma obisnuiesc nu ma las pana nu reusesc , ms pt ajutor , daca ai idei cum as putea face , nu ma supar daca mi le spui.Multumesc!
Subiecte similare
- Setare valori din array in select tag
JavaScript - jQuery - Ajax
Primul mesaj
Salut am un array cu orele de functionare
$data = array (
'0400' => '04:00 AM',
'0430' => '04:30 AM',
'0500' => '05:00 AM',
'0530'...
Ultimul mesaj
Testeaza urmatorul cod.
Daca ceva mai trebuie schimbat, incearca si tu sa modifici dupa cum stii, in functie de ce vrei sa obtii.
Open:...
- Afisare numar cel mai mare dintr o coloana
PHP - MySQL - XML
Primul mesaj
Bună Marplo
Vreau să extrag din coloan pret cel mai mare numar ca de exemplu 4444.
Mie imi afisează 54 în loc de 4444, dacă în loc de 4444 modific...
Ultimul mesaj
Am schimbat `pret` varchar(20) DEFAULT NULL in `pret` int(11) NOT NULL ca la tine si merge.
Multumesc
- O mica problema de animatie CSS
HTML - XHTML - CSS
Primul mesaj
Noroc, MarPlo!
1. Am vizitat pe twitter un site de animatie, in care website-ul actual se numeste CSS-Challenges,com. In respectivul website, sunt...
Ultimul mesaj
1. Multumesc pentru raspuns.
2. Am inteles raspunsul tau: este un mic examen oferit voluntarilor online, pentru a le afla capacitatile de rezolvare...
- Problema curs de Engleza
Sesizari Erori si Greseli
Primul mesaj
Buna.
Am descarcat cursul curs_eurocor-engleza_incepatori_1-16.rar si cand vreau sa-l dezarhivez imi da eroarea asta:
An error occures whilw...
Ultimul mesaj
Buna,
Poti sa descarci cursul de engleza, nivel intermediar, de la urmatoarele linkuri:
- Lectiile 1-16...