Problema fisier pt banner incarcat o singura data

Discutii si intrebari legate de scripturi si functii JavaScript, jQuery si Ajax, cod JavaScript in general.
andras
Mesaje: 430

Problema fisier pt banner incarcat o singura data

Salut,
O problema simpla (cred) dar nu-i dau de capat: am un meniu orizontal si fiecare optiune din meniu trimite la alt fisier PHP (href). Dar vreau ca fisierul "banner.php" (afiseaza banerul care este deasupra meniului) sa fie incarcat doar o singura data.
In prezent trebuie sa pun

Cod: Selectaţi tot

<?php include ('banner.php'); ?>
in fiecare dintre fisierele PHP din optiunile meniului, ceea ce nu e bine pentru ca apar clipiri.
Cum pot rezolva? Multumesc.

MarPlo
Salut
Nu prea am inteles problema, nici despre ce "clipiri" e vorba.
Cand incarci toata pagina e normal sa se vada incarcare elementelor din ea.
Daca vrei sa ai acel banner in fiecare pagina deschisa de la link-urile din meniu, iar pagina e un fisier php separat, solutia simpla e includerea fisierului cu banner in acel php.
Daca ceea ce vrei e doar incarcarea continutului de la noua adresa, iar restul paginii sa ramana fix, trebuie sa folosesti Ajax, iar in fisierele php sa aplici include() doar cand nu e accesare prin Ajax.

andras
Clipirile paginii apar la incarcarea ei, dar vreau sa se faca numai incarcarea continutului de la noua adresa iar prima parte a paginii sa ramina fixa. Trebuie sa folosesc Ajax in acest caz, imi poti da un link catre un exemplu cit mai simplu de ajax fara BD? Eu pana acum am folosit ajax doar cu BD.

Edit:
Completare: am inteles, cred ca azi sint intr-o pasa proasta. Nu e nici o diferenta intre ajax cu baze de date si ajax fara baze de date. Multumesc.

MarPlo
Ajax e doar o apelare din JavaScript pe server, si primeste raspunsul de la scriptul de pe server, care poate fi cu sau fara baza de date.
Uite la cursul Ajax de pe site un exemplu: https://marplo.net/ajax/ajax_post_php.html

Subiecte similare